Dieťa ma bije, hádže veci o zem aj do mňa
Ahojte, neviem si rady, mam 3,5 rocneho syna, ktory vzdy ked nie je po jeho, ale an za banality, napriklad sa chytim jeho hračky a jemu to vadi - zacne ma bit, plieskat, pripad e zacne po mne tu hracku hadzat alebo zacne hadzat veci okolo seba o zem …. Potom aj pol hodinu chodi, mraci sa na mna, jeduje sa, hovori mi, ze uz ma nema rad a hadze veci o ze….Ako pristupovat k takemuto dietatu? Inak je velmi sikovny a velmi inteligentny, vie dost z cudzich jazykov, pocitat lahke veci, pozna abecedu a vie precitat lahke slovička …. Ale tato jeho agresivita ma nici, lebo je to za banality, napriklad sa mu len chytim jeho hračky alebo mu dam siltovku, ked on nechce a podobne …. Často sa tomu začne aj smiat, ked hadze tie veci o zem …. Ďakujem
@banderaska29 Takže najprv ťa do biela rozpáli, že len parafrázujem tvoje vlastné slová. Obviníš ma pri tom z toho, že vymýšľam nejaké neodôvodnené konštrukcie (zopakujem - veľmi presná parafráza tvojich slov, nie vykonštruovaný nezmysel), aby si vzápätí vykonštruovala, že som povedala niečo, čo som nepovedala. A nakoniec, keď stále nemáš nič k podstate problému, nevyužiješ možnosť dôstojne mlčať, ale pokračuješ v osobnom útoku a odporúčaš ma na to, aby som s prepáčením "sklapla" (tvoj slovník, nie môj). Rozkošné. Pokiaľ teda nemáš na mňa čo k téme (bitie dieťaťa) odkazujem ťa s tvojim slovníkom a osobnými útokmi na súkromné správy, kde sa to iste hodí viac ako tu. Len by som ti ešte pridala jednu múdrosť- ak niekoho vyháňaš z diskusie, najmä takto vyberaným slovníkom, je trocha smiešne, keď to nerobíš z pozície vlastníka priestoru, alebo jeho správcu, ale bežného užívateľa, akým je aj ten druhý diskutujúci.
@annm81 nepararfrazovala si ma. povedala si niečo iné. ty trpíš nejakym osobnostnym problemom, že ta v skutočnom živote nikto nevníma a podcenuje tak sa biješ do hrude na socialnych sietach a robiš tu zo seba takuto prodekanku a poúčaš ? ja som dospela žena, vyrovnany clovek, ja viem, čo a ako žijem, aka som matka 😀 ja netusim, kto si a ty sa voči mne vyjadruješ, ako keby si ma poznala cely zivot. naozaj sa necítiš a nehanbíš ? ved si asi dospela osoba, prečítaj si po sebe. to nie je v poriadku ako sa prezentuješ, a to nehovorím iba o tejto diskusií, vnímam ta dlhodobo.
@banderaska29 Aha, no tak sa teda vráťme na začiatok. Tvoja veta je: "ja som mu ju v totalnom inštinkte v zápatí vrátila naspat 😀 lenže to bolo presne, že reflex predbehol rozum".
Moja veta je "Ty sa vo vypätej situácii nedokážeš vždy ovládať ".
Takže to, že reflexívne udrieš BEZ PREMÝŠĽANIA nie je to isté, ako že sa vtedy nevieš ovládať? Vedela by si mi prosím vysvetliť ten rozdiel? Lebo ja slovo "ovládanie sa" poznám vo význame "premyslené konanie". (A ešte tu zdôrazním, že som tam použila "nedokážeš VŽDY", keďže si mi neskôr namiesto "nie vždy" vložila do úst opak, citujem "stále a za každym".)
A to je len o tom, čo si sama tvrdila o svojej situácii. Iná vec je tá, že tento prístup pridáš pod diskusiu (bez toho, aby si čo i len naznačila jeho nevhodnosť, z čoho sa dá súdiť, že ho odporúčaš... alebo?), kde si matka nevie poradiť s dieťaťom, ktoré sa bije. O tom bola pointa môjho príspevku - bije sa aj bez toho, aby mu to niekto dával za vzor, tak je fakt úžasný prístup mu to prezentovať, ako niečo, čo robí aj osoba, ktorá mu je vzorom a od ktorej sa v ranom veku učí najviac. Keby si nebola skĺzla do osobných útokov, mohli sme sa slušne a vecne baviť o tom, že takéto riešenie je absolútne nevhodné (a stále môžme, ak máš záujem, ja rozhodne dávam prednosť takej diskusii pred prázdnymi osobnými útokmi). Môže sa to prepiecť niekomu, kto skutočne ostane pri jednom takomto zlyhaní (a to buď preto, že si svoju chybu uvedomuje a neopakuje ju, alebo preto, že jeho dieťa sa nezvykne správať tak, že rodičov privádza do stavu, keď sa neovládajú). To ale nie je prípad autorky diskusie. Pre ňu riešenie bitkou nič nevyrieši, len pridá ďalšie problémy. A áno, sú na to množstvá štúdii, ktoré sa tu zosmiešňujú, ale ignorácia faktov ešte nikdy k zmene faktov neviedla.
@annm81 ty nie si normálna žena. vieš o tom ?
pozri sa aj na ostatné baby, ktoré s tebou nevedia diskutovat. ako si sa k tejto analyze dostala to ma normalne udivuje.... píšeš o mne, ako keby tyram svoje deti. struhla som svojmu synovi facku, ktory ju struhol mne. za tym si stojim, bolo to instinktivne a malo to efekt.. ty si si to prelozila, ze ich tyram, fackam, bijem a chudak moje deti 😀 toto dam prečítat mojmu pomaly dospelemu synovi, tak sa ma opyta, ci je ta teta smutna alebo ju niečo trapi 😀
a mal by pravdu, lebo ma viac rozumu ako ty. ty si doslova a do písmena smutna zena ktorá si na modrom koníkovi jednostajne kompenzuje nedocenenie v realnom zivote a to prepáč, nie su osobne utoky. to je čisty fakt, ktory je vyčítat z toho, ako a čo prezentuješ ako jedinu pravdu. ja sa s tebou dalej nechcem bavit, nerozumiem, čo si z toho nepochopila.
@banderaska29 Ah jaj, asi škoda ďalšej reči, keďže zjavne tu slušne diskutovať nedokážeš. (všimni si totiž, že ja som nielenže nepoužila slová, ako že týraš deti, čo mi vkladáš do úst, ja som dokonca nepoužila ani slová, ako že nie si normálna a že máš sklapnúť).
Ten rozdiel medzi tými dvoma vyjadreniami mi teda vysvetliť nevieš, áno? Ani nevieš povedať, prečo si moje "nie vždy" zmenila na "vždy"? Takže k vecnej diskusii o tom, prečo si myslíš, že je toto tvoje odporúčanie vhodné pre autorku sa nemáme šancu dostať. Nevadí, ľudia majú rôzne formy preferovanej komunikácie, takže sa stane, že komunikácia medzi niektorými ľuďmi je ťažko uskutočniteľná...
@annm81 nie, slova ako sklapnúť a nie si normálna som použila ja a to, ako ich akože zle vychovávam a týram si priamo nepovedala, ale synonymicky si na to poukazovala v každom príspevku, takže prestaň prekrúcať a nerob zo seba obeť. nie som hlúpa, nepreštíš ma 🙂 poúčaš ma, ako keby som sa ti o to prosila. písala som niekde, že si žiadam tvoje analýzy môjho rodičovstva ? myslím si, že nie. daj mi láskavo pokoj a nepíš mi už. ja chápem že sa s tebou asi nikto nechce doma baviť, ale ja sa nechcem už tiež 🙂
@annm81
@banderaska29 Ahojte. Neviete, kde je autorka? Či jej náhodou niekto neublížil. Vám nechýba?

@banderaska29 Pozri sa, ja som sa snažila vrátiť k podstate témy. Trebárs väčšina môjho posledného príspevku bola vecná a k téme. Nevyjadrila si sa k tomu ANI JEDINÝM slovom. Poprosila som ťa (áno, skutočne som použila slovo prosím, čo je dosť rozdiel oproti úrovni tvojho slovníka), aby si mi teda upresnila, ako inak mám interpretovať tú TVOJU vlastnú vetu, do ktorej sa neustále navážaš ako do mnou nesprávne interpretovanej. Pýtala som sa ťa na to aspoň 2x v dvoch rôznych prispevkoch. Ten rozdiel si mi popísala presne NULAKRÁT. Tak isto som sa pýtala, prečo tvrdíš že som povedla "vždy", keď som povedala "nie vždy ". Tiež stále neviem, v ktorej konkrétnej vete tvrdím, že týraš deti... jediné, čo si riešila boli veľmi vecné osobné útoky, takže tvoj príspevok "všetko sa dá prebrať v úcte, ked sa chce " beriem ako sebakritický.
Niečo som hľadala a natrafila som na toto. Je to síce o hryzeni, ale myslím, že by mohlo pomôcť nejaký podobný prístup. Ako sa píše, urobte čokoľvek, aby ste zabránili dieťaťu v ubližovaní len nereagujte spätne agresiou.
@annm81 si v písanej komunikacií pasívne agresívna. za kazdym svojim slovom si stojím. povedala som ti, aby si mi nepísala, že s tebou nemám zaujem komunikovat. prepáč ale si malomocná ? robí Ti dobre si vyžadovať umelo pozornosť ? asi ano, ako ta tak pozorujem na konikovi už nejaky ten čas. proste sa nestrapnuj viac 🙂

@annm81 si Neobyčajne múdra žena, tak mi dovoľ doplniť tvoju múdrosť jedným výrokom a ten je, že niekedy je umenie vedieť, kedy prestať diskutovať. Myslím si, že tvoj čas, aby si sa konečne pokorne zastavila a odpratala, nastal. Zbytočne všetko komplikujes, zvelicujes a nepriamo ponizujes. Naozaj ťa prosím, sklapni