Dieťa nebude chodiť do škôlky. Máte s tým skúsenosti?
Ahojte, rada by som si precitala skusenosti tych mamiciek, ktorych deti do skolky nechodili - ci uz z dovodu, ze sa im neusla, alebo ich tam nechceli dat, alebo ine dovody... Nam sa skolka pravdepodobne nepostasti, lebo v mieste bydliska su beznadejne obsadene a na sukromnu nie su financie. Kedze idem na druhu matersku, tak mozem byt aj s malym doma, len neviem, co by to vsetko obnasalo... Su tu mamicky, ktore nejak "systematicky" ucili svoje deti , resp. robili nejake aktivity s nimi, ktore by sa mozno robili v skolke - myslim tym, ze dieta doma nebolo len o tom, ze sadni si k telke a pozeraj, alebo chod sa hrat s autickom, ... ? 🙂 Mne sa velmi pozdava napriklad Montessori a mozno by som si na to trufala po niekolkych skoleniach, aj ked netusim ake to bude popri malom dietati. A mozno sa nam skolka ujde, kazdopadne, rada si precitam ake s tym mate skusenosti, co robite s detmi ktore do skolky nechodia?

@evabb35
nebud smutna, myslim si, ze u nas este spolocnost nie je pripravena na deticky so specifickym pristupom, aspon nie vo vsetkych mestach...podla mna by sa mal viac vnimat aj nazor, postoje rodica k vychove dietatku v zariadeni...a mala by sa celkovo zmenit atmosfera z nadradenych vztahov medzi vychovatelmi, pedagogmi a rodicmi na viac vztahy rovnocenne...este stale sa senzitivita dietata vnima ako nieco neziaduce, co treba rychlo prekonat najlepsie sokom...tato spolocnost je nastavena na "dravych" jedincov...strach rodica aj dietata sa bagatelizuje...hoci je z psychologickeho hladiska normalny... tymto nechcem nikoho urazit...
evi tvoje prispevky ma velmi inspirovali, nie vzdy sa da spolahnut na nahodnu spontannost v hre...je potrebne dietatku ukazat, aj viest dane cinnosti...tvoj pristup sa mi paci..drzte sa 🙂