icon

Dieťa odmieta škôlku

avon44
17. dec 2025

Moja 4 ročná dcéra rada chodievala do materskej školy od začiatku zrázu už nechce chodiť ani nechce o Tom počuť rozprávali sme sa aj s pani učiteľkou že či sa niečo nestálo v škôlke učiteľka povedala že všetko v pohode že problém s ňou nemali . Myslíte že by mala stress ? Že niečo prežívala v škôlke ? . Čo si myslíte vy? Čo by ste odporučili ? Rozmýšľame či máme ísť k dr. Alebo u psychologicke.

zuzkaa1991
17. dec 2025

@avon44. Je to podla mna obdobie len ze si uvedomila ze musi tam byt kazdy den, musi "dodržiavať " pravidlá hrat sa malo mozno kedze je vela vzdelavacich aktivít, uvedomila si ze mamka tam nie je...moja chodila od 2.5r a vkuse plakala.kazde rano a do 6r ale.potom uz bolo všetko ok.aj kamošky si nasla

anonym_217de0
17. dec 2025

@avon44 kazdy sme si tym presli, aspon vacsina z nas. a zvykne si.

kacena4
17. dec 2025

nie nemas s nou ist k psychologicke, je to normalne ze deti v tomto veku si presadzuju svoje a skusaju hranice rodicov kolko dovolia. treba jej len vysvetlit ze tak ako vy mate pracu a musite do nej chodit tak aj ona musi do skoly. co tam chces riesit s psychologickou?

simona20201309
17. dec 2025

@avon44 nemuselo sa stať nič, čo by si mala učiteľka všimnúť. Niekedy stačí že raz na ňu niekto zvýšil hlas a ona sa zľakla, možno pocítila v niečom prvý krát krivdu, mozno ucitelka pouzila nejake nevinne vyhrazky (napr ked nezjes, mamka nepride. Ked nebudes spat, pride bubak)...to sú všetko pre nás banálne veci ale na dieťa aj takéto veci dokážu zapôsobiť veľmi silno a môžu spôsobiť takéto stresy. Môže tam byt nejaký novy chlapec z ktorého má obavy, ktorý je hlučný. Skus to nejak cez rozprávky, nejaké hračky - zahrajte sa doma na škôlku....
Z deti vedia vyjsť rôzne informácie aj po dlhšom čase.

Určite nepočúvaj rady typu kašli na ňu, ignoruj ju a nevšímaj si ju. Šak decko nech si už s tým poradí že? Hlavne ze my dospelí chodíme s každou somarinou na MK, radíme sa s gpt... ale dieťa nech sa spamata a drzi ústa...
Nevyjadrujem sa už radšej k takým nazorom z roku 2

mimikarol
18. dec 2025

Ktovie čo sa prihodilo. Mojej začala robiť jedna dievčinka zle, vyháňala ju keď si kreslili atď... Keď som to povedala učiteľke tak ma vysmiala že veď to sú deti a ešte provokatívne poslala fotku do skupiny kde moja a dcéra a tá druhá malá sedeli spolu za stolom a hrali sa, s popisom "tu sme všetci kamaráti". Tak som sa obrátila na mamu tej malej a tá mala našťastie viac rozumu a malej dohovorila, odvtedy bol kľud

anonym_c26f21
18. dec 2025

@avon44 na čo hneď k psychologicke? Veď nemá žiadnu poruchu. Možno s deťmi sa poskriepila a učiteľka netusi, že sa niečo udialo. A možno len ma obdobie, že sa jej nechce.

anonym_39dff4
18. dec 2025

@avon44 pýtala si sa jej, čo sa jej tam nepáči? V jej veku to už deti dokážu celkom slušne popísať. A keď tam nechce ísť, ako reaguješ?

anonym_0aaf8d
18. dec 2025

Pytat sa ...
moj syn tiež. September oktober ok. A zrazu nechcel. Rev. Vreskot. Vymyslal si ze ho boli vsetko mozne len aby bol doma. Trvalo to... kym sme pochopili ze je za tym ucitelka. Ktora obcas na deti ozaj ze kricala ☹
Ako sa im zmenila ucitelka vsetko ok.

taktotedanie
19. dec 2025

@avon44 skor ci nema peoblem s nejakym dietatom

anonym_ac2e1a
19. dec 2025

@avon44 ja vám poviem z vlastnej skúsenosti, síce zpred 30 rokov ale to je asi jedno. Niečo sa stať muselo , niečo , čo si vôbec nemuseli všimnúť učiteľky . Mňa šikanovalo ak sa to dá nazvať v tomto veku jedno dievča ( suseda, najbližšia kamoška vtedy ). Nechcela aby som chodila do kuchynky ( detskej na hranie) a vymedzila vstup len pár deťom. Učiteľky nás nútili jesť ( to už asi dnes nerobia ?) , zakázali nám po uložení na spánok chodiť na wc a keď som sa pocikala mi nadávali ( dnes tiež dúfam minulosť) ale najhoršie bola tá kamoška na psychiku.
Po pár rokoch sa situácia otočila a ona začala plakať kvôli mne a ja som sa pýtala do škôlky aj cez prázdniny.
Či to malo na mňa traumu ? Asi nie , ostali sme kamošky dodnes. Mňa sa nikto nepýtal či chcem alebo nechcem ísť proste som šla. A spätne to bolo možno dobré. Musela som sa sama presadiť, nájsť si iných kamošov , spojencov haha, no každé dieťa je iné. Ja som priebojna. Neviem či som vám pomohla. No pamätám si tu bezmocnost keď som tam ráno išla. Zistite jedine od nej , čo sa stalo. Lebo niečo muselo

princezna_bosorka
Včera o 21:45

@avon44 porozpravaj sa s vlastnym dietatom, preboha, preco tam nechce chodit...

olivierko229
Včera o 22:06

@avon44 mali sme velmi podobny problem, nas bol predskolak, bol to druhy rok co chodil do skolky a ku koncu zacal plakat. Predtym vobec, dokonca bol na lyziarskom dvakrat. A zrazu nechcel ist do skolky, pytala som sa ucitelky, ta nerozumela, ze nic sa take nestalo, oblubeny, kazda dievka mu chce byt frajerkou. My sme sli k psychologicke. Ta sa s nim hrala v hernicke, nic take nespozorovala, vravela, ze u deti to su obdobia, emocne spirale- raz dobre, raz zle- (nas bol proste smutny, chybali sme mu, chcel byt s nami. Mladsi brat bol doma.) a je na nas, ako sa k tomu postavime. My sme ho nenutili, nevidim zmysel v tom mat doma klbko nestastia. Ale ano, mohli sme si to dovolit riesit to takto a hlavne tym, ze mensi bol doma by to bolo z mojho pohladu velmi nepekne, az podraz, keby sme ho nadalej nosili do skolky.