Dieťa zvyknuté v škôlke byť celý deň, musí byť na pol dňa
moj 3,5 rocny syn chodi do skolky od marca minuleho roku na cely deň. teraz som tehotna, termin mam v januari a v skolke ho chcu nechať, kedze nemam pracu na pol dňa. čo si myslite o tom ked sa mu v skolke páči a chce tam byť cely den, nebude to pre neho stres, ked bude chodiť len na pol dńa? má s txym niektora z vas skusenosť a ako to prebiehalo? Druhá vec je ze kedby som musela ist ležat do nemocnice, co je dost pravdepodobne, co potom? starych rodičov má len jednych a ti su daleko, tak nemame nikoho, kto by nám ho nezištne povaroval.
@slivka1975
To je nejaký nezmysel, že postieľok je menej. To by neprešlo cez hygienu! Môže byť ešte alternatíva, že majú rozložiteľné lôžka. Tie si nemusela zaregistrovať.
Každopádne nič nerieš, kým nie je druhé dieťa ani na svete. Najmä, ak to hrozí pobyt v nemocnici. Predpokladám, že manžel pracuje, Tak "odložiť" syna do škôlky bude asi jediná alternatíva. Určite vopred neustupuj, nič také od teba nemôžu chcieť.
@sense nie,tie chodia na 6:30.
Ja budem do 16:30 a to m este super pracovnu dobu..no kvoli urcitym veciam tam musim byt aspon o tych 30minut skor a ak to bude tak,ako predtym,tak netusim,ci sa mi o 16:30 podari odist. Lebo dost casto som tam byvala minimalne o polhodinu dlhsie,dakedy i viac a boli mesiave,ked sme aj v sobotu na doobedie cbodili..(podotykam zadarmo nedobrovolne dobrovolne,lebo sa to proste nakopilo.)
Ja by som radsej na 6tu ci 7mu chodila...len tu je teraz v mode chodit na 9! To vymyslel dakto,kto sa chodi ozierat,alebo ponocuje a potom sa mu nechce vstavat.
Nasi to mali jednoduchsie,robili do 15:30-16 a stihli byt s nami.dlhsie.. Ale to uz je mimo temu...
Ano,jasne,ze pracujuceho rodica to stve,ked jeho dieta neprijmu...to je jasne..lenze aj nas stvalo,ze ho vlani nevzali,nas zas stvalo,ze my sme tu domaci,platili tu dane i nasi stari rodicia a nasho syna nevzali a deti tych,co tu byvaju kratko,sa dostali..
A fakt,ak mama vravela pravdu,asi by bolo spravodlivejsie,keby teda museli vsetky deti mam,ktore su na MD/RD,ostat automaticky doma (okrem predskolakov). Lebo vraj tak to bolo za onych cias.
@slivka1975 Necitala som ostatne ALE pozri do "Rozhodnutia o prijati" ktore ti poslala skolka ked syna prijali. Ak tam mas ze je prijaty na cely den resp. nemas vyslovene uvedene ze je prijaty na pol dna tak niet tej sily ktora by Vas mohla donutit aby tam chodil na pol dna ked vy chcete na cely. Ak ide o skolku ktorej zriadovatelom je obec/mesto tak to "Rozhodnutie..." je zavazne. Neda sa len tak zmenit "lebo malo postielok" Skolka moze vydat len tolko rozhodnuti kolko deti je schopna prijat na celodenny pobyt tj. "kolko ma postielok". To ze si na MD, RD, valas si sunky doma alebo si doma z iného dovodu ich nemusi zaujimat. Tiez na mna "skolkarske" ucitelky skusali rozne manipulativne techniky aby tam pretlacili ine dieta, no nepochodili kedze som im vysvetlila ze sice som doma ale dlhodobo PN s chrbticou a som rada ak po syna vôbec pridem. Ty mas rozhodnutie. Bodka, ak je na cely den, viac sa s nimi nebav. Neboj sa, oni nejaku inu "makku" ohladuplnu mamicku uz ukecaju, maju v tom prax.
@alex999 @miriem nieco k " spravodlivemu" systemu udelovania miest v skolkach- u nas je to tak, ze sa vyplni ziadost a za kazdu kolonku sa prideluju body napr. Pracujuci rodic obaja 5b, jeden pracujuci+ polovicny uvazok 4, rd 3b, md 2b atd. Cize su body za pracu Oboch rodicov, dalsie dieta v domacnosti, vek, pobyt,atd. Atd.- na konci sa zuctuju vsetky body a prvych 25 je prijatych + 1-3 miesta na odvolanie- to je podla mna spravodlive, bud dosiahne dieta dostatok bodov a bude prijate, alebo az na dalsi rok... 🙂

@miriem no neviem..mne sa zda,ze v daktorych statoch su nejake specialne rozne dotacie..raz som na Spektre pozerala taky serial,kde sledovali deti od narodenia po urcity vek a tam kopec tych matiek bolo doma a vybavo ali si taky a onaky prispevok...rovnako i v seriali Mamicka strajkuje..tam tie matky tiez vacsinou boli doma a starali sa len a len o domacnost a vozili deti. A aj do tych skolok. Asi natacali nejake superbohate rodiny,ktore si mozu dovolit mat zenu v domacnosti. Inak to potom nevidim. A sa mi zda,ze oba serialy boli natocene v Anglicku.