Diskriminácia detí v škôlke, ak je matka doma s mladším súrodencom
Ahojte,
mám 2 deti, staršie chodí do škôlky, s mladšou som na materskej, aké sú Vaše skúsenosti resp. názory na tento problém: v našej škôlke nám, čo sme na materských bolo povedané, že pre deti si musíme chodiť o 15.00 a samozrejme cez prázdniny ked je menej tried, tiež moje dieťa vzhľadom nato , že som na materskej musí byť doma, teraz v piatok sú voľby, opäť chcú aby moje dieťa bolo doma, ja fakt nesedím doma s vyloženými nohami, pokiaľ je staršie dieťa v škôlke snažím sa vybaviť si veci, s mladším dieťaťom na rukách, lebo poobede s dvomi malými deťmi už nespravím a nevybavím nič. Sem tam viroza sem tam nejaké vyšetrenie, sem tam prázdniny, takže fakt je dosť takých dní, ked mam obe deti doma, nehovoriac o tom, že mojej dcere sa v škôlke veľmi páči a rada tam chodí. A teraz tie voľby, fakt ma to nebaví, moje mladšie dieťa moc cez deň nespí, takže som niekedy rada, že som...o únave nehovoriac, rodičov mám daleko, manžel pracuje, takže veľa vecí musím stihnúť s deťmi sama.
@ava11 chapem....tak si ten pocit nechaj, nikdy nevies, ci druhym ludom nie je luto napr. tvojho dietata (tym nechcem povedat, ze si zla matka, rpeboha)....len kazdy moze rovnake veci vidiet inak a nikdy nevies, co vsetko sa za tym skryva, co je v danej rodine....nesudim, kym tam uplne nevidim, co vlastne nebude nikdy mozne......nemam na to pravo...kazdy ma v prvom rade haldiet do svojho sudka, ak ten je spokojny, nemam potrebu riesit druhych...(uz veru nie 😎 )
@sorciera24 mne je v podstate jedno ci prosba ci prikaz...nechapem preco je problem ist pre dieta na 3tiu. Ja som teraz pn na rizikovom a o 12tej som v skolke a nik ma o to neprosil.
@koniarova ale prosím Vás, ja tu žiadne právne kroky nebudem podnikať a naťahovať sa s nimi fakt mám dosť iných starostí, robím si po svojom a hotovo
@zuzkat1 áno požiadali nie príkazom
@maruska123 tak to sa da slusne odmietnut a hotovo.
@maruska123 Ale veď sa bráň preboha. Veď nato si študovala, aby si bránila dodržiavanie zákona a pomáhala ľuďom sa domáhať svojich práv. Keď je raz napísané, že škôlka je do 15:30 tak je do 15:30. Keď sa nevieš biť za svoje práva, ako sa môžeš biť za práva niekoho iného. 😒
@zuzkat1 mozno ty nechapes....mozno azzijes, ked budes mat tie deti 2......nehovor hop, kym.....mozno jej to druhe dlsie spi, mozno s nim ma nejaku aktivitu , niekde v MC, mozno plavanie...ja neviem....a aj keby mala cas obcas pre seba, je to jej vec a myslim, ze kazdy ma pravo na oddych....ja celkom chapem, ze jej to o 15tej nevyjde a pride napr. o 15.25......proste niekedy vyjde, niekedy nie.....ale mylsim, ze je to jej vec....
@maruska123 slusne im povedz svoje dovody a teraz ich naopak poziadaj ty, ci by neboli take laskave,a le ze mas ine povinnosti (alebo co mas....)...ze ti to nevychadza......predpokaldam, ze skolka je otvorena o dost dlhsie...
@sorciera24 no ked sa narodi druhe tak mala do skolky par mesiacov nepojde nech sa neciti odstrcena.a potom max do 12tej.
@zuzkat1 a ja som doma kolko razy skor....cca. o 14tej....ale maleho mam v skolke cca. do 15.30.....ako vyjde......on skolku miluje, je rad s detmi, nenavidel by ma, kebyze ho mam vziat ako 1eho o pol3tej....neito este naobed.....to by som mu neurobila....ani som to nikdy neurobila....
@sorciera24 a ano suhlasim je to jej vec aj ked to nechapem..
@zuzkat1 vidis, mas iny postoj ako ja, ci ine.....nikdy by som ja nevynala dieta z kolektivu....podla mna by mu to neprospelo.......ale to som ja a moje akcne kolektivne dieta.....
ako čítam, debata sa uberá už úplne iným smerom ako bol zámer takže už nemusíte reagovať, vyvodila som jedno, matka sa posudzuje podľa toho, teda či je dobrá lepšia alebo najlepšia, o ktorej vyberá dieťa zo škôlky, čím skôr vyberie tým je lepšia🙂)) a najlepšie sú tie ktoré sú doma s deťmi do 6 rokov veku dieťaťa🙂))) lúčim sa s Vami ďakujem za Vaše pozitívne aj negatívne názory, ešte raz na záver zdôraznim, že škôlka to nedala príkazom matky na MD požiadala o skoršie príchody, cieľom tejto diskusie som bola len zvedavá na Vaše názory nie na to, či to s príslušnou škôlkou nejako riešiť alebo nie.
@maruska123 tak sa drz a nie si zla matka! 😉 vela pozitivnej energie prajem! 🙂
@sorciera24 aj moja miluje skolku a deti ale nerada tam spi... A ja tiez nevidim dovod aby tam spala.
Možno sa to nehodí k tejto téme ale u nás zasa riaditeľka delí deti podla toho aký maju dom, auto , koľko majú peňazí i sa rodičia detí spolu kamarátia alebo nie ... takže deti z "obyčajnej" rodiny kde oco pracuje za minimálnu mzdu a matka je na MD a do toho majú viacej detí a žiadne auto starý domček a nechodia 3krát do roka na dovolenky sa hrajú len zo starými hračkami a taktiež ak s ide na prechádzku tieto deti sú ustrčené na úplny koniec... a deti "bohatých" ktorý majú dom auto kopu peňazí , drahé oblečenie , auto sú jej obľúbenci jej pýcha ktorý sa hrajú len z novými hračkami na prechádzke sú zo zásady v popredí v šatni majú samozrejme nové skrinky len oni, ním sa venuje viac ako "obič. detom" a ak sú pesi (maškarný alebo daky taký) tak vystúpenia robia len deti bohatých a ostatne deti dostanú min. priestor a ak sa stane že sa dieťa bohatého hraje z dieťaťom obyč. človeka je to samozrejme zle lebo vrstvy bi sa miešať nemali a ak sa nebavia rodičia tak sa nebavia ani deti pretože sa to nehodí a nedaj bože ak sa objavia vši jooj to sa hľadá vyník medzi deťmi obyč. ľudí lebo nie je možne aby dieta boháča malo vši .... takto to funguje v škôlke kde chodí sestra :( pretože riadi´telka je stará zakomlepxovaná fúria na ktorú doplácaju deti-...
@oktobermimi fuuu,t ak toto je moc aj na mna 😢 to nema byt nielenze riaditelka, ale ani ucitelka.....prajem vam, co najskorsu zmenu vo vedni....k lepsiemu samozrejme! 🙂
@sorciera24 zabudla som nie sme z Viedne 😀
@sorciera24 ale z malej dediny na Záhorí 😀
@oktobermimi sa jej tam kraluje, co? kokooos......nech si da pozor, aby nesmrdela, ked sa pcha tam, kde nema..... 😀
@maruska123 Ahoj ja si myslím, že keď je dieťa prihlásené do škôlky, platíš si poplatky, dodržiavaš určený termín príchodu pre dieťa, tak Ti učiteľky v škôlke nemajú čo diktovať čo máš alebo nemáš robiť. Učiteľky v škôlke mojej dcéry to ani nenapadne veď sú v práci 😉
podla mna netreba hned vsetko brat doslovne a zbytocne sa urazat...to, aby niekto vyberal dieta o 15...to nemoze nikto nikoho donutit...ale zase mamina by mala vediet, preco to nariadili/ žiadali..u nas je zberna trieda od 16....vsetci rodicia sa snazia vybrat dieta skor, aby neslo do zbernej..su s tym iba komplikacie...davat veci do sackov...bla..bla..atd.
mozno je to mala skolka, kde funguje zberna trieda od 15...kto vie??
ja, ked som bola este nezamestnana, som nosila deti tesne pred 8. do skolky...dvojky boli zvyknute, ale najmladsi nerad chodil do skolky..preto som ich aj vodila tesne pred 8...ucitelka mi vsak vravela, ze najmladsi chodi neskoro, ze sa nepohra..samozrejme, ja som mala svoju hlavu..lebo ucitelka sa v kuse na nieco stazuje, atd. atd...potom dvojky museli byt v skolke o pol osmej, aby stihli chodit na plavanie..a hop..aj najmladsi bol v skolke skor, mal priestor iba na "take Obycajne" hranie...lebo od tej osmej uz maju rezim..desiata, nejake aktivity, idu von....a hned sa mu zacalo v skolke pacit viac...teraz uz chodi do skolky medzi prvymi,kedze obaja pracujeme, a uz je to v pohode....
takze niekedy netreba brat radu skusenejsej ucitelky ako prikaz...mozno len jej dlhorocne skusenosti jej vravia nieco ine....
@oktobermimi to snáď v dnešnej dobe ani nie je možné, toto je fakt už choré ☹
@limoncino dobre ti napisala tusim danim -mladsie dieta spi. Kamoska,s polospiacou prehodenou cez plece klusala do skolky po maleho vzdy.tu mamr my skolku par minut cesty.
my sme sa tam kvoli uplatnej riaditelke sice nedostali,zatial teda aspon chodi na tri dni do sukromnej,ale asi uz dlho nebude,no ta je cca 25-30 minut cesty pesi (ja nemam vodicak a muz dlho robi,len,rano ho vezie) a tiez to tak stiham na 15:45 cca. Len,vzdy musim zobudit,malu,aby som ju obliekla,alebo naobliekat pred spanim (okno je otvorene,aby nebola prehriata) a o tej 15 vyrazit. Tam zas maju nariadenie,ze medzi 12-15 nerusit,zvonenim a vacsinou do 15:30 papaju.
a zas mladsie deticky maju pravo sa vyspinkat. Vacsina deticiek predsa spinkava poobede.
@mima595 neviem či vôbec zbernú triedu majú ak áno tak najskôr od štvrtej skôr určite nie
@sorciera24 Ďakujem🙂
@sorciera24 ved to že to je na dedine a bohužial je tam paňou ona :/ a nikto z druhej strany to nerieši lebo im to vyhovuje ak sa deti ako moja sestra hrajú len spolu a sú odstrkované :(
@moni244 bohužiaľ je :( a ešte ak sa ide na dáky výlet a moja mama alebo pod rodičia čo sú radi že sú radi tak ešte aj na drzovku na rodičovskom( a toho som sa zúčastnila asi 5krát) má vetu : no v pondelok sa ide na Červený kameň , odtiaľ sa presunieme do XX nákupného domu odtiaľ o 12 do kina a o 16 je návrat domov takže zoberte si zo sebou dáke vreckové pretože pred kinom pôjdeme do MCdonaldu ... takže rodičia pýtam sa vás je 40eur veľa do zajtra zaplatiť ? a pozerá na skupinku rodičov ku ktorým patrí aj moja mama... a ak niekto nemá možnosť tak potom dieťa toho človeka je na posmech ostatným "výnimočným" deťom :(

@zuzkat1 nebudem robit uzavery skor, kym sa nedozviem ako to bolo.....nesud, kym nevies.....ja to neviem, ty to nevies, takze je bezpredmetne sa vobec teraz o tom bavit a na zaklade toho vyvodit nejaky svoj zaver.... 😒