icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

miskap
14. aug 2011

Nám odporučili nastupovať až v pondelok 5.9. Máme adaptačný týždeň, teda najprv pôjde na dve hodiny, potom na pol dňa a až nakoniec na celý. Som zvedavá, aké to bude, lebo syn bol od začiatku na celý deň a nebol problém. Ak sa raz dieťa naučí, že na obed ide domov, nebude tam potom chcieť zostať. Ja si nemôžem dovoliť dlhú adaptáciu, z roboty sa mi nedá. Bude musieť pomôcť babka. Máte niekto skúsenosti s postupnou adaptáciou? Ako ste to zvládali?

vieruna
14. aug 2011

@miskap aj v nasej skolke to takto isto funguje. Ked mal ist starsi do skolky, tak som si myslela, ze je lepsie hned na cely den, ze naco sa mame vsetci trapit, ked tam aj tak raz bude musiet ist na cely den. Ked nastupil, tak som bola rada, ze si prenho mozem ist, lebo zo zaciatku dost plakaval. Ale prave ked ostal uz na cely den, tak place prestali a bolo vsetko OK. Takze moj nazor je ten, ze mozno na par dni je fajn doobeda a potom na cely. Toto co je vo vasej (aj nasej) skolke sa mi zda trosku zbytocne natiahnute. Ale u nas sa s tym nic neda robit.

sorciera24
14. aug 2011

no, zienky, ja nastupujem 25.8. tiez do prace a maly ide od 2.9. do skolky.....nam povedali, ze ho mozeme nechat ako chceme, ci uz na doobedie najprv alebo na cely den.....to je jedno......a moj osobny nazor aspon pri mojom synovi je taky, ze ho tam hned necham na cely den, kebyze ho tam tyzden necham len na doobedie, si an to zvykne konecne a potom zase sok, ze na cely den.....naco mu mam sposobit 2 soky, myslim ze staci jeden.....(aspon u neho viem, ze to bude takto lepsie..) 😉

cuchre
14. aug 2011

my budeme tiez riesit takto razantne. 5.9. na tie 2 hod, lebo o 10 je rodicko a na druhy den uz do obeda. ja zacinam v praci uz 24.8. (skolstvo) a muzovi sa tam nasekali nejake veci v praci....jednoducho to nepojde inak. pani ucitelky budu musiet pochopit 🙂

fibi21
14. aug 2011

ahojte dievcata ... ja mam taku skusenost (a to robim v skolkach od skoncenia skoly) ....ako napisala @miskap...presne tak to je ...je zbytocne, aby dieta chodilo na hodinu na dve , zbytocne sa to natahuje a tzv.adaptacia prebieha potom dlhsie ...je to horsie aj pre dieta a tak isto aj pre maminu. Je jasne ze dieta place ...ale je rozdiel medzi placom a placom ....u nas to robime tak , ze sa dohodneme s mamickou, ktora je na telefone , ze ak by to bolo velmi zle volame ..... ale este nikdy sme nevolali 🙂 je na ucitelke ci dieta zaujme alebo sa dieta neda nijak utisit.... horsie je to v septembri, ked je viac novych deti a placu viaceri....ale aj to sa da zvladnut...odporucam aj ja nastupit az 5.septembra lebo 2.je piatok a potom je hned vikend....

mima22
14. aug 2011

ahojte
aj mne mala ide teraz prvy krat do skolky som zvedava jak to bude zvladat lebo ona je naucena len na mna s nikym sama nechce byt ani s mojou mamou.ked ostane niekedy doma len s muzom ked idem len do obchodu tak aj vtedy place za mnou jak zisti ze som neni doma.
Nasa nastupuje tiez 5.9
v tej skolke kde ide natalka to bolo najprv tak ze tiez brali prve dni len na dve hodiny a isli domov a neskor uz na doobedia a potom na cely den-
ale teraz to je tak ze ide najprv len doobeda a ked ucitelka vidi ze je dieta zrele byt skolke cely den tak nam povie a az vtedy im mame doniest pyzama.
natalka bude mat tri v januari ja som ju chcela dat az vtedy ale ak by bolo plne tak by mi ju vtedy nevzali tak ju davam radsej teraz,.

annie13
14. aug 2011

@fibi21 aj nam tak ucitelka povedala + je to tazsie pre tie druhe deticky po kt. rodicia nepridu pretoze to tazsie znasaju ked vidia niekoho ist domov , ze prisla po neho mamina a uz je plac a otazky preco neprisla aj moja ked jeho prisla
ja by som tiez radsej pristala na ten adaptacny ale vsetky mamky sa tak zhodli tak nechcem nejak do toho zasahovat ale my byvame kusok od skolky tak keby nieco volaju a budem bezat

fibi21
14. aug 2011

@annie13 presne tak ako si napisala ....ja viem ze je to vela krat tazsie pre maminky ako pre samotne deticky ...ale takto je to lepsie .... skutocne ano...drzim silno palce nech si deticky co najskor zvyknu ...ten september je v skolke vzdy najtazsi ....ale potom tie krasne usmiate tvaricky ...to je super pocit ...no a nakoniec sa im ani domov nebude chciet ist ....tak to byva ...na zaciatku plac ze nechcem ist do skolky a na konci plac ze nechcem ist este domov ... 😀

dzlucia
Odpoveď bola odstránená
tomika
15. aug 2011

aj ja som vela veci objednávala z mimibazaru 🙂 ,pyžmká,teplákové supravy,mikiny,tepláky.Napr pyžamká v obchode stáli 10eur,tam som našla za 7eur (nové) 😉 🙂

annie13
15. aug 2011

@tomika aj ja som vsetko z MMB tiez som nasla pyzamka po 7 a teplacky z HM po 6,9

winona24
15. aug 2011

@annie13 uha....a nedáš link na tie tepláky???

annie13
15. aug 2011

@winona24 akurat mi ich postarka doniesla tak dokonca po 6,79 ale uz ich nema na nete, ukoncila objednavky ☹ ale su skor chlapcenske

winona24
15. aug 2011

@annie13 ajaaaj škoda

danculik
15. aug 2011

Do skolky sa nastupuje 2.9.2011?? a nie nahodou 5.9.2011?....ci to si kazda skolka urcila sama?

annie13
15. aug 2011

@danculik ano kazda sama
zial nam 2,9

skrecok
15. aug 2011

My nastupujeme az 5.9., v ten den aj skolaci nastupuju...

skrecok
15. aug 2011

Aj ja nastupujem 25.8. (skolstvo), 5.9. nastupuje maly a som velmi zvedava kedy budeme mat prve rodicovske. Dufam, ze bude skor poobede alebo vecer...inak by som nemohla ist, ani manzel. 😖
U nas vobec neexistuje adaptacny pobyt, len na cely den. Ale pokusim sa s nimi dohodnut, aby bol prve dni poldna v skolke...Uvidim co nam povedia.

nadulici
15. aug 2011

baby, to rodicko mate kedy?....az po nastupe do skolky, ci este pred?....alebo ako to byva zvykom, mala mi ide tiez do skolky a teda netusim co a ako, celkom by ma zaujimalo vselico, co treba, netreba...mame len kratky zoznam co ma skolka na nete a tam som sa docitala ze treba iba papucky, nahradne oblecko a pyzamko..ziadne hyg. potreby ani nic ine nie je spomenute...a niektore ste tu pisali aj prsiplast, no som z toho jelen...a este sa chcem opytat, tych teplacikov a pyzamiek si treba kolko pre zaciatok nakupit?

nadulici
15. aug 2011

@winona24
nasla som tieto h&m teplacky na mmb po 6,70 eura, dobra cena, ak budes chciet poslem link 🙂

winona24
15. aug 2011

@nadulici jeeeej super...kujem....ak by si bola taká zlatá, poprosím link..... 😵 😵

nadulici
15. aug 2011

@winona24
http://www.mimibazar.sk/bazar.php?user=7595
teraz pozeram, ze je to na objednavku, uzavierku ma 18.8, a myslim ze pisala o tovare, ze je u nej az 9.9....tak neviem ci mozes cakat 😒..ale ma tam aj super ine veci za super ceny, tie tricenka s dlhym rukavom po 4 eura su zlatulinke...
ale mne to neva, lebo do skolky ideme az od oktobra

martinkah
16. aug 2011

Ahojte,
aj nas starsi nastupuje teraz do skolky, pred par dnami uz mal 4 rocky, tak verim, ze to nejak zvladneme (aj ked chcem este dohodnut nejake vynimky v strave, kvoli alergiam, tak dufam, ze nebude problem). Okrem toho, ze nakupujem viac teplacikov, sme kupili aj pohodlne nohavice na gumicku, v tych bude chodit do skolky a potom sa do nich prezlecie aj na ihrisko. Lebo rifle na zips, co mame doma, to by bolo pre neho zatial trapenie... Inak, tiez su z MMB / MMA, slovenskej vyroby. Este ideme kupit ortopedicke sandalky (syncek ma ploche nozky) a chyba mi aj plachta, ani neviem aku kupit a ani ci nastupi 2.9. alebo 5.9., riaditelka je na dovolenke. Neviete ake plachty su najlepsie na tie ich skolkarske lehatka? Taka s gumickou do malej postielky (max. na 70x140) bude asi mala , ze? 😀 Asi kupim obycajnu dospelacku platenu bez gumky.. Aj uterak sme kupili, 50x100, potom mi doslo, ze asi to bude obrovske, tak si vezme 50x30 🙂

tweetinkapp
16. aug 2011

@martinkah zatial to povlečenie nekupuj. ja som si pozerala zoznam do škôlky, čo kázali doniesť minulý rok a ten rozmer obliečok ma dosť prekvapil 😅 . Ležadlo 150x60, vankuš 40x40 a prikrývka 130x70 😕 ..neviem, kde to zoženiem 😅

martinkah
16. aug 2011

@tweetinkapp nasi pisu toto:
obliečku na paplón a vankúš veľkosti : 140x90cm, 65x40 cm
plachtu
pyžamo
prezúvky s bielou podrážkou a uzavretou pätou
detský uterák
náhradné oblečenie
vyplnený evidenčný lístok
fotokópiu preukazu poistenca dieťaťa

to je myslim klasicky rozmer detskych obliecok, nekupujem, doma mam 3 supravy a su nevyuzite 🙂 tie tvoje rozmery su teda zaujimave 😨

indiankaindi
16. aug 2011

Ahojte, chcela som sa spýtať, aj moja dcéra nastupuje tento rok do škôlky. Vedia Vaše deťúrence také veci ako obliecť sa, obuť sa a podobne? Dcéra sa vie sama vyzliecť, najesť, pije z pohára aj obuť sa ako tak vie, ale nevie sa sama obliecť, resp.treba jej občas pomôcť. Vie si nohavice obliecť ale nevie si ich vytiahnuť. Neviem ako sa k tomu stavajú učiteľky v škôlke, či s tým nebude problém, že jej treba pomáhať, alebo to musí vedieť?
Ďakujem

annie13
16. aug 2011

@indiankaindi udajne to maju aj upratovacky v pracovnej naplni pomahat detickam s obliekanim neboj sa budu jej urcite pomahat ked to nebude zvladat
my si vieme obut topanocky ale len niektore
nohavice si oblecie sam pokial su na gumu a nie na zips
tricko si vie vyzliect aj obliect ale dlho mu trva obliect si ho

indiankaindi
16. aug 2011

@annie13 No veď u nás je to tiež tak, že jej všetko dlho trvá, ale nakoniec to zvládne. Teda až na to vytiahnutie nohavíc a obutie niektorých topánok. Ďakujem za upokojenie 🙂

annie13
16. aug 2011

@indiankaindi uvidis ako budem zírať akí sikovni nam budu chodit zo skolky co vsetko sa naucili, recitovat basnicky a podobne, strasne sa na to tesim

lebo ja ked mu teraz spievam aby spieval so mnou tak ma razantne zhasne : Mama ticho, nespievaj ! 😀

indiankaindi
16. aug 2011

@annie13 😀 Aj ja na to spolieham, mňa síce takto nehasí, ale je strašný nervák a ak si niečo nezapamätá hneď, tak zúri. Takže to nechám na pani učiteľky 😅 chúdence. 😕