Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
tieto hmkove rifle su ako teplaky nie ako rifle je to do gumicky aj hore aj dole a fakt makke takze to vydrzi
super tricko
no ved to neviem mne pisala riaditelka mail ze novych si prevezme ona, tak hadam jej, alebo radsej ziadnej aby potom nebolo blbe ze tym ktore vlastne budu jeho minimalne dve tak tym nic
nuz sama neviem
boze vonku tak teplo a my nemozme von, boli sme vcera na ORL tak mandle idu von, dala nam ATB tak len doma
Nas maly pojde obleceny ako v bezny den, ved sa aj tak hned prezlecie do teplacikov... Ide na cely den a takmer vsetky deti z jeho triedy uz boli skolkarmi aj minuly rok, takze predpokladam, ze z toho nebudu tiez robit nejake "divadielko". Akurat ho necham, nech si vyberie oblecenie sam, v oblubenom tricku sa bude mozno trolinku lepsie citit 🙂 Nad kvietkami som zatial nerozmyslala, kym sa s dvoma zbojnikmi a kocikom dotrepeme skoro cez cele sidlisko do skolky, ktovie, v akom stave by boli, ale jeden kvietok vzdy potesi, aj keby to nebolo zvykom, nebude to trapas, myslim... 🙂
Ahojte aj môj ide do škôlky od septembra a mám z toho husiu kožu či to učiteľky s ním zvládnu a či to nebude pre neho stresujúce a či sa polepši alebo pohorší a tak
Ozaj má tu niekto skúsenosť s tým že mali problém zaradiť dieťa do škôlky z toho dôvodu že ste opäť na MD a škôlka žiadosť zamietla že má ostať s matkou ked je opäť na MD aj ked má dieťa 3,5 roka ? Nakoniec som ho musela umiestniť do inej škôlky a to nakoniec dopadlo dobre
Ako sa na to pripravujete?
Máte dobré rady?
No ved hej ale je to nespravodlivé lebo má zrelý vek na to aby tam šiel a on to potrebuje ako soľ kolektív seberovných ale chála Bohu to dobre dopadlo a teraz už len dúfať že to zvládneme, aj ja aj on. No a neviem kto to bude horšie znášať či on či ja. To je už fakt iný level 😕
No ja neviem ani kde dám malú vidíš nad tým som nepremýšľala. Juj ked si pomyslím že ked som ho doniesla z pôrodnice tak som si myslela že kým pojde do škôlky to je ešte moc a moc ďaleko a už je to tu. Och to prebehlo a rýchlo. Aspoň viem ako to letí a ako rýchlo stárneme
@akzuzs no ja uz nad tym dumam
akurat mi prisiel email od riaditelky z MS ze aj my nastupujeme 5,9 otvaraju skolku 30,8 ale takymto malickym odporucaju nastup 5,9 aby tam nebol nasledne ten vikend a nevytrhlo ich to zo zabehnute
tak v nedelu oslavime 3 narodeniny a v pondelok do skolky juuu
@akzuzs aj aj ako kedy
ale zaclenit sa vie do kolektivu nema problem v detskych kutik, kludne prespi aj u starkych tak dufam ze to bude v pohode, dost je taky ze ked mu nieco niekto vezme hned ho capne kvoli malej ta mu vsetko berie tak dufam ze ho nebudu mat hned za bitkara
ale to su uz vacsie deticky snad si to vydiskutuju
ahojte. Mne ide tiez dcerka do skolky, v novembri bude mat 3 roky, a nebol vobec ziaden problem s prijatim, ani pre vek ani preto, ze som ja na MD. Ja osobne si myslim, ze dietatu bude lepsie v skolke uz, medzi detmi.
No tiez zacinam stresovat, ale hlavne kvoli ranajsiemu vstavaniu sa chystaniu sa, popri malej 3,5 mesacnej, a aby to manzel stihal ju odniest a potom do prace, a ked ona je taka spomalena, my rano kym sa vydzadame tak prejdu aj dve hodky 😀 no ale hadam to nejako zvladneme...
a idete aj vy ako mamicky, alebo posielate len tatikov aby ste neplakali? Ja chcem ist spolu s manzelom, aj ked je mala na mna naviazana, ale odkedy mame druhu, tak sa to trosku polepsilo, ale chcem ist - pre mna je to dolezity den a pre nu si myslim dvojnasobne :D
a my ideme hned na cely den :D ze vraj to je najlepsie hned a vsetky deti...
tak si budeme vsetky drzat navzajom palce a zvladneme toooo 😅
aj moja dcerka nastupuje do skolky uz chodime okolo a vravim tam budes chodit som zvedava ako sa jej tam bude pacit v prvy den ideme spolu aj s tatom je to velky den bude mat volno ja sa do roboty este nechystam tak prvy tyzden bude na pol dna a potom na cely vsak uvidime s detmi je rada je spolocenska ticha velmi malo rozpravame ale v skolke sa snad rozrecnime
ahojte, pridavam sa k vam. syn ide teraz do skolky. bude mat styri roky v oktobri. sme v petrzalke, takze minuly rok nehrozilo, ze by ho zobrali. teraz sme sa tiez obavali, kedze som na materskej, ale nastastie ho zobrali. tak dufam, ze to zvladne dobre. tiez je na mna dost naviazany, ale nema problem zostat u mojich rodicov aj na tyzden - 130km od BA. tak hadam to zvladne dobre.
trochu sa obavam spania, kedze on uz daaavno nespava poobede a je dost akcny, ale hadam ho nejako udrzia, aby tam ticho lezal. 😉
@zuan moja tiez uz nespava od januara cez obed, tak tiez dufam ze ju nejako spracuju, ja si myslim ze deticky sa nejako vzajomne tam budu ovplyvnovat a budu robit jeden podla druheho... a aj ked mam vselijake pocity, nakoniec zvladli sme to my ako mali, zvladli to ine deti a zvladnu to aj nase :D
aj my ideme do škôlky 5.9. a zoznam mi nedali žiaden, fuuuuu a to mame ešte aj plienky
ahojte, tento tyzden sme aj my zacali so skolkou, prve 3 dni v pohode, dcerka sa tam tesila, chcela ist, vcera uz jej zacalo docvakavat, ale sla...dnes uplne zle, uz rano v postielke hovorila, ze nepojde, bude doma ☹ a v skolke som ju nevedela dat dole z ruk, trhali mi ju z krku ☹, ona revala, ja slzy doteraz, dufam, ze to prejde, velmi dufam, nechcem ju stresovat, mozem este zostat doma, len neviem, ci by to nieco vyriesilo, toto iste by sme asi mali keby isla o rok (v aprili bude mat 3 rocky), chodi na 6 hodin, papa tam lepsie ako doma
@spalka tak sedel len v kute, este nevedel vtedy rozpravat a take male dievcatko prislo k nemu a sotilo do neho ze ako sa vola a ked neodpovedal capla ho, on plac a uplne do kuta za skrinku
volala mi potom riaditelka ze ked som s malou doma a nemam nutnost dat ho do slkoky odporuca mi nechat si ho este pri sebe, ze je sikovny a to ze tie deticky boli uz starsie on tam bol najmensi tak by bol utlacany
no tak moj ide na pol dna, ma 3,5 roka..nespava poobede uz 1,5 roka..a ani sto parov koni ho nedonuti ticho lezat..fakt som vyskusala vsetko a dlho som sa trapila a nutila ho spat..ale efekt to malo akurat ten, ze nakoniec sice niekedy zaspal, spal 1,5 hodky, ale potom vecer bol hore skoro do 23:00, tak toto teda nieeee..nie je mozne ho ani unavit, moze kludne prejst niekolko km a neviemco robit, jednoducho nespi..preto ide na pol dna a nie na cely, kedze ja do prace nenastupujem..nechcem mu vyrabat stres tym, ze ho niekto zrazu po takej dlhej dobe nespania a nelezania bude nutit spat a lezat..plus problem s jedlom..ma svoje zasady, ktore neporusi..neje sladke jedla, ale ziadne, ani dzem, med, nic s ovocnou plnkou-pozvracia sa z toho..nepije sladky caj, ani kakao..takze aj preto len pol dna, lebo ak sa nahodou trafia, ze bude sladka desiata aj obed, tak by bol do 16:00 hladny..
neviem, ako si zvykne..som zvedava..
@annie13 chapem, deti vedia byt krute, ale to budu v kazdej skolke, deticky sa tam naucia veci dobre aj zle, v tejto su aj mensie aj vacsie ako moja dcerka a ona uz rozprava vsetko, takze sa doma aj postazuje, ze spadla, alebo plakala, no uvidim, ako to pojde dalej, ak zle, vezmem ju odtial

@skrecok jasne... 😉 a este mozno aj cvrkne do gati z noveho prostredia (rovno tam nechavam vela nahradneho oblecenia🙂)