Do škôlky vezmú len zaočkované deti
Konecne. Bolo na case. Povinne ockovanie je povinne. Dane, socialku, zdravotne pois. tiez malo kto chce platit. To ze ja som roky rokuce nebol u lekara neznamena ze z môjho poistenia neprispejem niekomu na operaciu ci chemo. O tom je kolektivna vypomoc alebo aj ockovanie/imunita.
Ja to vravim davno, ze nech to školky takto spravia. Konečne sa niekto zobudil. Kto chce využivať štatnu školku, nech sa sprava podľa pravidiel štatu. Kto nie, nech si rieši sukromnika. Suhlas so Sissy že sa deti stretnu na ihrisku, vonku atd....ale takto sa eliminuje vyraznejšie to riziko nakazy....ved najviac su chore deti zo školky, lebo sa vždy najde rodič ktory da chore dieta do školky. Ja som zažila ten strach keď tu v BA prepukli osypky. My sme sa nachadzali v takmer priamom kontakte s nakazenou osobou. Syn mal 12-13mesiacov. Nezaočkovany este lebo mal isť až v 15 mes. Ten strach čo som obvolala infekčne na Kramaroch, hl.hygienika...neprajem nikomu. Sama sestrička od pediatričky mi vyplašena volala že ako sme na tom, čo sa deje....
@evittam gratulujem, je to uzasne ze mate tak zdrave dieta. Je to len a len dobre. Ze ma takuto imunitu.ale tu nejde len o nejaké sopliky a neskodny kaslik. Ockuje sa kvoli vacsim a horsim chorobam. Mozno tie choroby nemusi chytit kazde dieta ani sa nakazit ale staci ze ma dieta slabsiu imunitu a aj obycajna chripka moze dopadnut zle. Ale je to na rodicovi ako sa k tomu postavi. Napriklad ak je niekto schopny dat chore dieta do skolky medzi zdrave deti,,tak mu zrejme moc na nejakom ockovani neockovani nezalezi
Snad sa to bude dat riesit nejakymi detskymi centrami, ktore nebudu mat status skolka alebo jasle. Inak je to likvidacne opatrenie. Som zvedava, ci pri klesajucich preferenciach sucasnej koalicie bude vola toto schvalit.
@lety17 Schvalia to urcite. Je to vo verejnom zaujme. A preco by to malo byt likvidacne ? Ide len o par percent obyvatelstva. Tak nech sa tych par percent zariadi ako uzna za vhodne. Hovoríme o ockovani proti chorobam ktore zanechavaju bud to vazne trvale následky alebo su smrtelne. Mozeme sa pozriet na to aj tak ze sa vlastne takymto opatrenim chrani neockovane dieta/jedinec.
jasné že to neschvália . môžem sa spýtať ako všetci chránite svoje deti pred tými nezaočkovanými ... ? či čakáte len na tú škôlku aby ste nevymreli ... 😀
..nič lepšie ako očkovanie ešte nikto nikdy nevymyslel...
hlavne že ste od základky a aj celé vaše rodiny žiadnu vakcínu ani nevideli . teda s výnimkou ked sa niekde narodí dieťa že ho dajú pichnúť ... 😀
@janette321 za seba a svoju rodinu Ti možem potvrdiť že sme sa dali preočkovať proti tetanu a moj muž proti žltačke typu A. Vidina že budem mať doživotne nasledky mi prinaša väčši strach ako strach z večne omieľanych a na 100% nepotvrdenych informacii o nasledkoch z očkovania. Nepochopim ani odmietanie očkovania napr.proti tetanu (potvrdeny priklad priamo od kamošky doktorky). V takom pripade je na zamyslenie Ake riziko je väčšie ....že sa pichneš v zahrade , vonku o hrdzavy klinec alebo Ti uškodi nejaka pridavna latka z vakciny alebo vakcina samotna? No ale nech každy rozhoduje za seba a svoje deti. Pre mňa za mňa nech si ide načapovať každy "pitnu vodu" z rieky Ghanga v domneni že je posvätna
@romiada vy a muž . jeden tetan a jedna žltačka . to je všetko ? a s nikým sa nestretávate ani s ostatnou rodinou ? či každý má všetky očkovania ? či len sem tam nejaká žltačka ... ?
nieje vám trápne že vlastne absolútne nič pre svoje deti pre tú ,, ochranu ,, nerobíte a nikdy ste nerobili . len sa teraz oháňate škôlkou ?
Tento navrh plne podporujem.
@janette321 ja nie som zodpovedna za ostatnych. Hovorim o tom , že chranim samu seba a svoje deti na margo toho čo si pisala že "hlavne že cele rodiny nevideli žiadnu vakcinu...." - takže len protiargument že videli, nič viac 😉 a zaočkovanych ľudi beriem ako taku akusi ochrannu bublinu pre tych ktori zaočkovani byť nemožu napr.preto že nemaju ešte 15mesiacov (ako moj syn)
@janette321 ty si neurobila ani to minimum že by si si dala dieťa zaočkovať proti naozaj vážnym ochoreniam.....každý rodič sa snaží eliminovať riziko aby dieťa ochorelo na tie ochorenia a žiaľ ak chodí do škôlky s dieťaťom čo nebolo očkované tak riziko nakazenia je väčšie....logika nepustí
@romiada a ako chránite tie svoje deti pred neočkovanými deťmi / ľudmi , ak môžem vedieť ...
@mogaa moje deti sú očkované . prosím vás ako eliminujete to riziko o ktorom píšete ... ?
@janette321 to či sa tvoje dieťa nakazí alebo nie, to neovplyvníš...ovplyvníš len imunitu aj to nie vždy......ale určite je menšia pravdepodobnosť že sa ti dieťa nakazí zo škôlky takýmto ochorením keď sú tam všetky deti očkované....jasne že sa rovnako môže nakaziť aj od očkovaného dieťaťa, len tá pravdepodobnosť že ochorie od očkovaného dieťaťa je menšia ako že ochorie neočkovaného dieťaťa...
Nie je to o tom či a kde sa nachádza očkovane a neočkovane dieťa. Je to trest pre tých rodičov čo dieťa neockuju a teda keď chceš dať rizikovejšie dieťa do kolektívu budeš si musieť za to priplatiť. A teda do normálnej skolky ti ho nezoberú a súkromné sklolky budú plne takze zopár matiek nebude mat kam dať dieťa. Ide o to že malé deti si musia najprv vybudovať imunitu a sú náchylnejšie na choroby.
@mogaa len ja som sa pýtala ako chránite svoje deti vy . nijako . len čakáte na nejakú škôlku . a kam si myslíte že sa matky s tými deťmi budú chodiť vybehať namiesto škôlky . doma zavretí nebudú . prídete na ihrisko alebo do detského kútika na pár hodín medzi 20 nezaočkovaných detí . ved ani vy nebudete chodiť len do škôlky a z nej sa zatvárať doma . to je aká ochrana .
@17juraj17 platenie dani ani poistenia mi nezmrzaci dieta. A nepis mi ze je to len minimum a na papieri. Take deti poznam...zaujimave je ze takych dusevne chorych ludi, alkoholikov neliecia kym noeco nespravia...to povinne nie je. Lebo na tom by sa zarabat nedalo,. Mali by sme si zacat brat priklad od tych krajin kde naozaj vladne demokracia a sloboda.
@3petka mamičky si aj teraz radšej platia súkromné ak sa dá či očkované alebo nie . akurát sa ich otvorí viac - dobrý biznis inak :D a štátne škôlky budú prázdnejšie a bez peňazí . komu bude lepšie v škôlke ...
@janette321 chranim svoje deti a seba očkovanim. Ked mal syn do 15 mesiacov tak som to urobiť ešte nemohla. Tema očkovanie/neočkovanie je hakliva tema o ktorej nemam chut sa hadat....iba zdielam nazor že pokial niekto chce využivať štatnu školku tak by mal fungovať podla pravidiel ake si /štat/ ta štatna školka stanovi.
@janette321 a presne z toho dovodu (ochrany vlastneho dieťaťa) som s nim necestovala do žiadnej exotiky ani na dovolenku kym nemal 15 mes.a nebol zaočkovany proti osypkam.
@romiada - moje dieťa tie "večne omieľané" následky z očkovania (a nie jedného) malo. Podľa dr. to boli "tie z horších" Nebudem to tu špecifikovať, ale poviem Ti jedno, užili sme si dosť - nervov, aj strachu. Neprajem to nikomu. Chvalabohu, nebolo najhoršie, ale poznám osobne dieťa a rodičov, ktorého rodičia čakali na potvrdenie/vyvrátenie diagnózy rakovina (kvôli očkovaniu, áno, mali to čierne na bielom od lekárov).
@katrinka8 v rodine - febrilne krce, ekzemy a docasne ochrnutie na pol tela, velka chorobnost po ockovani... To vobec nie je o autizme, ockovanie, tak ako aj virusove a bakteriakne ochorenia mozu spustit autoimunne ochorenia, kozne, neurologicke a kto ma v rodine geneticku predispoziciu a na viacej clenov rodiny ma zdravotne problemy, jasne ze sa rodic boji dat zaockovat dieta. Mam autoimunne ochorenie a imunolog mi neodporucil sa preockovat proti tetanu. Preco asi ak je to len neskodna vakcina??
hej a ta kolektivna imunita bola na vychode asi niekde na dovolenke - lebo ta epidemia bola pri 99% zaočkovanosti...
cele zle toto - asi nas donutia nosiť označenie ako svojho času židov nutili nosiť hviezdu
@lucia147852 Fajn ze takých ludi poznas. A teraz mi povedz cisla kolko presne zabilo alebo zmrzacilo ludi samotne ockovanie a kolko choroby proti ktorym sa ockuje ???

Tiež som za to aby detičky absolvovali povinné očkovanie,ale v dnešnej dobe je to voľba každého rodiča, možno niekedy na úkor zdravia práve ich detí.