icon

Hovoríte deťom pravdu o Mikulášovi?

2. dec 2024

Mate male deti ( do veku 5 rokov), ktorym od zaciatku hovorite, ze darceky na Mikulasa davaju rodicia? Aku s tym.mate skusenost? Nrprezradili v skolje inym detom pravdu?

Strana
z3
milanemila
4. dec 2024

Nasa 4,5r vies aj ze jezisko neexistuje, ale vysvetlili sme jej, ze v skolke to nema hovorit, ze kazdy to ma doma inak a ak s niektore deticky tesia na darceky od jeziska, tak ze im nema kazit radost. My sme si vysvetlili, ze darceky/mikulasa si kupujeme navzajom pre radost a tesi sa rovnako na mikulasa aj vianoce.

annie6
4. dec 2024

Naši majú 10 a 12 ale ešte "veria" resp.tesia sa na Mikuláša a Ježiška,jasné,že niekde v škole už o tom bola reč,ale doma sa tvária,že nič nevedia 😁 ráno na Mikuláša majú prekvapenie v topánke ,ktorou si umyli a áno,aj im hovorím,že dostanú určite aj zemiaky alebo cibuľu lebo neboli celý rok poslušní a oni si robia srandičky,že aspoň bude na polievku 😂🤭 a Ježiško nám tiež ešte tajne z obývačky zvoní na zvonček

zuzitko74
4. dec 2024

@kikuska_wedge To vážne?

evkatk
4. dec 2024

Pokiaľ veria na Mikuláša, je to pre ne úžasné, veľmi sa tešia. Nič netreba vysvetľovať. Sami na to prídu a budú sa tomu aj brániť. Môj 6 ročný vnuk sa teší na darčeky od Ježiška aj list sme mu písali a bavíme sa o tom, čo by mal priniesť. A minule sm sa ho spýtala, čo robil popoludní, povedal, že potajomky hľadal ukryté vianočné darčeky. Ale radosť z darčekov od Ježiška nechce hneď zavrhnúť. Necháme to tak. Hlavné, že sa im poteší. Dozrie. Ja som sa ho na hľadanie nepýtala. Už vie, že to rodičia, ale nechce to ešte prijať. Nevadí. Netreba násilne prezrádzať, môžu byť sklamaní a to dieťa bolí. Radšej postupne a pomaly nech sa rozlúčia s tými nadprirodzenými, dokedy im to vyhovuje.

Strana
z3