Incident v škôlke
ahojte, co som dnes zazila v skolke tak mám dost..dnes je u nas v skolke karneval, vsetky detičky natešené my sme chystali masku uz asi mesiac kedze moja slecna musi byt ta najkrajsia princenzna, v satni sme sa prezliekali rano a prisiel tam otecko s dievcatkom ktore nastupilo tento rok..bez masky..pyta sa ucitelka ze ci ju nejde obliect o masky lebo uz sa zacina karneval a vtriede su uz vsetky deticky v maskách.otec odvrkol ucitelke ze nie ze on tieto pohanske somariny nebude podporovat že jeho dcera sa nebude prezliekat za nic..dievcakto samozrejme smutne uplakane ked videlo ako su deticky pekne poobliekane, (princecne, víly, spidermani a podobne)..ucitelka ostala zarazena aj my ostatni rodicia ktorí sme obliekali detom v satni masky prose nechapem toto..dievcatko slo do triedy uplne so slzami v ociach ale evidentne sa tak balo otca ze sa ani neodvazilo plakat tak ucitelka ktora bola tiez v soku ale nic nepovedala jej posepkala ze ona bude teda rozhodkyna a vyberie najkrajsiu masku..no strasne mi bolo luto toho dietata..otec total kreten..akoze ja respektujem kazdeho vieru a presvedcenie ale nepride vam toto moc?
vôbec by som sa do toho nestarala... nechápem čo ťa na tom tak pobúrilo.
jeho dieťa - jeho rozhodnutie...
@deti95060810 asi tak nejak. Ako chápem aj na druhej strane, ak bolo aj to malé nešťastné, že vlastne ono by aj chcelo a nemôže. Ale tak v každej rodine je to bohužiaľ inak
kks to tu nemoze nik napisat bez toho aby nebol osocovany ze co vobec pise a zaklada diskusiu?..ved naco je potom verejne forum..?? mne uz tu niekedy pride ze cokolvek tu niekto napise je rozduchavanie vasni..
vsak a co? povedal svoj nazor... keby som mohla tiez zrusim tie karnevalove a haloweenske saskarne a to som uplne normalna mama bez vyraznych problemov. a ano, predstav si aj v cechach tie kostymy boli vypredane, tento rok som hodne nadavala. a hlavne ja mam 2 deti rovnakej vysky roznej velkosti tak mam doma plnu skrinu kostymov.
ja neviem my sme ako deti mali karneval v skolke aj skole..bola to uzasna udalost mam na to krasne spomienky ..radost sme z toho mali aj my aj rodicia aj ucitelia..nepamatam si ze by moja mama dakedy nadavala ze je to saskaren a musi zhanat kostym a ma ine starosti a podobne..ja to iste..tesim sa spolocne s malou lebo viem aku ma obrovsku radost..dietatom bude len na chvilu ..ale vidim ze zmyslanie poniektorych je otras
Karneval u mňa nie je prezentácia pohanských zvykov ,ale atrakcia pre deti. Otecko asi zabudol aké to je byť dieťa. A možno len robí to čo mu bolo v detstve robené. Môj otec bol tiež takýto 🤦🤦🤦. Dievčatká mi je úprimne ľúto. No tu mala troška zabojovať aj mamicka.
@lianka123 Píšeš sprostosti, kostým sa dá kedykoľvek zohnať. Dobrý rodič nepovažuje za sprostosť nič, čo jeho dieťa považuje za dôležité. Keď nemá na to, aby zabezpečil vlastné dieťa, tak si ho nemal robiť, keď nemá na kostým, tak ho mali vyrobiť za pár šupov. Ale vráti sa mu to, presne takto sa bude jeho dieťa k nemu správať, keď bude dospelé. Buď je to maximálne lenivý tatko alebo nejaký šibnutý katolibanec.
Nechápem tvoju reakciu?On povedal svoj názor ,ty si svoj názor napísala na mk,a ostatné ženy tiež píšu svoj názor.Či ty máš právo písať a oni nie?Tak potom si mala napísať píšte len tie čo máte taký istý názor ako ja.Čo ked niekto iný si povie ,že práve tvoje zmýšlanie je otras...
@scorpionflower1 suhlasim uplne
tak vies, ty si mozno ocakavala, ze tu najdes pochopenie a suhlas s tvojim postojom. ale ludia mozu mat aj iny nazor ako ty. neboj sa, nie si osocovana, len sa nestaraj do toho, do coho ta nie je. ty si mala z toho zly pocit, ale tych ludi nepoznas a chcela si urobit pribeh o chudatku dievcatku.
my sme mali v skolke a skole jediny karneval a ja som tam bola kuchar. spoluziacky boli vacsinou princezne, mali aj koruny, rok 1989. brala som to uplne v pohode, ja som netuzila byt princeznou a boli sme vsetci kamarati. problem nastal az vtedy, ked prislo vyhlasovanie vysledkov a princezne dostali sadu lepiacich farebnych papierov a obycajne masky nedostali nic. vtedy som prvykrat pochopila, ze som nebola dost dobra.
ps: tvoj prispevok nahlasujem za toho sibnuteho katolibanca
@darinka60 mne nevadi ked niekto napise nazor typu: mal pravdu a podobne vadi mi ked ma niekto osocuje naco zakladam diskusiu..mne ked sa nepaci tu nejaka diskusia tak na nu nereagujem..asi som sa zle vyjadrila
prosim ta co je otrasne na zmyslani, ze sa ma dieta navliect do nejakeho kostymu a tvarit sa ,ze je to udalost roka?? zamysli sa nad svojim sposobom komunikacie, lebo je to len same odsudzovanie. existuju ludia s rozlisnym nazorom a o tom je diskusia.
pre mna je zas otrasne, ked sa dievcatka navliekaju do tych princeznovskych elza siat, lebo je to in. nemyslim si, ze dievcatko ktore nema doma elza kostym o nieco prichadza.
a mozno ta tvoja princezna bude raz otrocit vo fabrike a jeho princezna bude CEO vo firme, len preto ze jej otec nefukal prasok okolo zadku. pekny den.
Smutne je to. Dieta je outsider v skolke + sa musí hanbiť za správanie otca.
@lianka123 nejde o to ide o to ze sa to dieta pre boha z toho tesi..ci vase deti nenavidia karneval?..nechcu si masky obliekat?..ak ano potom beriem spat vsetko co som napisala
neviem, ci by bola na teba hrda tvoja dcera princezna, ked nadavas ludom do sibnutych katolibancov. mozno by sa za teba hanbila ona viac.
Moja mama mi vedela stále vymyslieť také kostýmy, že doteraz mám z karnevalov menšiu traumu 😅 môj trojročný napr. ani nechce počuť, že by sa mal za niečo prezliecť, tak som rozmýšľala, či teda pôjdem cestou, že nebude prezlečený, ale keďže je v hre aj to, že keď uvidí ostatných v maskách, tak zmení názor, tak napokon bude drevorubač, flanelovu košeľu, džínsy, traky a čiapku ma, ani si nevšimne, že je kvázi v maske 😁 no a k veci: ľutujem to dievčatko, keďže asi chcela byť za niečo prezlečená aj ona .. mali sme dvoch spolužiakov Jehovovych svedkov, oni mali zakázané účasti na vianočných posedeniach a vystúpeniach, na deň matiek síce povedali básničky, ale ich mamky neprišli, aby to aj videli a počuli a nesmeli sa učiť žiadne vianočné pesničky, básničky a pod. Bolo nám ich ľúto, ale asi po čase si na to zvykli a nevnímali to ako krivdu, neviem.
asi sme divní, ale môj syn karnevaly nemal rád a ani ja, myslím, že nebol ani na jednom v škôlke ani neskôr v škole
Pride mi to blbé v tom ze dieťa nemoze žiť svoj detský svet a musi trpieť nazor dospelého debila.
to nie je o tom, ze to nenavidia, ale nie je to pre nich highlight roka. u nas doma sa vela sportuje, korculovanie, lyzovanie, bicykel, deti su stale vonku a stale sme niekde zbaleni a to su pre nich zazitky /ano viem, nemoze si to dovolit kazdy/. my sme v podstate na dovolenke dvakrat do mesiaca na 5 dni.
skolku maju velmi radi, aj pani ucitelky su u nas skvele. len ta kombinacia nasich zaujmov a potom mas tieto karnevaly, dni deti, vystupka, maly ma futbal 3krat do tyzdna/ samozrejme nie vzdy ide/ a potom bum nahanam kostym, presne aby nebol outsider a ano vzdy zozeniem , ale deti z toho nie su nejake nadsene, tak mi to pride zbytocne.
tiez by som bola za to, aby deti napriklad mali uniformy, aby sa streli financne rozdiely /my sme majetni/, ale presne ako hovoris, aby dieta, ktore je chudobnejsie a nema proste 15eur na kostym /lebo teplo a jedlo je dolezitejsie/, aby to v tycho rodinach nebolo vidno.
moj prispevok je skor o tom, ze nie kazdy ma rovnaky horizont a to ucim aj svoje deti, aby boli laskavi k outsiderom a aby boli laskavi k detom, ktori maju mozno menej ale v buducnosti to mozu dotiahnut omnoho dalej ako moje deti.
cize na princezne nestoji svet 😉
To je debil😡Nemam penazi na rozdavanie,ale uz mesiac dopredu kupujem masku aby mala dcera nachystanu,nech sa tesi kym ju to bavi... karnevaly a heloweeny,nemam rada taketo akcie,ale dieta ma z toho radost tak mam radost aj ja. Toho otca fakt nechapem ako moze nechat malu takto plakat,chuda male.
@mamulik10 prepac, ale toto oslovenie je trochu cez ... to teraz su debili vsetci moslimovia a hinduisti.....lebo neslavia vianoce a ich deti sa nemozu tesit z darcekov a zit detsky svet? Ja respektujem, ze ma niekto iny nazor na vychovu, stravu......ale nazor sa da vyjadrit bez urazok a nadavok.
@tiezjedna Presne to by som mu v tej satni ako jeden z rodicov co boli svedkami tohto cirkusu povedala.Debil.
Ži a nechaj žiť.. dneska možno pofňukala, o rok jej tiež možno príde karneval ako trapošina, každý je vychovávany inak.. ak je rodina vegetariánov a ostatne deti budú jesť v škôlke mäso, nech si jedia, každý ma iné presvedčenia, inú vieru, iné zvyklosti.. keď sa ju otec rozhodol vychovávať takto, musíš to rešpektovať, určite z nej neubudne..
Každý si žije ako mu vyhovuje,,, úprimne ja som karneval neznášala ale naši ma dávali nech sa zabavim,, keďže to nebolo pre mňa o zábave ale o tom kto vyhrá aké miesto,,,
@zuzinka888 nás malý ma 3/4 deti v skolke moslomov a chodia v maskách dokonca mali aj Mikuláša v skolke. Ale tu ide o ako to ten otec vysvetlil tej učiteľke, no ako debil. Mal to slušne vysvetliť učiteľke aj dieťaťu a nie hanbu robiť.
Súdiac podľa nadpisu, som čakala, že nejaký otecko nie len, že nepriniesol masku pre svoje dieťa a ale priamo v škôlke usporiadal križiacku výpravu a v mene kresťanstva, ukradol masly aj ostatným deťom, nasledne vo vestibule umoestnil krucifix a utekal pre otca exorcistu....
Celkom by ma zaujímal aj pohľad toho otecka, ok... môže to byť pako, na druhú stranu Ty nevieš či mu niekde neumiera rodinny príslušník na vážnu chorobu, nemá vážne existenčné ťažkosti a čo ja viem čo. Ano! Cez to všetko by mal zvládnuť kominikáciu a mal by sa chovať tak aby to nezasiahlo dieťa ale žiaľ, nie každý jedinec to dokáže... kľudne mohol mať "zlú chvíľu", čo ho síce neospravedlňuje ale na druhú stranu ho treba pochopiť.
A, že to zvalil na nejaké pohanské sviatky. No to je klasická obranná reakcia. Nemám to, tak radšej sa budem tváriť, že som to vlastne ani nechcel, lebo je to na nič...
Môžeš zalozit diskusiu aj povedať svoj názor, ale musíš rátať aj s tým ze nie každý má taký názor ako ty. A môže ho zverejniť rovnako ako ty. To akým štýlom odvrkol alebo nrodvrkol je len z tvojho pohľadu. Na druhej strane každý rodič vychováva podľa svojho presvedčenia. Ak nesúhlasí s karnevalom tak je to jeho vec a je na ňom aby to dieťati vysvetlil alebo nevysvetlil. A nie, nemá každý možnosť si nechať dieťa doma len preto ze v škôlke je karneval... Žijem v Multi kulti krajine a žiadne heloweeny ani karneval sa ani v škôlke ani v škole počas vyučovania nekonajú. Sk rodič chce mať najkrajšiu princeznú alebo neviem co môže ísť na karneval s dieťaťom mimo skolky/školy. A nevraviac o volení najkrajšej masky.... Kt je najkrajšia? Nacancana princezná kt maska stala x eur ale "obyčajná" doma zhotovená maska slimáka kt možno po večeroch tvorila mama s dieťaťom
och, chuda dieta :-/

neprehanaj, je to ich rozhodnutie. nesuhlasia s karnevalom a mozno nesuhlasia ani s hodnotenim o najkrajsiu princeznu, lebo ano, aj to moze deti zranit a ver, ze aj zrani. mohol ju odhlasit alebo najst ine riesenie, no mozno ju nemal kde nechat.
a ze odvrkol, ano, vela ludi odvrkuje hocikde - aj v obchode, na urade a aj v skolke. aj mne stranky v praci obcas odvrkuju. ale zakladat o tom prispevok na mk mi pride zasa len take rozduchavanie vasni a nadavanie na zleho otca. a mozno nie je vobec zly, len zle zareagoval. a uz tam bol agent, ktory to videl a podal hlasenie na mk