Jasle a škôlky v Bratislave
ahojte maminy.
aj Vy máte problém, že vám východniari obsadzuju bratislavské jasle a škôlky?
narodila som sa v BA a neviem dostať dieťa do škôlky, no musím nastúpiť do práce a na súkromné zariadenie peniaze nemám.
aké máte skúsenosti vy?
@moni244 a este aj @celasapremenim
@tortelinka mat TP v mestskej casti, v ktorej sa skolka nachadza alebo TP v jej obvode. Nie TP v Bratislave. Toto maju vatsinou skolky vo svojich stanovach, cize treba skusat sa prihlasit tam, kde byvate, v tej casti mesta, tam mate vatsie sance.
@janci27 asi si zle adresovala, ja neriešim škôlku v BA
@tortelinka o.k v pohode, len som reagovala na ten TP co si pisala, ze je v stanovach kazdej skolky. Ten sa vatsinou vztahuje na mestsku cast, nie cele mesto co sa BA tyka. A dokonca niektore skolky neriesia ani TP, ale to mozno skor pocas roka, ked sa im uvolni miesto a niekto odide a chcu vykryt miesto.
@adula12 ako vieš, že som si nevystála radu v 1. deň a vo viacerých škôlkach
p.s. nebudem nikomu mastiť vačok ako to robia ostatní...
@mirkacingel ak si bola vo viacerych, tak je realna sanca, ze maleho vezmu
@mirkacingel a preco teda myslis, ze ti dieta nevzali, ked este nebolo vyhodnotenie na ziadnej skolke? Ved si pockaj, ked budes vediet ako ste na tom. Naco tolko negativnej energie pre nic 🙂
Myslela som, že modrýkoník je aj o vyjadrovaní názoru a podelení sa so skúsenosťami, akýmikoľlvek.
Ak má niekto iný názor než dav, už vám to nevyhovuje.
Prepáčte, že netrpím davovou psychózou. Mám svoj názor.
@mirkacingel toto nie je nazor, toto je nadavanie na vychodniarov a radsej hutorenie ako pouzivanie slovicka "ne"
@moni244 stačí čítať s porozumením, téma je o deťoch, ktoré majú právo na to dostať sa do škôlky, no nedostanú sa a mám skúsenosti, že boli uprednostnené deti s pobytom inde než BA (východné Slovensko)
kto tu nadáva? Vy? ja nie 🙂
Mne to tiez tak pripada, ze zbytocne vyryvanie. Tu nejde o vyslovenie svojho nazoru.
@mirkacingel pri tom malom mnozstve skolok, hlavne v top mestkych castiach, by to miesto nemali, ani keby neprijimali deti bez TP
@mirkacingel a inac, to sa ludi pytas, kde maju TP? Ked mas taky super prehlad? A mam pre teba novinku, v statnych skolkach maju deti aj rodicia, co sem len dochadzaju, napr. zo satelitov, zo Zahoria a podobne, nielen ludia z vychodu (ine casti slovenska ta nenapadli?) Vies, ze su tu ludia aj zo stredneho a juzneho Slovenska?
@mirkacingel ved presne o tom to je,nie kazdy suhlasi s vasim nazorom.Preto je diskusia diskusiou.Ak ste chceli len prispevky ktore koresponduju s vasim nazorom,mali ste to uviest,alebo vobec neotvarat temu.
ja nechcem nijako podnecovat emocie, ale je to fakt, ze sa do skolok skor dostanu deti, ktorych rodicia sa ledva prihlasili v ba a su mimobratislavski, faakt je toho vela a fakt je, zeby mali byt prihlasovne najskor deti rodicov, ktori sa tu narodili, ktorych rodicia tu odvadzali dane roky atdatdatd. Neutocim na nikoho, ale kebyze to je naopak, tak je to rovnake. Je to uz takmer na vsetkych bratislavskych sidliskach, ze pred domami stoja auta vacsinou mimobratislavsey SPZ a tito ludia su povacsinou mlade rodiny, co maju deti a tym padom sup do skolky a vacsinou s nejakym"sponzorskym" a rodeni bratislavcania mozu hladat a hladat. Zial to su skusenosti mnohych mojich znamych... takze vacsinou sukromna skolka, ked nic ine neostava. A to hutorenie je fakt vsade, neutocim, mam vela kamaratiek "cezpolnych"
@danielitta6 ak niekto s @mirkacingel suhlasi uz preverujete ip adresy..nie je to chore? mozu byt iba vase nazory tie spravne?vsetky ste prihlasene v roku 2012 , vas netreba preverit?
@maciatkolulu nebolo by trosku divne, aby rodicia preukazovali svoj "povod", pretoze aj rodicia tych "rodenych" bratislavcanom môžu byť pristahovalci ....
@maciatkolulu to, ze maju byt uprednostneny ludia s TP beriem, ale nie to, ze maju byt hlavne prijimane deti ludi, co tu ziju od narodenia. Nikde taketo problemy nie su, len na Slovensku, lebo museli porusit skolky a kto za to moze? Jasne, ze cezpolny, nie politici, mesta, ale ludia, co sa stahuju, aby dali detom nieco viac
@ruzovazuvacka vies, co je fakt divne, ze ani jedna nezareagujete spolu v jednom case ... jedna sa ozve, druha je dlho, dlho, dlho ticho ... potom zrazu bum, ozve sa druha a prva je ticho a prispievate len tu, tak sa nediv, ze je podozrenie na to, ze ide o jednu a tu istu osobu ....
@raszuz kludne aj cele rodokmene😉 ja by som presla😅 ale to by potom boli skolky predpokladam ludoprazdne, tak ako bratislava cez sviatky👏
tiez som chcela napisat, ze autorka tu utoci na mamicky z vychodu a popri tom v BA ziju ludia z celeho Slovenska, teda "cez polnych" je tu kopec aj mimo vychodu..nechapem teda to utocenie na vychodnarov, len podotknem ze k nim nepatrim, ale pride mi to trochu mimo.
@maciatkolulu tak zamavaj svojim rodokmenom riaditelkam v skolke, mozno pomoze 😀
@raszuz ako vieš, že prispeivam len tu, Chuck Norris to môže zabaliť aká si super 🙂
som aj vďalších troh diskusiách...
Nonsens, pôjdem asi preč, ešte tu začnem kotkodákať
skuste sa ist pozriet do DNV, co je tam.inu spz ako vychod nenajdete, ak ano je to navsteva.
@mirkacingel a bacha, odpovedala si jej z ineho nicku 😉
@ruzovazuvacka pozeram, pozeram a vidim tu same BA
@mirkacingel trosku ubohe o tom kotkodakani, ale zrejme je to tvoja rodna rec ...
@raszuz budeš moja susedka, keď si ma počula
@ruzovazuvacka prepacte,ja nic nepreverujem.

a ved preco nepodas podnet? sa tu stazujes na konovi. mala si si ist vystat radu aj ty v prvy den a necakat na posledny a nemusela si to tu teraz riesit 😀 a ked kolegyne vychodniarske maju deti v skolkach, tak co sa jej neopytas akym zazrakom sa to podarilo ked nema trvaly pobyt??? kludne chod aj za riaditelkou a jej oznam, ze podavas podnet na zriadovatela skolok. 😉 uvidis ako vyskoci.