Jasle a škôlky v Bratislave
ahojte maminy.
aj Vy máte problém, že vám východniari obsadzuju bratislavské jasle a škôlky?
narodila som sa v BA a neviem dostať dieťa do škôlky, no musím nastúpiť do práce a na súkromné zariadenie peniaze nemám.
aké máte skúsenosti vy?
@mirkacingel ja kotkodakaniu nerozumiem, ale zozeniem si slovnik
@mirkacingel ja teda tiez obcas zafrflem na vychodnarov, ale nemyslim si ze nam "beru" miesta do skolok. Ja som v pohode dostala miesto v statnych jaslach aj skolke (hruha vec ze mi to bolo aj tak nanic kvoli chorobnosti) .. a to obycajnym zapisanim sa bez akychkolvek inych motivacii.
Druha vec je, ze Ba je financne poddimenzovana (myslim tym mesto a mestske casti) - jej financovanie nie je adekvatne tomu, kolko ludi tu realne zije a dochadza a to by mohli poriesit vychodnari aj nevychodnari co sedia v parlamente a ked to poriesia tak by to dalsi tulinovia co sedia v mestskom parlamente nemali ukradnut ale realne presunut tam kam treba.
@dominika6 téma škôlka sa zmenila na tému: byť východniar či nebyť...to je otázka
@raszuz zožeň a uč sa, znudená žena
@mirkacingel ja sa držím názvu témy..🙂
@moni244 myslela som mimo BA...zrejme nemate susedov kde prenajimaju byty..v nasom celom bloku su okrem domacich aj byty prenajate, vsetko vychod a v jednom byte 10-15 ludi.su samozrejme aj vynimky.
@ruzovazuvacka fiha 😀 chcem vidiet 10-15 ludi v 3 izbovom byte 😀 ale to asi nebudu rodiny s detmi, co zaberaju miesta domacim 😀
prihlasila som sa sem v dobrej viere vyvratit sama sebe myty a legendy o modrom koniku. ale nie su to legendy..prispievam v hojnej miere na inych forach ale s takymto zadubenym nazorovym prejavom som sa nestretla.
@mirkacingel reagujeme len na tvoj uvod 😉
@moni244 byvaju medzi nimi aj rodiny s detmi.cudovala by si sa ako dokazu naskladat do jedneho bytu.
Všetko je tu modré, treba založiť modrúustricu :D
@ruzovazuvacka ale to su ine pripady a tie deti do skolok nedavaju 😀 ale chapem, preco si vytiahla DNV, dlho si googlila, ze je tam VW a robi tam vela ludi z celeho Slovenska? Lebo keby si tu realne byvala, toto nepises 😉
@moni244 bývať v DNV 3 desaťročia ti je málo?
FBI zrušia, ty vypátraš asi aj zločin a únos, prídeš a povieš, viem kde býva a kto to je...neskutočné moni244
@mirkacingel zlatko pozor, mylis si nicky, z ktrorych odpovedas, ja som pisala tvojmu druhemu nicku 😉 a ak naozaj byvas v DNV a nadavas na skolky, mala by si vediet, ze riaditelka min.jednej zo skolok rada uprednostnuje deti rodicov z inych mestkych casti a nie su to len a len vychodniari a takztiez po znamosti a aj mladsie, nez by mali ist. A za dalske, moje dieta islo do skolky v DNV v necelych 3 rokov a sponzorsky dar sme nedavali
@mirkacingel ty ma poznas? urcite, nie som znudena, to ze ti tu reagujem, neznamena, ze som znudena ...
@moni244 mám tu jeden nick, volám sa Miroslava Cingelová a nehanbím sa za to. ty sa ako volaš?
ja nemôžem bývať v DNV?
@mirkacingel 😀 mas dva a mylis si ich, lebo o DNV som si pisala s niekym inym, ale dakujem, ze nam potvrdzujes to, co sme si mysleli od zaciatku
@mirkacingel neviem ako si prisla na to, ze som znudena? ahaaaa, podla seba sudis druhych, a aby si sa este viac nenudila, zakladas rypavicne temy 😂😂😂
@akronop a nezabudni,ze cez prazdniny je BA prazdna, lebo vsetci vychodniari sli domov. Zaujimave zamestnania pokradli bratislavcanom,ked maju dva mesiace dovolenky 😅 a vsetci naraz v lete...vobec to nesuvisi s tym, ze vsetky deti (aj tie z BA, cuduj sa svete) maju prazdniny a teda nesadaju cele rodiny rano do aut, aby boli deti o osmej v skole... 😉
@moni244 jasné, že som odpovedala, keďže si písala o Devínskej...
Nebudem ťa presviedčať, toto o tebe svedčí aká si hlúpa. Schovávaš sa za nickom, ja som sa predstavila.
@mirkacingel ja som hlupa? Si precitaj, co tu stvaras a co pises a o devinskej som nezacala ja, ale tvoj druhy nick. Ale typicka bratislavska slecinka, co si mysli, ze ked sa tu narodila, tak jej vsetci padnu k noham 😀
Baby vy ste normalne? Mamicky, co by si mali na MK pomahat, to bol podla mna ciel tohto portalu, sa tu navzajom hejtuju. Mne to uz pripada, ze sem mnohokrat pridu znudene mamicky, co nemaju co na praci, co by sa radsej mali venovat svojim detom namiesto toho. Ano, aj ja sem chodim, lebo sa tu velakrat dozviem, co potrebujem, ale netravim tu hodiny kvoli nezmyselnemu osocovaniu. Nechapem, ze sa z niektorych BA mamiciek stavaju take silne rodacky, ze pomaly neakceptuju, ze tu ziju mamicky rovnako z inych kutov Slovenska a nie je ich malo, ano som jedna z nich. Ze maju rovnake prava, aj ked si tu dane neplatia, ale platia si ich inde. Maju rovnako pravo dat svoje dieta do skolky, pokial mu ho vezmu, pravo tu mat svojho aj detskeho lekara, porodnika a vela vela inych veci, aj ked tu nemaju TP. Preboha, co tu riesite..radsej si pomahajme, podporujme sa, aby nase deti boli zdrave, spokojne... bezohladu na to, ci tu niekto ma TP alebo nie.
BTW, dieta mi bezproblemov vzali do skolky, nemam tu TP a nikdy som nikoho v zivote nepodplatila. A teraz ma niektore zozerte 😀
ak mas realny dokaz, ze bolo prijate dieta, ktore nema v BA trvaly pobyt, tak to medializuj. inak zbytocne drazdis a provokujes.
len napr. v dubravke sa podavali ziadosti len nedavno, resp. minuly tyzden a este sa nevie, ktore deti su prijate, pretoze sa to bude posielat rodicom na posledny den v maji
u nas v MS, kde chodil syn nikto nehutoril, tak zas neprehanaj
Nechapem co chce riesit tato diskusia. ved to nie je protipravne prijat dieta do skolky bez trvaleho pobytu. Protipravne je podplacat a brat uplatky.. ci ked podplati rodeny Bratislavcan je to Ok?
O rok ti poviem ci mi dve deti prijmu do BA skolky kedze tam nemam tp, ale obaja tam pracujeme. Ked nie, obratim sa na teba a vyvratim tvoje dohady 😂 sice nie som vychod ale pristahovany juh 😉
@mirkacingel nechcem sa hadat, len ma zaujima prosim do ktorej petrzalskej skolky sa dostal ten kolegov syn... dik za odpoved 😘

@mirkacingel no a? aj prezident je vychodnar...sú proste šikovnejší vo všetkom..😀