icon

Je bežné, že škôlka neumyje pokakané dieťa?

5. feb 2024

Dnes mi volali zo školky, že trojročný syn sa v škôlke pokakal a mám si po neho prísť. Prišla som hneď ako som mohla, trvalo mi to ale aj tak 30 minút. Syna som našla stáť na chodbe v pokakaných veciach, nikto ho neumyl. Učiteľka mi arogantne povedala, že to nie je jej povinnosť ho umývať. Okrem nej celý čas v škôlke bola aj vrátnička, obidve s nám neurobili nič. Nahnevalo ma to, kebyže nemôžem hneď prísť, nechali by ho takto stáť neviem do kedy. Nemám chuť do tej škôlky už syna vôbec dávať. Je toto normalne?

Strana
z4
januska12323
5. feb 2024

Keď nič iné aspoň dať dole špinavé a obliecť čisté veci, na to ich majú v skrinke. Povinnosť to nie je ale zdravý rozum, mala zavolať upratovačku keď si nechcela špiniť ruky. Zajtra by som si to šla vydiskutovať.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
5. feb 2024

Ťažká otázka... nie sú to jasle,aby "prebalovali" pokakane deti... ale nehody sa stanú, väčšina učiteliek pomôže... ak si ale povedala,že si o 30 minút tam,už to na teba pockalo...

pribinak
5. feb 2024

Chudáčik…..ako fak ho mohli obriadit, veď je to malé dieťa. Neubudlo by z nich 😳😳😳
Šla by som za učiteľkou že ak by si šla hodinu, tak ho hodinu nechaju tak? Alebo sa im hnusi? Veď je to malé dieťa a take veci sa deťom stavajú
Nasrata by som bola 😡😡😡💩💩💩

oriesocek
5. feb 2024

Zvláštny prístup, moje deti chodili každé do inej škôlky, mali spoluziakov, ktorým sa to niekedy stalo a vždy mali sáčky v skrinke so spinavymi vecami a na sebe čisté. Určite nevolali domov rodičom... a ani tie deti nešli skôr domov. Proste ich umyli a prezliekli...

enoula
5. feb 2024

Chudak, to si zapamata, ako stal na chodbe a cakal...
Asi je kazdemu jasne, ze nebolo to umyselne, proste nehoda alebo nestihol..
Podlana zvlastny pristup a hlavne nechat ho stat na chodbe?!

lulu0123
5. feb 2024

Uf.Urcite to nie je normalne.Minimalne prezliect ho mohli.U nas ked sa stane nehoda,dieta umyju prezlecu,pokakane veci daju do sacka do skrinky.Jasne,ak sa to stava pravidelne,potom sa to riesi.Ale 3 rocnemu sa moze stat nehoda.Ani u nas nevolaju rodicom vtedy.

pribinak
5. feb 2024

@lonely66 ale no…..sú to malé deti, raz za čas sa to môže “zadarit” každému dieťaťu.
Nesadne mu jedlo, nedobehne sa wc, je príliš zabraté do hry, boji sa vypýtať keď je cudzia ucitelka, ……dôvodov je veľa
Zas na základe jednej možno dvoch nehôd tvrdiť, že dieťa nepatrí do skolky je prehnane

merlinja
5. feb 2024

@enoula .. no určite si nič iné nebude pamätať, len ako stál ... v chodbe. Nezabudnite písať o celoživotnej traume. Ja už niekedy fakt neviem, tieto komentáre ...

beata_k
5. feb 2024

@lonely66 Ty si pekne mimo. Samozrejme, ze dieta prezlecu. Tak malemu dietatu sa to moze stat.

mironka
5. feb 2024

Ja som učiteľka v MŠ a toto by som dieťaťu neurobila. Nechať pokakaného tak. Sama mám v triede 3rocnych a tiež svojho syna, ktorí by sa mali vedieť pýtať. Aj sa vedia, aj sa utrú, no môže to vyzerať hocijako. Pokiaľ sa to stalo raz, ok ..pokial dieťa nemá nejaký problém, aj to sa dá ,, prežiť,,...možno len nestihol,prípadne sa mohol prelaknut...nevedel požiadať o pomoc....môže sa stať hocičo....ale určite ho tak nemali nechať...to súhlasím, nepáčilo by sa mi to...ja nemám problém pomôcť očistiť,prezliecť ..zabaliť veci do sacika...robila som to neraz...okakane, ocikane...toto už nie je len o mojej či nie mojej povinnosti, toto je o ľudskosti...

anjelicek26
5. feb 2024

@enoula alebo naopak ho ucitelka dala bokom, aby nejakej traume zabranila.. aby sa mu deti nesmiali,ze je pokakany a smrdí...toto sú proste len dohady.....

deedol
5. feb 2024

tiez by ma to nahnevalo. nepoviem, keby sa to stavalo pravidelne, ale prvykrat... aspon vyzliect, utriet a obliect mohli pomoct. u nas v (starej statnej) skolke maju v kupelni dokonca aj sprchu na taketo pripady. a ked sa moj syn minuly rok povracal z ranajok, nasa zlata ucitelka ho prezliekla, kym som prisla (byvam 2 min od skolky) a este mu aj topanku ogrcanu umyla.

a teda neviem, ake mate deti a ake povahy ste vy, ale dieta je tiez clovek presne ako my, tak sa skuste trocha vcitit do tej situacie - ci ked budete stare a sa s prepacenim poseriete v nemocnici a nechaju vas v tom, tak vam to nebude neprijemne? dost pochybujem.

janica_
5. feb 2024

@merlinja tomu ver ze moze zapamatat, viem to z osobnej skusenosti v mojom okoli. To ze ty tomu neveris neznamena ze to tak byt nemoze. Ja si doteraz pamatam ako sa na mna vysklilo sklo z okennej tabule, mala som postielku pod oknom, ktore otvoril prievan, rozbilo sa a padlo nastastie len na paplon ktorym som bola prikryta.

danyelia
5. feb 2024

Dnes sa mi stalo presne to isté, 3-ročná dcéra nedobehla na záchod, vyzerá to na hnačku z virózy, volali mi, nech si pre ňu prídem, no bola utretá aj prezlečená do náhradných vecí, tie znečistené boli zaviazané v sáčku...určite ho nemali nechať v tých veciach, utrieť, umyť, prezliecť je podľa mňa samozrejmosť...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
merlinja
5. feb 2024

@janica_ padajúce sklo nad posteľou a stojaci v chodbe, síce v istom diskonforte čakajúci na matku, no neviem, ...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
michelle567
5. feb 2024

@lonely66 ale veď je február. Asi že na wc vie ísť a vie sa aj vypýtať, keď od septembra sa to stalo prvýkrát. Proste nehoda. A nie po pol roku keď je v škôlke ok zareagovať nie je zrelé na škôlku lebo nevie ísť na wc... 🙈

beata_k
5. feb 2024

@lonely66 A ty chapes rozdiel vediet a vypytat a stane sa nehoda???

ada12345
5. feb 2024

Ucitelky, ktore sa staraju o tak male deticky su v urcitom smere aj opatrovatelky a osetrovatelky a ak sa im hnusi zaspinit si ruky pri dietati ked ma obcas nehodu, tak tam nemaju co robit. Ja by som tam teda rozhodne si to isla vydiskutovat. Takto sa jedna ucitelka nechová. Predpokladám nejaká mlada, čo sama deti nemá a evidentne k nim nema ani ziaden vztah. Nerozumiem naco potom robi taku robotu.

pribinak
5. feb 2024

@lonely66 autorka témy nepíše že sa mu to stáva pravidelne, raz za čas sa to stat môže hocijakemu dieťaťu

Neviem, ale asi si si nevšimla, že diskusia je o 3 ročnom dieťati !!!!

mili2016
5. feb 2024

Niektore ženy by proste nemali vykonávať túto profesiu keď k deťom nemajú ľudský prístup. Ako jedna učiteľka v škôlke môže nechať pokakané malé dieťa čakať na maminu, určite by som sa išla sťažovať áno škôlka nie sú jasle ale to neznamená že sa bude k tým deťom správať takto . Osobne sme bohužiaľ mali dočinenia s takouto podobnou,,pani učiteľkou,, a bohužiaľ do teraz má z nej syn traumu...

janica_
5. feb 2024

@merlinja rozumiem, snad nebudes musiet nic riesit take aby si to nemusela rozklucovat ze co je vo veci. Myslim ze ta nestihnuta potreba je horsia ako moj zazitok so sklom. Pretoze ide o zlyhanie a este v tom musel stat. Nehovorim ze to musi byt trauma, ale zapamatat si moze.

cyberk
5. feb 2024

Kks toto ma normalne vytocilo aj za teba, chuda dieta taketo ucitelky by nemali byt v skolkach :(

autor
5. feb 2024

ano stalo sa mu to v školke prvy krat, zrejme viroza. vravel, ze ucitelke vravel, ze potrebuje kakat, ale asi to nepocula. je to mlada ucitelka, nema vlastne deti.

micicka
5. feb 2024

@lonely66 ved takymto malym detom sa x krat stane nehoda este. A s tym v skolke musia pocitat.
Mozno pani ucitelky povedali, ze teraz sa nemoze ist na zachod, maly sa bal nieco povedat a nevydrzal.
Podla mna je to uplne neprofesionalny pristup.
To dieta bude mat z toho "krasne" spomienky 😡 lebo fajnova pani ucitelka ho pokakaneho postavila na chodbu. A predpokladam, ze to dostatocne komentovala.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
babulkomale
5. feb 2024

@lonely66 toto obhajujes? Este si nemala mokry prd, ze? Dufam, ze si ta pocka.
Hnus ze toto jedna zena vie obhajovat. Na taketo pripady maju v skolke sprchu, vies? A pani ucitelka si moze dat kludne latexove rukavice jednorazove.
A nie robit z toho takuto dramu. Chudatko dieta.
V base by si nedovolila nepomoct klientovi, lebo hned 'ludske prava'. A na detoch je ok sa odbavit? Dufam ze ty deti nemas.

dannieja
5. feb 2024

Nášmu sa to stalo tiež raz keď mal tri roky. Umyli ho, prezliekli, ani mi nevolali, len keď som poobede poňho išla mi povedali čo sa stalo. Práveže učiteľka to brala viac v pohode ako ja, čo som sa zľakla či sa to nebude opakovať. To čo píšeš nie je normálne správanie, určite by som si to s učiteľkami vydiskutovala. Dieťa z toho môže mať traumu - je vedecky dokázané, že práve takéto zdanlivé banality čo sa udejú v detstve majú vplyv aj na správanie v dospelosti.

Strana
z4