icon

Je bežné, že škôlka neumyje pokakané dieťa?

5. feb 2024

Dnes mi volali zo školky, že trojročný syn sa v škôlke pokakal a mám si po neho prísť. Prišla som hneď ako som mohla, trvalo mi to ale aj tak 30 minút. Syna som našla stáť na chodbe v pokakaných veciach, nikto ho neumyl. Učiteľka mi arogantne povedala, že to nie je jej povinnosť ho umývať. Okrem nej celý čas v škôlke bola aj vrátnička, obidve s nám neurobili nič. Nahnevalo ma to, kebyže nemôžem hneď prísť, nechali by ho takto stáť neviem do kedy. Nemám chuť do tej škôlky už syna vôbec dávať. Je toto normalne?

mmoni89
6. feb 2024

Chudak maly😪veru k. Takej ucitelke by som uz svoje dieta nezverila.ani nahodou a isla by som s tym za riaditelkou.to co je za pristup?

viktorianarjasova
6. feb 2024

Pracovala som v škôlke ako upratovačka. Nehoda sa stane. Neriešili sme. Dieťa sme obriadili. Pokakané veci sa zabalili do sacku a vybavené. Isto by sme tak dieťa nenechali čakať na rodiča.

vsetkounas
6. feb 2024

Porozprávala by som sa s učiteľkou a potom prípadne s riaditeľkou ale to som ja u nás keď sa stalo keď som došla malý už bol aj prezlečený aj umyty ani my nevolali .Veď ma náhradné veci určite v skrinke .

mironka
6. feb 2024

Zasa pochopím ,ak ho učiteľka nemohla dať do poriadku, lebo má v triede ďalších x malých detí....ALE mohla požiadať niekoho iného, aby dieťaťu pomohli, napr.pani upratovačku...nechať však pokakaného tak, toto veru nie...

ankare
6. feb 2024

@aduka4444 chvalabohu za takýchto ludi! ❤️

ankare
6. feb 2024

Ako sa má malý?

ankare
6. feb 2024

A, prosím, určite to ries. Aj kvôli ďalším deťom, ktorým sa takáto situácia pri tej krave môže stať. Chudiatka deti.

rivini
6. feb 2024

Mna by to strasne nastvalo. Chuda dieta…uz len z ludskeho hladiska to podla mna nie je normalne. Su to deti a stat sa moze cokolvek. Nie, nie je povinnostou vychovavatelky plienkovat deti, no ak sa raz za cas stane nehoda, nechat dieta stat na chodbe v pokakanom oblecku je fakt cez ciaru a ja by som si vyziadala rozhovor s ucitelkou. To ak mu pride zle a povracia sa, nechaju ho tiez cakat na chodbe vo vlastnych zvratkoch? Ak mu bude tiect z nosa krv a zaspini si oblecenie, tiez ho nechaju stat na chodbe krvaveho?

mclissa
6. feb 2024

A potom ziadame o rady preco sa dieta v skolke neadaptuje, a stale placu, co s nimi? Ja sa ani nedivim ked sa takto skaredo k nim spravaju. Normalna ucitelka aspon so stipkou ludskoti by dieta prezliekla, umyla, veci zabalila a pre taku doslova hovadinu netahala rodicov z prace. Nie neprisla by som pre syna, este by som aj prievan v skolke urobila? To co z uciteliek sa stratila ludskost? Spravaju sa k detom ako k zvieratam? Naco taku pracu robia ked na to nemaju? Ked ja mozem prekusat pedofila alebo vraha v praci a musim sa stale k nemu spravat ludsky tak ucitelka by mala zvladnut jedno posrate dieta. Och.

andreatytler
6. feb 2024

@anjelicek26 Myslim ze male deti sa sebe navzajom nevysmievaju ked sa pokakaju. Oni vedia ze sa to kludne moze stat aj im. Beru to ako normalnu sucast svojho zivota, aj ked sa za to hanbia.

jesenzima
6. feb 2024

Mám 3 ročného syna, doma sa pýta, nikdy sa mi doma nepokakal, nepocikal, zato v škôlke už sa po💩 niekoľkokrát. Vždy ho prezliekli, osprchovali, a vždy boli láskavé, nikdy nenadavali, ani nič zle nepovedali. Skonštatovali, že je ešte malý a ,e sa asi hanbí a trpezlivo ho sledujú a pýtajú sa ho, či chce ísť 💩 ... Všetko je o ľuďoch...

krtko1313
6. feb 2024

@aduka4444 ja sa bola presne taká. Ľúbila som pani upratovačku. Do dnes si pamätám jéj milú tvár. Stále mala vo vačku cukríky pre detičky. Keď tam náhodou ráno nebola, tak som plakala. A potom sa pridali aj ostatné detičky . Bola slniečko.

saxana000
6. feb 2024

aj u nas v skolke mali u malakov v umyvarke sprchu a to asi presne na teketo pripady..ked sa mi mala jeden jediny krat pocikala a raz povracala cakala ma s ucitelkou prezlecena v suchom nahradnom obleceni zo skrinky..na to tam predsa to oblecenie je..a ty.ked si prisla pre neho pustili ta do umyvarky ho aspon umyt?

daom
6. feb 2024

Nám sa to stalo so 4rocnou asi 2 mesiace dozadu, ale ze fest všetko okakane mala, stalo sa jej to v spánku v posteli a dostala hnačku...nikto mi nevolal, upratovačka ju osprchovala a keď som prišla dali mi paplón, podusku, návliečky, pyzamo v mechu nech to operiem. Toť vše, nikto z toho nerobil vedu. Myslím, že pri takých malých deťoch sa musí rátať aj s tým, že sa môžu dokakat, takže reakcia podľa mňa nebola úplne ok.

dager
6. feb 2024

@lonely66 nemyslím si, že tie zhrozené mamy čo tu píšu majú deti, ktoré sa bežne pokakaju v škôlke lebo sa nevedia vypýtať. Tieto nehody sa stávajú prevažne z dôvodu akútnej hnačky,ktorá môže byť z jedla, z virózy.. tie malé deti sú nešťastníci, ktorí to proste nestihli. A ver mi, že také niečo sa môže stať aj dospelému. Chápem učiteľky v tam, že tam nie sú na to a že sa možno boja,ak ide o niečo nákazlivé. Také kontaminované hnedé nie je žiadna sranda a aj v nemocniciach k takým pacientom pristupujú v ochranných prostriedkoch, aké v škôlke nemusia mať (rukavice, rúško?) Čo nechápem a v čom súhlasím s ostatnou väčšinou tu je, že z ľudského hľadiska je to absolútne nezvládnutá situácia. Keď budú staré, nevedia čo ich čaká a nech sa len modlia, aby sa im nedostalo takej opatery, akú samy poskytli.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
prihlassa
6. feb 2024

Môjmu malému trojročnému sa minulý týždeň stala nehoda tiež nestihol dobehnúť ,pani učiteľke povedal ,že potrebuje kakať a pri vecku mu trocha ušlo do slipov ,ale vždy máme náhradné oblečenie v skrinke ,pani učiteľka ho umyla,prezliekla a len mi pri preberaní oznámila ,že nestihli wc a špinavé veci má v skrinke .

danjeliiik
6. feb 2024

Riešila by som to s riaditeľkou. Nemysliteľné toto.

majorek
6. feb 2024

@lonely66 ty mas asi v hlave to co to dieta v nohaviciach,to je uz asi jedno ci ho prehnalo alebo nesthlo ist pre boha ma tri roky.Keby nemohla prenho prist tak ho nehaju kolko?asi aj cely den.

taga
6. feb 2024

Fuuuha.. no, ak sa nahodou nieco take stao, ucitelky dieta prezliekli a preplachane veci som nasla zbalene v sacku v taske... nikto nevolal, pri preberani akurat povedali, ze bola nehoda a hotovo vyriesene... zlate mlade baby to boli

drahusa333
6. feb 2024

Hm, tak keby vsetky ucitelky volali rodicom pre toto🤦....este som take nepocula.
Taketo nehody sa malym detom obcas stavaju, ale spravna ucitelka veci poriesi, tak ako mama,babka, ved sme ludia ci v robote ci doma....dieta je hoc v pyzame ked nema nahradne veci ale nemusi ist preto domov, ved deti to tak neriesia. pokial to nie je vyslovne hnacka, potom jasne ze ho trebalo zobrat domov

marlent
6. feb 2024

Syn ako 3 ročný chodil cez letné prázdniny do škôlky a keďže leto každý týždeň fungovala iná skolka.
Takže pre nebo neznáme prostredie...nevedel na rýchlo nájsť wc pustil do gatí...
Keď som prišla (nik mi nevolal) normálne ho prezliekli do čistého a okrem toho má čakali aj čisté oprane a suché slipy...

monnci2226
6. feb 2024

fuuu veru... vobec sa ti necudujem a tiez by som velmi zvazovala, ci by som ho tam este davala... nechat moje dieta aby sa mi on starala takato ,,ucitelka,,.... velmi smutne fakt. riesila by som to dalej lebo to nie je normalne.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
6. feb 2024

@lonely66
1. skús si prečítať niekoľko komentárov v tejto diskusii a uvidíš že tu písalo viacero učiteliek aj bývalá upratovačka.
2. Ak bolo dieťa prijaté v septembri 2023 a prvý krát sa pokakalo 6.2.2024, tak ho podľa teba nemali prijať pretože veštecká guľa im toto isto predpovedala, že? 🤦🏻‍♀️
Ako som už písala, bezcitné a smutné zároveň to ako to vnímaš. 🤨😰

simona20201309
6. feb 2024

@lonely66 mne sa to nechce všetko čítať, ale aj keby sa každý jeden deň pokakalo, nenechám ho pokakane! Riešim to s rodičmi. Možno ho aj dočasne vylucim, prerušim dochádzku.... toto je jednoznacne zlyhanie učiteľky. Ak nemala nervy na permanentne prezliekanie, mala to riešiť s matkou a nie sa mstit na dieťati. Nikdy! Aj keby to robilo naschvál 2x do dňa tak ho nenechám pokakane, ani pocikane, ani pogrcane. Nenechám ho ani s mokrymi rukávmi od vody aj keď treba po každom umývaní rúk prezliecť. Nenechám ani spotené ponožky na nohách,.... proste toto je neprijateľné a neobhajitelne. Toto by som dokázala pochopiť jedine v prípade, že v budove vypukol požiar.
Takže učiteľka so to mala riešiť inak, a nie dvíhať si ego na dietati...dokazovať si niečo pred matkou?
Totálne úbohé a nechcem, aby takéto ženské mali na starosti naše deti.

autor
6. feb 2024

dakujem všetkým za názory. Napísala som hlavne preto, aby som sa uistila, že ja to neberiem prehnane úzkostlivo. Ako som písala vyššie, stalo sa mu to prvý krát v škôlke, v dôsledku virózy. Už som mala skúsenosť so starším synom, ktorému sa to tiež pred rokmi raz ako prváčikovi stalo, že ho umyli, tak aj preto ma to teraz nahnevalo. Syn je v poriadku, zostal doma, aj zostane (som na materskej ešte s mladšou dcérou). Ja už danej učitelke neverím, hlavne aj po tom, ako sa so mnou arogantne bavila. Sama mám z toho možno väčšiu traumu ako syn a zatiaľ ho tam určite nedám, proste s takým správaním nesúhlasím.

milanemila
6. feb 2024

Chudak chlapcek :( to co je za mrchu v tej skolke. Akoze ok, keby sa mu to stavalo kazdy den, tak chapem ze sa ucitelka ohradi, ale takato nehoda si myslim, ze nie je jediny 3 rocny kt sa toto stalo. Urcite, ze umyvat pokakane deti asi nieje nieco po com by som tuzila, ale toto by mi nedalo a to im nepomozu ani utriet zadok, ked idu normalne na velku?
Ja som kazdym dnom vdacnejsia za to, ze mam doeta v sukromnej skolke.

sllavienka
6. feb 2024

Ako siel nakoniec domov? Ty si ho tam umyvala?