Je bežné, že škôlka neumyje pokakané dieťa?
Dnes mi volali zo školky, že trojročný syn sa v škôlke pokakal a mám si po neho prísť. Prišla som hneď ako som mohla, trvalo mi to ale aj tak 30 minút. Syna som našla stáť na chodbe v pokakaných veciach, nikto ho neumyl. Učiteľka mi arogantne povedala, že to nie je jej povinnosť ho umývať. Okrem nej celý čas v škôlke bola aj vrátnička, obidve s nám neurobili nič. Nahnevalo ma to, kebyže nemôžem hneď prísť, nechali by ho takto stáť neviem do kedy. Nemám chuť do tej škôlky už syna vôbec dávať. Je toto normalne?
@sllavienka ano ja som ho umyla aj prezliekla.
Rozhodla si sa správne. Nedávaj ho k nej.
Prosím ta, nenechaj to tak. Rieš to s riaditeľkou!
A ak je chlapec v škôlke spokojný, “nedrž” ho doma, jasne keď vyzdravie… ale nech si nezapamätá, že raz nehoda (a ešte hnačka, šak to musel byt aj vystrašený) a koniec škôlky.
@lonely66 trošku blbý komentár. Aj keď možno s niečím súhlasím. Dieťa sa má vedieť pýtať. To je žiaľ, chyba rodiča, nie dieťaťa, ktorý bol vlastne potrestaný a vysmiaty tým, že ho nechali tak stať na chodbe. Minimálne mu mohli povedať, aby sa išiel vyzliecť na wc, utrieť, veci hoci aj s tým 💩 dať do sáčku a odovzdať mame. Ale nie nechať ho stať ako za trest. 😏
Ani keby to bola nehoda, nie viroza, v živote by som nenechala malé dieťa stáť pokadené na chodbe a už vôbec nie, volať matke, že si pre neho má prísť. Mám za sebou prax v škôlke a úprimne, každý deň som riešila okakané prdelky, ale brali sme to ako normálnu vec, a nie, nie je ospravedlnenie, že učiteľka nemá vlastné deti. Byť učiteľom nie je povolanie, ale poslanie. Učiteľ má robiť svoju prácu, lebo chce,nie preto že musí. Skús nájsť inú škôlku. Veľa šťastia.
Tema je starsia ale zaujimalo by ma ci deti ktore sa pokakali (jednorazovo kvoli viroze) potom nemali problem v skolke ze sa im ostatni vysmievali atd... ? :( stalo sa to aj dcerke a tohto sa trochu obavam. :(
@ava987 u nas mame dievcatko ktore sa pocikava aj pokaka, na spinkanie jej uz dali plienku a ked mi to dcerka vravi,tak je akoby smutna aj za nu a ze ju vsetci podporuju ze sa to nauci. A myslim ze i ostatne deti to tak beru, lebo dcerka nehovorila ze by sa smiali alebo ona a tak..
Nám sa stalo niečo obdobné, akurát s tým rozdielom že nám nikto nevolal, syna nechali pokakaného pootvarali okná v škôlke, deti vrátane nášho syna sedeli kreslili si, on chudák pokakany špinavý a učiteľky čakali do 16tej kedy si poňho prídeme a on bohvie odkedy pokakany...
@kris_tin257 by som naklusala k riaditelke so staznostou... ved je to dieta,take nieco sa stane i dospelemu (poznam dvoch zdravych mladych chlapov co sa im to stalo) a proste sa ide osprchovat a prezliect. Aby z toho nemalo zdr problemy,infekciu,podrazdenie... Ked dietatu pride zle a povracia sa tiez ho nechaju tak? Aaachhh
Joj až sa mi to zle číta. Nechať ho tak chudáka. Ale prosím ťa nerozčuľuj sa pred ním. Jeho bude viac trápiť tvoja reakcia ako to že bol pokakaný. Pred ním o tom vôbec nehovor.
Pracujem v špeciálnej škôlke, v triede mám 6 detí, z toho 5 majú plienku. Predškoláci. Nie je deň, aby sa aspoň traja nepokakali. Len čo niečo zaňucháme, asistentka ich berie do sprchy obriadiť. Ten posledný odplienkovaný sa nám už 2x pokakal do nohavíc, z toho raz na vychádzke. Leteli sme naspäť do škôlky. Neviem si predstaviť ani ako učiteľka, ani ako matka nechať dieťa pokakané sedieť pri stolíku s deťmi a tváriť sa, že je všetko ok.
@katuskamala1 nasa (ma 3 roky) si z toho velmi nerobila tazku hlavu, co ma tesi.. povedala ze deticky povedali ze fuj a to bolo cele... akoze vyzera ze najviac sa tym trapime my dvaja s muzom ( na rozdiel od synceka autorky temy nasa bola prezlecena a cista ked sme isli po nu) ale velmi dufam ze jej to nebudu pripominat apod.. :( lebo ozaj to bolo z pokazeneho zaludka, nestihla dobehnut na wc
@deedol tak ja som bola doteraz v tom ze v každej ms musí byť sprcha aspoň v štátnych...vnúčatá chodili do viacerých a teda v každej bola sprcha...mali v triede aj 3,5 rocnych ktorí kakali len do plienky takže museli vzdy umývať...za mňa otras prístup...napríklad aj vnuk sa raz pocikal ale preto ze učiteľka povedala ze maju už ticho ležať tak hold nevedel držať 2 hodiny tak to s plačom pustil, zmenila sa ms a už bol pokoj, keď chcel cikat kakat aj počas spánku/oddychu tak mohol ísť kedykoľvek a žiadna nehoda už nikdy nebola
No predstavila som si ze by sa to stalo mojej trojrocnej ze ako by som reagovala. V prvom rade by som urcite nemohla prist do 30 minut, mozno tak do dvoch hodin. Cakala by som ze ju obriadia, maju v skolke sprchu, ked uz nic ine tak by ju mali dat do sprchy a povedat jej nech sa vyzlecie a umyje ako to nechceli chytat. Trojrocna uz sa vie ako tak osprchovat uz aj sama, veci do sacika a v skrinke ma nahradne. Neviem ako by teda reagovali nase ucitelky ale keby ju nechali pokakanu stat na chodbe tak by ma to tiez zamrzelo. Raz sa mi to uz stalo ze sme boli na vylete a kym sme prisli na wc tak uz to dcera nevydrzala, z niecoho ju prehnalo no stava sa, ktozvie co mali v skolke na obed.
@januska12323 a čo s tým upratovačka

Ak je syn v škôlke dobre zadaptovany, chodí rad a má už väzby na deti, tak by som ho doma nenechavala
Dala by som napr písomnú sťažnosť a žiadala vysvetlenie, ale zas ak bol on so škôlkou ok, tak by som ho z tadiaľ nebrala