Je cumlík problém pri nástupe do škôlky?
Chcem sa opytat dcérku by som chcela dať od septembra do škôlky,dcérka nosi cumlik len na spanie myslíte si že je to veľký problém? Nedarí sa mi ju oducit😔
@dadka1997 zavriem do izby dogrcá sa pociká, je mi to jedno....atď. Toto si napísala.
Ja by som svoje dieťa s hysterickym plačom ktoré sa až zachádza a zvracia z toho, kašle, nezavrela do izby. No sú rôzne metódy, ako vidím.
Dudlíky sa v MŠ netolerujú z hygienických a zdravotných dôvodov, aby si ich deti necmúľali navzájom.
@vyrovnanaosoba ona sa nezachadzala nikdy, len zacala revať a vracať ale to nebolo vracanie ako grca stravu alebo fak ale iba sliny a velmi rada si pritom strkala prsty do ust... ano su rozne metody, niekto detom dava vychovne ze ich bije a za to teda ja niesom, ale ked mate dieta trvdohlave a v obdobi vzdoru .. nastastie to obdobie prestalo uz bude mat 5 rokov
@dadka1997 “…ano su rozne metody, niekto detom dava vychovne ze ich bije a za to teda ja niesom”
Prepac, ale zatvorenie dietata, ktore sa od placu az zachadza, do izby nie je teda o moc lepsia vychovna metoda 🙄 Kto ju na ten cumel naucil, ked bola babo? Asi ty, nie? Tak potom si ozaj mohla najst laskavejsi sposob, ako ju od neho odnaucit…
@stanzi a ja som napisala niekde ze to bolo cumlom ??? Citaj s porozumenim a nie medzi riadkami ... my sme oducanie od cumla nemali ziaden problem, ... ja som len uviedla priklad o vzdorovitom dietati, ktore si vydupava niečo pištaním ..🫣🫣🫣🫣
A pri tom pistani sa nikdy mi nezasla, ci vasa inteligencia si uz aj slovicka domysla a situacie ?
@dadka1997 ja som ale vravela ze mame problém s oducanim s cumlom to vy mieste jablká a hrušky
@dadka1997 OK, pozeram, ze potom si dovysvetlovala, ze sa od placu nezachadza, "iba" z neho vracia 🙄 To je jedno, zatvarat placuce dieta nie je ok v ziadnom pripade, a nie, ani ked sa jedna o vzdor. A teda tvoja utocna poznamka smerom k mojej inteligencii skor nieco vypoveda o tej tvojej....
Moja mama to vraj kedysi vyriesila podobne ako @zojanka
Najprv vsetky cumliky prepichla a potom z nich postupne odstrihavala, naozaj po kustickoch, neviem ci kazdy den, alebo raz za par dni... Ked brat vravel, ze nie su dobre, vravela mu, ze uz sa take dobre nevyrabaju 😅 az casom (ked uz mal pomaly problem tie skratene cumliky udrzat v ustach) brat sam prehlasil, ze uz nechce, lebo uz nie su dobre...
@stanzi tak si potom nedomyslajte, treba poriadne citat, vzdorovite decko ktore reve a vrci vam za usami netreba zavriet do izby , nikto ju nikde nezamykal, len zavrel do izby a mala moznost si otvorit , ak neviete ake je to mat vzdorovite dieťa bohuzial netreba to komentovat 🙂 nastastie take obdobie uz preslo a dcera ak obcas prejavi vzdor, tak uz nerobi take sceny ako robila vtedy ..
@dadka1997 ja som písala o tom ze mi dieťa reve a vracia. ANpisala ste mi nech sa aj dogrca v tej izbe ze vam to je jedno a ked som vam nnapisala ze ste to nenzazili grcajuce dieta napisali ste mi ze niesom jedina a teraz uz celkom inak pisete

@vyrovnanaosoba povedala ze mi to je jedno ? Bol to iba jej sposob, nedogrcala sa doslovne, grcala ina sliny lebo pišťala a nedosiahla svoje ..