icon

Je moje 4-ročné dieťa skutočne zlomyseľné?

25. mar 2024

Mám 4 ročného syna, ktorý mi dnes opakovane skoro zavrel dvere pred nosom hoc videl, že idem s kočíkom (a plačúcou sestrou v ňom) do bytu. Drzo sa na mňa vyškieral a naznačoval, že trepne dverami rovno do kočíka. Chápem že bol unavený, ale toto je na mňa veľa.

Strana
z2
minenkak
25. mar 2024

Však skúša kde môže zájsť a kde mu dovolíš

hederamonstera
25. mar 2024

Nie je zlomyselny, skusa hranice, mozno ziarli na sestru. Ak ta provokuje, chce tvoju emociu, tvoju pozornost, lasku. A nie mysliet si o nom ze je zly

mamamasama
25. mar 2024

Chybu nehľadaj v ňom.Deti sú také ako sa k ním správajú rodiča. Teraz nepíšem o tom, že mu búchaš dverami pred nosom, ale takéto detské správanie je volanie o pozornosť.

deedol
25. mar 2024

len skusa. mozno si myslel, ze je to smiesne - detom v tom veku (aj starsim) niekedy nedochadza, kde je hranica. treba sa o tom s nim porozpravat, ked nebude unaveny, a vysvetlit mu, ze tu hranicu prekrocil. plus jasne, mladsi surodenec, menej pozornosti...

patka06
25. mar 2024

Nie je zlomyselné. Je nevychované, nemá zavedené pravidlá, skúša koľko mu prejde a upútava pozornosť

januska12323
25. mar 2024

Nebol unavený proste nechcel revucu sestru pustiť dovnútra.

angeli121212
25. mar 2024

To aký je resp. Nie je, je v danom momente vlastne nepodstatné. Deti v jeho veku sú ešte prirodzene sebestredné čo jeho správanie samozrejme neospravedlňuje. Mna by zaujímalo ako si na to reagovala?

martul
25. mar 2024

A ty si reagovala ako, aby pochopil, že spravil zle, aby to nabudúce nezopakoval?

autor
25. mar 2024

@patka06 široko ďaleko nevidím matku ktorá sa viac venuje deťom na dennej úrovni…takže nevychovanosťou to nebude veru moja.

autor
25. mar 2024

@angeli121212 zostala som v šoku. Samozrejme som ho upozornila, že to nespraví, lebo sa to nerobí a obije kočík. Povedala som mu, že chápem že je unavený, ale ani vtedy, sa takto nesprávame. Áno následne sa zaháňal nohou takže dostal aj po zadku, hoc nie som zástanca bitiek.

autor
25. mar 2024

@hederamonstera
@mamamasama rozmýšľam, kde to videl taký prístup. Nevyznám sa v deťoch až tak, ale nepríde mi to ok. Nemyslím si že je zlý, len rozmýšľam čo je za tým. Celkovo ma zmeny správania ale takúto zlomyseľnosť som nečakala od neho.

aurora33
25. mar 2024

Odkial vieš ako sa široko ďaleko iné matky venujú svojim deťom? Či myslíš, že dať na zadok je venovanie sa?

mabenn
25. mar 2024

nie, 4rocne dieta je este nevychovane, neempaticke a skusa reakcie dospelych

autor
25. mar 2024

@mabenn áno to je pravda, je ešte v procese výchovy. Ale príde mi to, či naozaj to nie je bežné, aby sa takto dieťa zachovalo.

autor
25. mar 2024

@aurora33 pretože vidím koľko mamičiek stretávame denne von a v knižnici 🤷🏼‍♀️.

karolina2121
25. mar 2024

Kolko ma mala? Jednoznačne je to ziarlivost

angel993
25. mar 2024

Nepíšeš koľko má sestra ale podľa mňa to je reakcia na súrodenca. Ty si sa na dieťa pripravovala 9 mesiacov, ale on nie, aj keď si mu o tom určite rozprávala, on to tak nechápal ako ty. Pre neho to začalo až príchodom z pôrodnice. Potrebuje čas aby to spracoval. Môjmu staršiemu dieťaťu trvalo 6 mesiacov kým prijal mladšieho (mal vtedy 2 roky). Zo začiatku ho ignoroval, potom mu robil napriek ale postupne si k nemu našiel cestu.
A neber to v zlom, ale dávaj si pozor aby si mu neublížila fyzicky (myslím aby nedostal po zadku), dieťa v jeho veku to totiž chápe tak, že starší a silnejší môže udrieť mladšieho a slabšieho, ak robí niečo čo sa mu nepáči. Tak aby potom v nestráženej chvíli neudrel sestričku.

aurora33
25. mar 2024

Coze podla toho usudzuješ, že iné mamy sa deťom nevenujú? Omg 😀🤦‍♀️

minenkak
25. mar 2024

Prosím nemyslí si ,že sa deťom venuješ viac ako ine matky,nieje to pravda

autor
25. mar 2024

@minenkak vidím kde sú vedomostne moje deti a kde sú iné. Len reálne hodnotím, čo aj iné mamky vravia. Samozrejme, nevravím ako vidíš že moje deti sú naj.

mamamasama
25. mar 2024

Uuuuu.😅 Nezvládnuté dieťa, ale egoooo 💯 🫣

minenkak
25. mar 2024

Ver tomu ,že ty niesi lepšia matka ako ostatné a ani tvoje deti niesu natom lepšie ako ostatné.

minenkak
25. mar 2024

@mamamasama ego do nebies a je to veľmi smutné

aurora33
25. mar 2024

No kde su tvoje deti vedomostne? Mozno vie ten 4 ročný po anglicky do desať, ale nevie že sa nepatrí trepať dverami do kočiara?

autor
25. mar 2024

@minenkak teraz som ti napísala, že si vôbec nemyslím, že moje deti sú naj!
Stojím si za svojim, že sa im venujem a vysvetľujem nadmieru. Neprekrúcaj prosím ťa ty ego.

majlo1234
25. mar 2024

Mozno je to aj tym, ze dieta ma pocit, ze je ozaj stredobod vesmiru(kazde dieta do urciteho veku) a vsetko vo vesmire existuje len pre neho. A tvoj syn si teraz pomaly zacina zazivat realitu zivota, ze mama ma aj ine starosti, ako mu skakat okolo zadku, a samozrejme vyzaduje pozornost tak, ako to dokaze vo svojom veku. Deti nas vedia obcas vytocit do nepricetna, ale treba si pripomenut, ze su to stale deti, urcite to nerobi zo zlomyselnosti.

angeli121212
25. mar 2024

K tomu po zadku neviem neuchyľuj sa k tejto forme trestu malé dieťa tomu nerozumie tak ako ty a vyvodí si nesprávne závery a na druhej strane chápem, že človeku prasknú nervy ale je to dvojsečná zbraň. K tej vedomostnej urovni a venovaniu sa, nespochybňujem, že sa deťom venuješ ale ono to zas až do takej miery nesúvisí. Sú deti čo im povieš raz dva krát a si zapamätajú novú vec a deti čo im to mesiace hovoríš ukazuješ rukami nohami a nič až kym na to nedozrú

minenkak
25. mar 2024

Nikde nepíšem ,že sú naj

victoriab
25. mar 2024

Nie si zastanca bitiek a aj tak si mu dala po zadku 🙆‍♂️ co myslis, co si z toho zobral ako ponaucenie? Ach jaj, milujem taketo vystatovanie aka som super matka a v tretej vete priznanie ako riesis situacie. Od neho chces aby sa choval pekne ale dala si mu priklad ze staci pouzit na slabsieho silu a slabsi ma posluchat. Ach jaj.

autor
25. mar 2024

@victoriab neriešim tak bežne. Beriem to ako osobné zlyhanie. Ako vidíš, situácia ma trápi a riešim ju.

Strana
z2