Je možné odhlásiť dieťa na dlhšiu dobu zo škôlky?

18. okt 2022

Zacala sa skolka, ale kedze som dlhodobo chorá, rozmýšlam, ze by dieta nemuselo ani teraz do skolky chodit, ale byt so mnou doma. Dá sa to odhlasit, chodí tam od septembra. Stalo sa to niekomu tiez? Dakujem.

kittykat22
18. okt 2022

a nebolo by lepsie tam dieta nechat? Ak je dietatu v skolke dobre tak bude pre neho vzdelavanie a socialny kontakt s rovnako starymi detmi prinosom. A ty pokial si dlhodobo chora tak by si mala oddychovat a mat klud a nie skakat okolo dietata. Nechaj ho tam aspon do obeda - oddychni si, nechaj si cas pre seba. Po obede si ho mozes zobrat.

matullienka
18. okt 2022

Ja by som to nerobila dieťa si ešte stále zvyká a buduje imunitu. Vieš lepšie poriesit kým si doma prípadnú chorobu ako keď začneš znova pracovať. Každopádne určite sa dá treba sa informovať u vás v škôlke, ak budeš chcieť držať miesto tak možno budu žiadať uhrádzať mesačný poplatok

nikpa
18. okt 2022

Čo je to dlhodobo? Keď ho teraz odhlasis tak ti ho za pár mesiacov nemusia zobrať, na vaše miesto zoberú iné dieťa. Väčšinou bývajú škôlky plne a matky hľadajú voľné miesta aj počas roka. Ja som mala syna doma 4 mesiace, tiež kvôli zdravotným problémom (ale jeho, nie mojim) ale škôlku som normálne platila. Stravné neplatis a ten mesačný poplatok je minimálny, u nás 20€. Tak neviem či ti to za to stojí, že môžete zostať bez škôlky.

autor
18. okt 2022

Ďakujem, musim si to premysliet.

horalka1986
18. okt 2022

Nechat dieta doma s chorou mamou vs. nechat dieta v kolektive rovesnikov. Aj keby len na pol dna...porozmyslaj nad tym. 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hermionia
19. okt 2022

Jasné, že sa dá, môžeš požiadať o prerušenie dochadzky dieťaťa do MŠ, napr. na tri mesiace z rodinných dôvodov, za tento čas nepríde dieťa o miesto v ms a bude potom riadne pokračovať. Všetko, ale treba prebrať s vedením a oni už nájdu riešenie.

mirkasan
19. okt 2022

Je to na tebe. Tiež si malého nechávam dom keď mám voľno. Ale vidím že mu škôlka chyba…