icon

Je normálne takéto správanie pedagogičky v škôlke?

maja2017
7. mar 2023

Chcem sa opýtať mamičiek, ako by reagovali, keby ich dieťaťu dala učiteľka v škôlke po zadku. Nie preto, že nepočúva, ale napr.preto, lebo nevie zaspať.. Alebo stačila za to dieťaťu ruku, tak, že to dieťa bolí.. Alebo najnovší prípad - keby odhodila dieťaťu bez predchádzajúceho upozornenia papuče do koša, lebo si ich dieťa pri sedení na koberci vyzulo.
Ďakujem za každý názor..

mira0611
8. mar 2023

@simona20201309 zacni pouzivat mozog, prosim ta, lebo evidentne nerozmyslas, ked pises ze ma mat gule a konfrontovat ucitelku.

deedol
8. mar 2023

@maja2017 super, riesila by som to rovnako. Som sokovana, ze riaditelka priznala, ze vie o davani na zadok a zda sa jej to v pohode, ved to je nepripustne.

andreatytler
8. mar 2023

@maja2017 Tak to je totalna kravina ze nemas riesit bitie inych deti, lebo tvoja po zadku nedostava. To akoze ak by si vedela ze ucitelka znasilnuje cudzie dieta v skolke tak tiez mas byt ticho a vodit tam nadalej svoje dieta? Hrozny pristup. Dobre si jej povedala.
Maju problemove dieta, riesia to bitkou a riaditelka to schvaluje. Ak by sa dalo, ja by som kontaktovala jeho rodicov a povedala im to.

srdeenko19
8. mar 2023

Tak to je dobrá kun*a zakomplexovaná. Tá nech ide pásť stádo kráv a nie učiť a vychovávať deti. Prečo, prečo sa takéto trepú do škôlky, čo to absolútne nezvládajú. Určite to nenechaj tak, ak to bude pokračovať, toto sa nesmie diať a nemá tam čo robiť.

angel993
8. mar 2023

@ku_uk zato ty si predviedla ukážkové výchovné metódy, biť cudzie dieťa

dudos
8. mar 2023

@maja2017 urobila si veľmi dobre, že si išla priamo za riaditeľkou. No jej reakcia nebola správna, to je už druhá vec.
Nám bolo v MŠ riaditeľkou povedané, že na problémového pedagóga potrebuje tri oficiálne sťažnosti, aby to ona mohla postúpiť zriaďovateľovi a aby sa to mohlo ďalej riešiť. My sme s manželom boli prví, ktorí sa oficiálne dotazovali na výchovne postupy učiteľky nášho dieťaťa. Informáciu o tom, že riaditeľka potrebuje viac oficiálnych podnetov sme nespokojným rodičom posunuli no a na prekvapenie ani jeden pár rodičov sa neodvážil riešiť nič oficiálnou cestou. No chodnikových rečí majú ešte aj teraz, keď sú už naše deti dávno na ZŠ.
Podotýkam, že učiteľka ostala naďalej učiteľkou nášho syna, riešili sme to v prvej triede MŠ. Učiteľka ho mala až do nástupu na ZŠ. S manželom sme trvali na tom, že nechceme nikomu uškodiť a keď sa jej správanie už nebude opakovať tak nebudeme podnikať ďalšie kroky a aby to bolo objektívne, žiadali sme aj psychológa do triedy aby pozoroval správanie sa nášho dieťaťa, či nie je skutočne problém aj v jeho správaní. To riaditeľku veľmi prekvapilo.
Nebola to ľahká cesta, no myslím si, že v konečnom dôsledku to bola pre každého dobrá skúsenosť. Učiteľka svoje správanie zmenila, naše dieťa dostalo do života to, že bude v živote stretávajú aj ľudí, s ktorými to nemusí byť ľahké, a hlavne naše dieťa dostalo pocit od nás ako rodičov, že jeho problémy nepovažujeme za menej dôležité ako problémy dospelákov a že nám záleží na riešení jeho života, aj keď detského.

drahomirrra
8. mar 2023

Kontaktovala by som skolsku inspekciu. Po tychto info od riaditelky by som viac necakala. Toleruje a kryje neprofesionalne spravanie zamestnankyne. Za mna konecna.

tanyag
8. mar 2023

Aha, čiže deti, ktoré sú z rozvedených rodín sú zlé, nevychované a preto je podľa p.riaditeľky ok, že ho otlkávajú v škôlke...paráda.. to je prístup...takže môžem počítať s tým, že moje dieťa, ktoré vyrastá bez otca v spoločnej domácnosti bude považované za nevychované a zlé a môže dostať po zadku 🤔🤔🤔

simona20201309
8. mar 2023

@mira0611 na viac sa nezmôžeš ? To je všetko z tvojej strany?

tehotna40
8. mar 2023

@maja2017 nedávno sme to riešili, malý je uz z tej škôlky preč. Naozaj nerozumiem ako sa toto môže diať v týchto časoch, kedy pomaly aj to ze zvýšiš na deti hlas susedia volajú socialku, ale to, že naše deti vyrastajú v takomto prostredí sa nerieši, vždy zametie pod koberec. Smutné.

simona20201309
8. mar 2023

@angel993 a ako by si to riešila ty? Dohovarala...dohovarala...dohovarala....? Ona dala po ruke tomu dietatu. Zaslúži si obdiv za sebaovladanie, pretože ten zasran evidentne potrebuje vo výchove pritvrdit.
Kedy prestanete byť z tých detí také pokakane? Vyrastajú z nich drzi spratkovia ktorí už absolútne nemajú pojem, čo je to slušnosť, úcta k starším, . . .
Bože ľutujem dnešné učiteľky s akým materiálom pracujú....
O chvíľu budú trestné stíhanie už aj za to, že zvýšia hlas....

maris5
8. mar 2023

podla vyjadrenia pani riaditelky... asi to pojde len do stratena. Nepride mi normalne, aby vedela, ze ucitelka dava detom po zadku a este sa tvarit, ze je to ok a deti si to zasluzia.

Mas moznost ist za zriadovatelom, ktory to musi riesit.

simona20201309
8. mar 2023

A nie, nie som za fyzické tresty a odsudzujem konanie učiteľky aj riaditeľky. Reagujem na príspevok @ku_uk a na to, že niekedy sú v MS naozaj tak drzé q nevychivane deti, že aj skusenu učiteľku dostanú do situácie, kedy skúša co na dane dieta plati
... a nie len v MS...ale aj na ihriskách, v nákupných centrách...

angel993
8. mar 2023

@simona20201309 zavolala by som matku dieťaťa a ak by to nepomohlo tak by som zavolala správcu detského kútika. Ale určite by som nedvihla ruku na cudzie dieťa. Ja nemám právo ho vychovávať a už vôbec nie udrieť. Ty by si azda udrela dospelého? Či dieťa je o niečo menej človek?

vevesh
8. mar 2023

@simona20201309 ja neviem, ale do MS su prijimane zeny(muzi) s urcitym vzdelanim, vyucbou a praxou...Ako mozes porovnavat akehokolvek rodica na ulici s ucitelkou v MS? Vsak maju dost teorie a kazdodennej praxe, aby deti v MS riesili nenasilne a normalnymi vychovnymi postupmi dnesnej doby. Nas za sociku latali ako gumy- ano, prezili sme, ale nikto z nas rad do skolky a skoly nechodil. Ked to porovnam s mojimi detmi ako dychtivo vstavali a sli do skolky, tak to je nebo a zem....

angel993
8. mar 2023

@simona20201309 tebe evidentne tiež chýba úcta k druhým, keď sa takto dokážeš vyjadrovať na adresu cudzích ľudí. A deti sú tiež ľudia.

simona20201309
8. mar 2023

@vevesh ved píšem že ich neobhajujem, je to smutné, ako sa zachovala riaditeľka, ale bohužiaľ.... túto prácu už pomaly nikto nechce robiť a dôvod je okrem platu aj to, ze deti sú čím ďalej tým horšie...pardon, nie deti - ich rodicia. Deti za nič nemozu

vevesh
8. mar 2023

@simona20201309 ale vsak su metody na zvladanie aj takychto deti. Len to by asi musela byt snaha z pozicie uciteliek- lebo capnut po riti je rychlejsie ako vychova...naco maju potom tie rekvalifikacie a dalsie vzdelavacie projekty?!?

simona20201309
8. mar 2023

@angel993 neviem aká by bola moja reakcia, ale myslím, že by som reagovala skôr. Už keby do mojej dcéry strkal, vzala by som ho a odniesla na bok. (Keďže by som peniaze do vlaciku hodila ja a on by sa tam nasackoval a vyhadzoval moju)
Určite by som mu nedovolila terorizovat deti okolo neho. A jeho matku by som požiadala, nech si s ním urobí poriadok. Ak by ani to nepomohlo, vzala by som dcéru preč. S hlupákmi to nemá zmysel ďalej rozoberať. (Mam na mysli jeho matku)
Ak by som mala podozrenie, že ma chlapcek diagnózu, tak by som mala oveľa viac pochopenia.

simona20201309
8. mar 2023

@vevesh na to je školská inšpekcia. Ak je podozrenie, že pedagóg sa správa pedagogický nespravne, treba podať sťažnosť. Snáď toto by už učiteľku mohlo poučiť dlhšie, ako len na chvíľu....
Od začiatku to píšem, že to treba riešiť hneď.

angel993
8. mar 2023

@simona20201309 no vidíš nikde nepíšeš že by si ho udrela. Prečo? Azda preto že to nie je správne. Ďalšia otázka je, čo by sa na tejto situácii naučilo tvoje dieťa. Z príkladu ktorý si napísala by sa naučilo ako riešiť nepríjemné situácie v pokoji. V prípade udretia by sa naučilo že ak bude väčšie a silnejšie môže aj ono udrieť. Veď aj mama to robí tak to musí byť v poriadku.

simona20201309
8. mar 2023

@angel993 nezazlievam jej to, každý reaguje inak, zľakla sa, ... nesudim ju. Jeho matka mala byť tá, čo to mala riešiť prvá a včas.

maja2017
autor
8. mar 2023

@tanyag to sa mi presne nepáčilo, 'problémový' chlapec robil zle aj mojej dcérke, nepomohol ani rozhovor s dotyčnou učiteľkou, nech na neho viac dohliadne. Vraj nemôže mať oči všade a každý deň len na neho počúva sťažnosti a mám povedať mojej dcére, nech si to nevšíma. Pomohol až môj rozhovor s jeho oteckom po tom čo som si vypočula ako dotyčná učiteľka povedala oteckovi, že s chlapcom je všetko ok, žiadny problém. Tak som ho len počkala pred škôlkou a povedala mu, že až tak ružové to s chlapcom nie je a nech sa s ním trocha porozpráva, lebo v 6tich rokoch by nemal ostatným deťom hovoriť, že ich zabije a podobné veci. (bolo toho viac). Otecko na mňa kukal jak sova do tmy, lebo o ničom netušil. Ale kupodivu teror v škôlke prestal, dokonca sú s mojou už aj kamaráti. Ľutujem to chlapča, lebo zjavne má dosť toho doma a ešte ho začnú otĺkať v škôlke? Lebo si zaslúži??? Však nech volajú psychológa, že chlapec nezvláda emócie, nie?? To mi príde profesionálne a nie ho otĺkať..
A moja je taká citlivka, že jej to môže vadiť.. Nikdy nevedela pochopiť prečo si deti robia zle. A tobôž už dospelí dieťaťu.. Nečudujem sa, že tam nechce chodiť

nwnw
8. mar 2023

@maja2017 prepac ale keby to bolo u nas idem za riaditelkou a na rovinu jej poviem, ze sa dieta boji pani ucitelky a idealne zober mamu dotknutych deti. Chapem ze sa nemusi zmenit nic, tak by som hladala inu skolku. Aby takto sikanovala uitelka deti???? Nezijeme v 80-90tych rokoch. Ja mam traumu z detstva a takychto "pedagogov". Moje deti chodia preto do skolky inam.

tanyag
8. mar 2023

@maja2017
Áno ja súhlasim so všetkým, čo píšeš, len mňa zarazilo vyjadrenie riaditeľky...namiesto riešenia, povie, že si to tvoja nemá všimať...akože veľmi profesionálne 🙄

nataliik
8. mar 2023

@maja2017 nie nie je to normálne, ale museli by ste byť viacerí, ktorí by sa sťažovali, aby niečo vyriešili.
Keď moja chodila do škôlky, vymenili im v predškolskej triede ucitelku, pretože tá, ktorú dostali, mala najmenších a jeden chlapček bol z jej konania úplne hotový. Odmietal chodiť do škôlky, mal záchvaty, riešili psychologa. Ona im zviazovala ruky za stolicku, keď podľa nej vystrajali. Robila viac, ale už si to nepamätám. Po sťažnosti rodičov, jej vymenili triedu, lebo však ju chúďatko nevyhodia. Mala muža alkoholika, ktorý ju týral.
Tiež som s nou mala problém, riešila som to debatou s ňou aj s riaditeľkou. Nepomohlo, tak som povedala, že ešte raz a budem to riešiť inspekciou. My sme s ňou mali už potom pokoj.
O 2 roky sesternicina dcéra, tak isto plac, žiadne do skolky, záchvaty, dokonca sa im vyhrazala, že skočí z okna. Ked nebola dotycna ucitelka v skolke, tak isla v pohode. Zas psycholog a malú nakoniec vozila do súkromnej skolky, kde nemala žiaden problém.
O 3 roky mala najmenších a mali čas oddychu, čítala im rozpravku a niektoré sa rozprávali, lebo nechceli spat. Tak hodila tu knižku po detoch. Jednému dievčatku trafila do tváre, malo malú trznu ranu na líci a udrety nos. Rodičov samozrejme nezavolali, zistili to až poobede. Až vtedy po spojení viac rodičov ju konečne prepustili.

Takže najprv by som sa porozprávala s ostatnými rodičmi, potom s učiteľkou a riaditeľkou.
Písala si odpoveď riaditeľky, ktorá, ale nebola absolútne správna. Čiže vie o tom a kryje ju. Tu pomôže iba sťažnosť od viacerých rodičov.
Pýtaj sa hlavne svojej dcérky, či je všetko v poriadku. Ak by nebolo tak znova rozhovor s učiteľkou a riaditeľkou, ale už iným nie milym spôsobom.

andreatytler
8. mar 2023

@nataliik Pre boha. To je hrozne ze ked sa stazuje jeden rodic tak s tym nic nebudu robit. To je krytie nasilnika. Zatvaranie oci pred problemom. Otrasne. Vzdy ked citam tieto diskusie o Slovenskych skolkach tak som taka rada ze nezijem na Slovensku.

maja2017
autor
8. mar 2023

@nataliik ježkove oči, no toto je ešte horší prípad.. Mne muž najprv, že však už to nejak doklepeme posledné tri - štyri mesiace. Ale vravím mu, že mne by svedomie nedalo hentakú ochechulu nechať mlátiť ďalšie deti (už malášov). Keďže už sa mi aj moja dcéra priznala, že aj ona dostala po zadku ešte keď chodila k malášom. No vedieť to vtedy, tak učiteľke ruky dolámem. A to nie som typ, čo bezhlavo obhajuje svoje dieťa, ale museli by ste ju poznať - jej strelí aj naša menšia dvojročná a ona ju naspäť pohladká a mne povie aby som sa na ňu nehnevala, lebo je ešte maličká. Vyslovene dobrátko, až sa toho lakám...

mira0611
8. mar 2023

@maja2017 pozri sa autorka, tvoja dcera je zjavne taka ista ako ja. Aj ja tazko zvladam, ak vidim, ze niekomu v mojom prostredi ublizuju a nie som sama na svete. Nova kolegyna na istom oddeleni, dala vypoved kvoli toxickemu prostrediu, jej nikto nic zle nepovedal, ale jedna starsia kolegyna vzdy nadavala na inu a tu istu kolegynu. Jednoducho sa jej to zle pocuvalo, minule som bola toho aj ja svedkom, bolo to 5 minut, ale vecer aj na druhy den som mala z toho velmi-velmi zly pocit.

ku_uk
8. mar 2023

@angel993 mne vôbec nešlo o výchovne metódy to mám hlboko vieš kde 😁. Zopakovala by som to aj 100krat keby sa stala ta situacia, dohovárali som mu 10 krat slušne. Tak môj s doskrabanym bokom do krvy, ako ho ten vláčik tahal…čo slušne sedel a nič nerobil a henten faganisko dostane po ruke a je zle? Si robis zo mna srandu, keby sa naseriem tak ho taham za ucho po tom kútiku, kým nenájdem jeho mater 😂😂Take matky by nemali mat deti, keď si ich nevedia postrážiť v detskom kútiku, kde niesu sami. Doma nech skoci aj z balkóna a urobi ori tom piruetu, je mi to srdečne jedno, ale na verejnosti je za dieťa zodpovedný rodič a nenechám si mlátiť dieťa…alebo som mala pri tom akte sledovať, ako môjho syna ťahá vláčik a jemným hláskom hovoriť: chlapček krasnucky tutulimutuli kľudne pokračuj v tom čo robis, možno príde tvoja maminka a budeme ta podporovat v tom čo robis dalej, máš moju vrúcne podporu….Sa zobuďte niektoré…