icon

Je normálne takéto správanie pedagogičky v škôlke?

maja2017
7. mar 2023

Chcem sa opýtať mamičiek, ako by reagovali, keby ich dieťaťu dala učiteľka v škôlke po zadku. Nie preto, že nepočúva, ale napr.preto, lebo nevie zaspať.. Alebo stačila za to dieťaťu ruku, tak, že to dieťa bolí.. Alebo najnovší prípad - keby odhodila dieťaťu bez predchádzajúceho upozornenia papuče do koša, lebo si ich dieťa pri sedení na koberci vyzulo.
Ďakujem za každý názor..

ku_uk
8. mar 2023

@angel993 a môjmu synovi dala čo tato situácia??? Že zaplatí za niečo, kde v klude sedi a užíva si jazdu a oride niekto kto mu ten zážitok kazi, ešte ho aj zhodí z vláčika a ublíži mu a môj syn má ostať ťahaný za vlacikom a čakať, čo sa bude diat? A ustupit? Alebo mám čakať ue dvojročný povie trojročnému. “Kamo poďme si to vydiskutovať”?
Ale prosím ta, to by som chcela vidieť jak by si ty šla za niekym niečo riešiť a hľadať po kútiku o 18:00 vedúceho, keď za tu hodinu čo sme tam boli sa ani jeho
Matka neukázala, veď to pisem že som chlapca vkuse sledovala a jeho mater nikde…preboha ženy, vy ste niektoré take slnieckarky zasnívane. Alebo som mu mala nohu zapáčiť do vláčika, ako sa to stalo synovi, vhodiť dvojeurovku a ísť prec, to by bolo lepšie, ako mu dať po ruke? Že?

asocial
8. mar 2023

@maja2017 chcem vyjadriť poďakovanie za to, že existujú také ženy ako ty!!!! Vážne. Smutná som z ľahostajnosti z tejto diskusie a celkovo z obhajovanie učiteľky. Čo sa sťažnosti týka, my sme mali takú v škôlke, našťastie v susednej triede, stazovali sa na ňu rodicia a ona trúba každému hovorila, že "toto je prvá sťažnosť, nik sa nesťažoval".. výsledok: keďže v BA kraki nie sú učiteľky, nie je to jednoduché vyhodiť a haldat náhradu. Žiaľ.

dasim15
8. mar 2023

@maja2017 My sme zažili veľmi podobné správanie učiteľky. Syn bol tiež bezproblémový, ale stresovalo ho aj neprimerané karhanie iných detí. A jedného dňa sa hnev pani učiteľky otočil proti nemu. A dopadlo to tak, že sme museli zmeniť triedu.
Netreba predtým zatvárať oči a utešovať sa tým, že moje dieťa nekarhajú.
Treba sa ozvať, ideálne viacerí rodičia spolu. Rozhovor s učiteľkami a riaditeľkou škôlky.

angel993
8. mar 2023

@ku_uk nebudem sa s tebou hádať keď si myslíš že udrieť bezbranné cudzie dieťa je v poriadku. A ešte sa s tým chváliš. Keby si ho držala kým sa tvoje dieťa dovozi tak to beriem, ale takto sa tvoje dieťa naučilo že vypäté situácie sa riešia násilím, že až bude silnejšie môže udrieť slabšieho, lebo veď aj mama to spravila. Ja tiež nenechám ohrozovať svoje deti ale nikdy, nikdy som nezdvihla ruku na dieťa. Ak cudzie dieťa robilo zle môjmu tak som mu najprv vysvetlila, ak nepochopilo a jeho rodičia sa nemali k činu tak som ho jednoducho nepustila k môjmu dieťaťu. Je veľa spôsobov ako si ubrániť svoje hranice aj bez násilia. Väčšinou pomôže pekne vysvetliť, úprimne povedať čo ti vadí, čo vadí tvojmu dieťaťu. Aj dospelého by si udrela, keby robí niečo čo sa ti nepáči?

kukulienka999
8. mar 2023

@ku_uk odpadnem. Ďakujem Bohu, že som v takej situácii zatiaľ ešte nikdy nebola, kde iné dieťa takto surovo ublíži môjmu pred mojimi očami!!!! A to ja som tiež za výchovu bez bitiek, ani moje dieťa odomna nikdy nedostalo, po zadku keď niečo rozsype, pokazí, rozbije, ale ak ubližuje inému dietatu rodič je ten, čo MUSÍ zakročiť a chrániť iné deti pred svojim dietatom. Keby bol môj agresor, vôbec by som sa nedivila, keby mu dá niekto po ruke ani učiteľka, upratovačka. Tak to funguje aj v skutočnom živote, ak útočí agresor- silnejší na slabšieho je podľa viac nez potrebné, aby zasiahol niekto na pomoc a v detskom svete dostať jednu po ruke nieje žiadna tragédia, veď si mu neodťala ruky ani nezbila do krvi. Reagovala by som určite podobne! Inak v kútiku sa neregisteuju deti, keď ich tam rodiča nechá samých? Myslím kontakt na rodiča

ku_uk
8. mar 2023

@angel993 si naivna, keď si myslis že som toto všetko neskusala. Za každým keď vypol vláčik, zobrala som ho bokom a vysvetlila, ze keď si chce sadnúť a vozit sa, že môže ale nech nezastavuje kazdu chvíľu. Ja som mala včera TP, som v 9 mesiaci šla som
Posledný krat so synom uzit si spoločný čas, a teda posledné po čom som túžila je strážiť cudzie decko a dávať pozor, aby neublížilo môjmu 😁😁😁a ti že do mna kopal zakazdym, keď som
Ho držala som tiež spominala. Keby nesotil do neho, nereagujem tak prudko, ale on ublížil mne a synovi zároveň. Ani ja sa s tebou nejdem hadat. Urobila by som to tak opäť a kým som ho sledovala ťahali ho šmykom od iných deti aj iný rodičia a jeho rodičia záhadne nikde. Keby vidím, že mi niekto vlečie dieta z guliciek tak sa utekám zhrozene pýtať, čo sa deje…
Hento dieta tam bolo celu dobu same

ku_uk
8. mar 2023

@angel993 a stále si nepochopila. On ublížil môjmu synovi, kým len zastavoval vlak nedala som mu po ruke…syn má skrabanec do krvi, ako
ho ten vlacik tahal. A ani keby niekto moju kamaratku, známi, ale aj hocikoho iného niekto cudzí nahodne tak skocim a obranujem🤦‍♀️ takí ľudia jak ty ignorujú volanie o pomoc a potom sú tragédie ako v Michalovciach, že zena kričí o pomoc a ty by si určite zatvorila okno, veď je to ich záležitosť nebudem do toho zasahovať nemám na to právo pomahat slabšiemu…. Môj pohľad na tvoje vyjadrenie prenesene do dospelého života

simona20201309
8. mar 2023

@angel993 strašne prehanas.... jedno capnutie po ruke nemôžeš nazvať bitkou

ku_uk
8. mar 2023

@kukulienka999 práveže ja som pri obliekaní maleho našla ten skrabanec cez celé rebra, pri platení som to povedala tej brigádnicke, ze je tam jeden chlapec a zjavne bez dozoru, ze ublížil môjmu maleho a robi zle aj iným, a pýtala som sa, či sa tam môžu nechať tak malé deti bez dozoru, ze neviem nájsť jeho rodičov…vraj že ano môžu, necháva sa kontakt, ale že ona nevie kto je rodič dieťaťa, ze to dieťa povie meno rodiča a podľa toho ho kontaktujú na mobil🙄 a henten nevedel ani jednu plynulú vetu povedat, my sme sli prec, keby nebolo veľa hodin, dám si námahu a počkám na rodiča….

nataliik
8. mar 2023

@maja2017 ved keby mojej ublížila fyzicky tiež by som ju od zlosti zdrapla. U nás stačilo, keď som druhý krát povedala, že dám sťažnosť a podnet na nu, tak chodila milucka.
Sesternica keď sa sťažovala a už vtedy jej hrozilo vyhodenie, tak chodila k nim tiež sa liskat, že ona nič, ona je dobra, milá a mala sa schovavala pred ňou pod posteľ a mala zachvaty.

Nebude s nou niečo v poriadku, keď také zlaté dievčatko zbila. Ona si nemá čo dovoliť deti bit. Škoda, že si nevedela skôr, ale nechápem ostatné matky, prečo to nechcú riešiť.

kukulienka999
8. mar 2023

@ku_uk chudacik maly, ja mám tiež dvojročného takze fakt ta úplne chápem a reagovala by som podľa mna podobne, keby niekto ubližuje môjmu malému… Sú rodičia a rodičia… môj má teraz obdobie, že robi deťom “zle” berie hracky, občas aj soti, robi to nepredvidatelne a aj pri peknej hre s detmi mu zrazu v hlavičke prepne a buchne z ničoho nič…Preto som stale v strehu, aby nikomu neublížil, a dookola dohováram a dohovaram. Myslím, keby tam mal ten chlapec rodičov nemusela si byt ty hodená do tejto nepríjemnej situácie a nereagovala by si tak, ale zijes si svoj život. No tým, že si tam na tu situáciu bola sama sa ti nečudujem. Poznám aj ja take deti, čo sa nevedia spratať do koze…len chyba nieje v detoch, lebo deti si prechádzajú rôznym obdobím, ale v rodičovi, že nereaguje na agresiu

maja2017
autor
8. mar 2023

@asocial ďakujem, akože fakt úprimne Ti ďakujem. Naozaj som sa cítila čudne aj po vyjadrení mamičiek, ktorých sa to týka - že buďme ticho, aby na naše deti nebola ešte horšia.. Wtf???

maja2017
autor
8. mar 2023

@nataliik lebo iné mamičky už chcú 'prečkať' do konca škôlky, lebo potom už naše deti (chvalabohu) nastupujú do školy. Že už to tri-štyri mesiace vydržia 🙆

angel993
8. mar 2023

@ku_uk divím sa že si to nechala tak ďaleko zájsť. Veď keď ste si ten vláčik zaplatili tak jednoducho vysvetlím tomu cudziemu dieťaťu že chápem že sa mu vláčik páči, ale teraz sme si ho my zaplatili tak sa bude voziť moje dieťa. Ak sa chce voziť nech si ide zatiaľ po rodiča aby mu zaplatil ďalšiu jazdu. Ale neprajem si aby zasahoval do jazdy môjho dieťaťa. Raz by stopol vláčik tak by som mu jasne ale láskavo povedala, že toto mu nedovolím a jednoducho by som ho k tomu vláčiku nepustila. Ak by bolo potrebné tak by som ho držala ďalej, ale tak aby som mu nijako neublížila. Ak by pri tom dieťa ubližovalo mne tak zavolám toho kto má na starosti bezpečnosť v detskom ihrisku Niekedy, a zvlášť pri deťoch treba predvídať a nečakať kým bude ublížené.

Začni sa prosím správať ako dospelá žena a neubližuj mi tým že ma tu osočuješ. Nepoznáš ma, nevieš v akých situáciách som bola a komu som utekala na pomoc. Píš za seba čo by si ty urobila a nie za mňa. Ja radšej predvídam ale ak vidím že je niekomu ublížené hneď utekám pomôcť, tak prosím nenavažaj sa tu do mňa. Ja som ťa tu nijako krivo neočiernila, tak sa prosím správaj rovnako.

angel993
8. mar 2023

@simona20201309 aspekt násilia tam stále je.

angel993
8. mar 2023

@ku_uk chápem že si tehotná, že ťa možno prevalcovali hormóny, ale tvoje vyjadrenie na moju osobu bolo trochu cez. Prajem ti však aby ťa už podobné situácie nepostretli, nech máte len pekné chvíle ako rodina.

nika_23
9. mar 2023

@maja2017 ja som si prestala nechavat deti na spanok,iba v nevyhnutnych pripadoch ich nechavam prave kvoli tomu,ako sa ucitelky spravaju k detok ktore nechcu spat.Nebudem to tu dopodrobna rozpisovat,no nie jazdy pedagog by nim mal byt...podaktori si zjavne zmylili povolanie.

katka0905
9. mar 2023

@maja2017 choďte za riaditeľkou viacerí rodičia, nie je to absolútne v poriadku, som učiteľka.

nika_17
9. mar 2023

@maja2017 a to ti povedalo dieta?

inaemre
9. mar 2023

Mna zaraza uz aj to, kolko zien sa okamzite opytalo, "to mas od tvojho dietata?". Akoby kazda z vas mala doma dieta ktore klame. Nerozumiem. Ja mojej dcerke verim vsetko. Nevymysla si a uz vobec by neklamala v takejto zavaznej veci. Pride smutne kolke tu neverite vlastnym detom. Musi to byt pre nich strasny pocit, ze sa vam nemozu zdoverit lebo im aj tak nebudete verit....

inaemre
9. mar 2023

@maja2017 mila autorka, nie, nieje to vobec normalne a ja by som to tiez riesila, lebo bit dieta je v niektorych krajinach dokonca testne. (Ano, aj vlastne dieta!) Je mi luto ze Slovensko je v tejto riadne pozadu....
Na ucitelku by som sa urcite stazovala a aj ostatnych rodicov nahovorila aby sa vzburili.
Nerozumiem co to su za rodicia ktori nechrania svoje deti....

nika_17
9. mar 2023

@inaemre lenze deti klamu.Robim v skolke a konkretne jedno dieta si take veci na mna vymyslelo,ze som len zazerala.Teraz ju ma ucitelka v inej triede a uz dala vypoved,lebo si take veci na nu vymyslela,ze uz to proste bolo moc na nu nenecha sa ohovarat…

inaemre
9. mar 2023

@nika_17 lenze milujuci rodic dokaze rozoznat pravdu.
A to dievcatko ma zjavne nejaky problem, pravdepodobne prave doma a klamstvami si vydobija pozornost ktora jej inak chyba. Nerozumiem ze vy ako pegagogicka tieto suvislosti nevidite.

ajn
9. mar 2023

@maja2017 ak to teda potvrdilo viacero deti,treba ist za riaditelkou ak to nepomoze tak dat staznost na skolstvo v okrese.fyzicke tresty od ucitela byt nesmu.ked napr.dieta bije ine deti,ublizuje a neposluchne ani po upozorneni a vysvetleni ,tak sa mu ma dat napr.ina cinnost napr.za stolom pri ucitelke.to je pre dieta trest .tak si uvedomi ze nesmie robit zle lebo sa nebude s detmi hrat a namiesto toho bude za stolom kreslit.a nie ho bit,to neexistuje.

mussli
9. mar 2023

@maja2017
Určite by som tam urobila prievan, učiteľky zrejme všetko ututlajú, slabá komunikácia ..rodičia nič nevedia..
Treba komunikovať aj s deťmi,jemne nenapadne,oni sa rozhovoria…
Ja vždy keď bol nejaký problém som si to pekne prebrala s učiteľkou ,rodičom ..
Každý si pozná svoje dieťa ,keď začne hovoriť že tam nechce ísť ,plače ,je v strese, treba to riešiť a hľadať príčinu ,ktorá sa väčšinou vyrieši keď je spolupráca .
Tvoje dieťa čoskoro odíde do školy ale chudáci ďalšie deti, aj tie malinké čo prídu .. a takto vznikajú traumy a stresy u deti ..
Čo sa dospelému zdá nič ,to pre dieťa môže znamenať veľa .
Držím ti palce,aby vo vašej škôlke došlo k zlepšeniu alebo vykopnúť takéto učiteľky 🙏

karolinakk
9. mar 2023

@maja2017 to teda normálne nie je v dnešnej dobe, možno pred 30r boli taketo praktiky. Pani je asi vyhorena. Stavím sa že to je starsia pani bez vysokej školy ktorá tam robí od vekov vekucich. Česť výnimkám. Ihned si dať s ňou konzultáciu a riešiť veci spytat sa jej ako to bolo. Samozrejme kriticky sa pozrite aj na vaše dieta či dá vie správať alebo je problémové a treba konverzáciu aj s dieťaťom

inaemre
9. mar 2023

Este jedna uplne asi nepodstatna vec....ale
Ja ked som bola v skolke, bola tam ucitelka ktora ma neznasala. Prezyvala ma hnusnou prezyvkou, kricala na mna...Dlho trvalo kym sa odhodlala povedat to doma. A reakcia mojich rodicov? Isli do skolky a vydoskutovali si to s nou aj s riaditelkou. Odvtedy mi uz nikdy tak skaredo nepovedala. Doteraz si nosim tuto spomienku so sebou v srdci. Ze sa za mna rodicia postavili a bojovali za mna. Bol to pre mna ako dieta silny zazitok.

aspinka
9. mar 2023

Nie je to v poriadku. Po zadku nech si dá rodič ona na to študovala, aby ako kvalifikovaná pedagogička zvládala veci s dietatom inak. To čo opisujete je jej nezvládnutie tejto profesie... keď správne vediete deti stačí len povedať a deti vás rešpektujú nie robiť s nimi takéto zúfalé činy.

andrejka1975
9. mar 2023

V žiadnom prípade to není ok,áno treba sa porozprávať aj s učiteľkou ,ale na dieťaťu toto zanechava traumu a nechuť tam chodiť, nenechaj to tak

joannita
9. mar 2023

@inaemre milujuci rodic dokaze rozoznat pravdu? Takze vsetci ti, ktori si mozno myslia ze ich dieta klame ale nedokazu to s urcitostou rozoznat (ak tebe dieta neklame, tak asi nevies ake je to rozoznat) tak niesme milujuci.
Ty zartujes.
Deti veru klamu a casto. Vymyslaju si, maju bujnu fantaziu. Povedala by som ze je to znak zdraveho vyvinu, je to normalne.