icon

Je normálne takéto správanie pedagogičky v škôlke?

maja2017
7. mar 2023

Chcem sa opýtať mamičiek, ako by reagovali, keby ich dieťaťu dala učiteľka v škôlke po zadku. Nie preto, že nepočúva, ale napr.preto, lebo nevie zaspať.. Alebo stačila za to dieťaťu ruku, tak, že to dieťa bolí.. Alebo najnovší prípad - keby odhodila dieťaťu bez predchádzajúceho upozornenia papuče do koša, lebo si ich dieťa pri sedení na koberci vyzulo.
Ďakujem za každý názor..

Strana
z4
bullinka
9. mar 2023

No, neviem, čo sa dialo u nás v škôlke, ale dcéra pravidelne každý druhý týždeň, keď mala istá pani učiteľka ranné plakala, bolelo ju bruško. Najprv som ten plač brala ako protest,že nechce ísť do škôlky,lebo ja som s mladšou doma. No potom som nastúpila do práce a pokračovalo to. A malú v dane týždne bral do škôlky muž. Tomu raz rupli nervy a povedal,že to máme riešiť. Volala som s riaditeľkou a tam presne obhajoba,že už je staršia,má zdravotné problémy. Preradiť mi dcéru uz nevedeli a ani nechceli. keďže sme to riešili niekedy v máji. Žiadny ohľad na dieťa . A zaklincovala to,že ak má také problémy tu,môže ich mať aj inde. To mi stacilo. Potom sa mi začali sťazovať aj iné maminky, dokonca jej kolegyňa... Skončilo to tým,že sme dieťa do predškolskej triedy dali do iného mesta. A lepšie sme spraviť nemohli. Dieťa usmievavé, žiadny stres ráno. Tešilo sa.

nika_17
9. mar 2023

@inaemre praveze to dieta ma pozornosti az prilis a su tak milujuci,ze tu pravdu nevidia…

vista4
9. mar 2023

@maja2017 na najbližšom rodičovskom združení, sa opýtaj učiteliek, pred všetkými rodičmi co je na tom pravdy, že učiteľka hádže papuče do koša. Normálne vyjadrí dvoje obavy z toho co sa deje v škôlke, pretože dcéra to doma spomína a teda či je to pravda. Nikoho tým neobvinis, uvidíš priamo reakcie učiteliek, či jedna druhú bude zakrývať, alebo dotyčná sa bude obhajovať a druhá sa za ňu nepostaví. Tiež rodičia dotknutých detí sa môžu k tomu vyjadriť.

inaemre
9. mar 2023

@joannita ano, ved pisem ze je to normalne. Ale rodic to vie rozoznat. Co je klamstvo a co pravda. Co ine som napisala?

vecicky1805
9. mar 2023

@maja2017 no chudák chlapec nieže by mu to urobili ľahšie pomohli ešte ho dorazia, potom čo z neho vyrastie aké traumy v ňom ostanú všetky 😢

papsica
9. mar 2023

@simona20201309 ake gule? Robi dobre, ze si najskor zistuje, nech ma vacsiu istotu a argumenty. Mam osobnu skusenost s tym, ze mi ucitelka do oci klamala a nie jedna a jedna dokonca nevahala z klamstva obvinit dieta. Tvrdenie ucitelky proti tvrdeniu dietata mava v takychto zariadeniach vyssiu vahu. Keby prisla s tym, ze to povedalo len jej dieta, zotrela by ju ako nic a este by si na malu zasadla. Takto su v tom zainteresovani aj ini rodicia a mozu si na nu dat pozor.

ku_uk
9. mar 2023

@angel993 mimochodom ty máš vôbec deti? Ďakujem za tvoju poucku, teba tiež poučím. V dospelosti by si mala ovládať čítanie s porozumením, ja ti dookola pisem, co som robila a ty to celé napíšeš ešte raz, svojimi slovami, co by si robila ty 🙈 Ale to, co si vsetko napísala som robila aj ja, len ty nedokážeš citat text s porozumením… 😔
pekný deň aj tebe

orangecountry
9. mar 2023

@deti95060810 podla mňa si myslí že je bachar…

kikulienkadd
9. mar 2023

Ahoj,nečítala som všetky komentáre. Čo sa týka nepohody tvojej dcéry keď ide do škôlky, jej plač, na to by som sa zamerala. Dieťa nedávaš do škôlky,aby sa trápilo a v tom vidíš zmenu u tvojej dcérky. Zamerala by som sa na to, aby si tieto skutočnosti oznámila p.učiteľke, čo ti na to povie, prečo to tak je. Zároveň ju môžeš požiadať, aby skúsila vytvoriť v škôlke také prostredie,kde dieťa nebude v napätí, naopak bude sa do kolektívu tešiť. Je to ťažká práca, ale ak ju učiteľka má rada,dokáže vytvoriť podnetné prostredie pre zdravý vývoj detí, vtedy je to prínos. Inak je to trápenie pre všetkých. Držím palce!

aneta129
9. mar 2023

@maja2017 mne by to nevadilo, ked si zaslúži dieťa, prečo by nemohla vyhodiť papuče, ked nepočúva, alebo prečo by nemohla chytiť za ruku, ked robí zle.... No a po zadku neverím, ze dala... Deti si vedia vymýšľať....

deedol
9. mar 2023

@aneta129 pisala autorka, ze sama riaditelka to potvrdila, ze o tom biti vie. takze nie, dieta si nevymyslelo.

inak ako uz niekto pisal, tiez ma prekvapuje, ked citam, kolke detom neverite. to fakt vase deti v skolkarskom veku tak klamu? ja mam 5r skolkara a (zatial) nic.

kaciato
9. mar 2023

@maja2017 to po zadku je cez ciaru ale tie papuce....no tak to by som neriesila ja deckam vyhadzujem veci neupratane z okna do zahrady 🤷 no ukryzujte ma raz ked to neni po upozorneni upratane....ak sam chlapec priznal ze si to zasluzil nerobi to bez toho aby deti v ramci nejakych pravidiel nevedeli co a ako ...a verte niekedy " laskave dohovorenie " neplati....ruku na srdce niekedy to neplati ani vo vztahu rodic dieta...

andreatytler
9. mar 2023

@inaemre Neveria detom, lebo ich oni sami naucili klamat. Ci uz vedome, alebo nevedome. Vela rodicov klame detom aby si ulahcili vychovu:
Neboj sa, ta injekcia nebude boliet.
Nie, nedala som do omacky ziadnu cibulu. (a jasne tam su kusky cibule)
Nemozes mat dalsi cukrik, lebo uz ziadne nemame (o pol hodinu nahodou otvori skrinku a tam sacek s cukrikmi).

joannita
9. mar 2023

@inaemre nie, nechapeme sa. Ja pisem ze samozrejme ze nie vzdy sa to da rozoznat ci klame. Ako mozes ty vediet ci sa to da rozoznat, ked tebe hovori dieta vzdy pravdu?

najstastnejsia
9. mar 2023

@maja2017 Som učiteľka 1. st. ZŠ... To, čo opisuješ, nie je ok!

sccarlet
9. mar 2023

@kristinapetronela nedá mi nereagovať, sme v dobe kde "sa deti nebujú" a dokonca sa v niektorých prípadoch "ani nevychovávajú", matky nechavajú malé deti si rozkazovat, rozhodovať čo chcú čo nechcú kedy pôjdu spať a či vezmú lieky🤦‍♀️.... vypustia dieťa do sveta lebo už ho nezvládajú a to ublizuje iným ako vyššie spomenutý chlapec v detskom kútiku. Niekedy bolí deti bité, a rešpekt voči rodičovi bol. Rodič bol rodič nie kamoš. Dnes sa s deťmi občas jedná ako s nedotknuteľnými, jasné že si potom robia čo chcú, hranice žiadne. Podľa mňa ak si to situácia a povaha dieťata vyžaduje, tak jedna výchovná je namieste. Netvrdím že deti treba biť, ale ak už to inak nejde...a má to aj efekt, tak dobre, dostalo keď si zaslúžilo.

denie111
9. mar 2023

@maja2017 cozeee? Hneď by som to riešila.. A dosť závažne.. A nie to správanie je nie vôbec normálne... Ale ze vôbec.

angel993
9. mar 2023

@ku_uk prečítaj si s porozumením moje komentáre a dostaneš odpovede na svoje otázky. Viac k tomu nemám čo dodať. Prajem pekný deň

marteenka
10. mar 2023

Pred 20tku rokmi, by rodičia ďakovali učiteľom, že dali dieťaťu “za ucho” resp. výchovnú ak sa dieťa nevedelo vypratať do kože. Dnes je fakt čudná doba, precitlivené negatívne maminy, rozmaznané a uplakané deti, tie sociálne siete naozaj vymývajú všetkým mozgy.

Ale nevieme, Co sa naozaj dialo v tej škôlke a rozoberať to na koňovi a prúdiť nezmyselne debaty je naozaj cez. Keby si rodičia vedeli spraviť poriadok s deťmi, venovali sa im doma, necumeli do telefónov, inak by sa fungovalo. Ak je dieta iné/nevychovane, zrejme má diagnózy, treba to odkomunikovať.

Nechápem tuto dobu všetko rozoberať na nete, keď sa da zdvihnúť zadok a postaviť sa točí voči problému.

deedol
10. mar 2023

@marteenka vobec nesuhlasim. dnes nie je divna doba, dnes mame poznatky z psychologie, sociologie a dalsich vednych odborov, takze vieme, ze vychovne zaucha a bitky nefunguju a skodia. ale to by si tie vyskumy (alebo aspon clanky o nich) museli ludia aj citat, ze ano. napr. tej pani ucitelke by to prospelo.

sccarlet
10. mar 2023

@deedol áno? a prečo boli deti poslušnejšie, a morálka lepšia? keď toto novodobé vychodávanie je vraj lepšie...

deedol
10. mar 2023

lepsia moralka? kedy akoze? ked sa ludia navzajom udavali?
deti boli poslusnejsie navonok zo strachu, to ano, ale ja taku poslusnost od svojho dietata nechcem, dakujem. samozrejme, kazda z nas moze vychovavat ako sama uzna za vhodne.

marteenka
10. mar 2023

@deedol len v dnešnej dobe, kedy je benevolentna výchova populárna, rastu z deti vyvrheli, pretože prerastú rodičom cez rozum a budú si robiť čo chcú, ničoho sa nebudú báť, nebudú nikoho poslúchať/rešpektovať. Áno, každý chceme pre deti to najlepšie ,ale treba si svoje dieťa aj poznať, čo na neho platí čo nie. Môže existovať 1000 psychologických kníh/vedeckých článkov, ale ziaden sa nedá aplikovať na všetky deti rovnako. Je na rodičovi/učiteľovi a ich komunikácii ako s dieťaťom pracujú.
Mala som syna v statnej a tam totálny bordel, deti neposlušné a učiteľka len stala, pozerala na deti a tukala do mobilu.
Potom presiel do súkromnej školy ako predskolak a tam iné fungovanie. Učiteľky sa s deťmi veľa rozprávali, tvorili a nemame problém. Majú aj problémové deti s s tými pracujú, komunikujú s rodičmi. Všetko je to o ľuďoch a komunikácii.

deedol
10. mar 2023

@marteenka s tymto suhlasim, ja nie som zastankyna benevolentnej vychovy, moj syn ma pravidla a ja mam hranice, ale nebijem ho a nesuhlasim s fyzickym trestanim.

morgane1975
10. mar 2023

@maja2017 dnesne matky su prilis haklive. Potom sa cuduju ze decko im v puberte zacne fetovat a v dospelosti ich prefacka. Prve vysledky tejto pomylenej vychovy su uz zname. Staci citat dennu tlac krimi. Tak good luck 🤦‍♀️

morgane1975
10. mar 2023

@deedol su decka s ktorymi sa inak neda. Ale poznam aj take blbanu jednu, ze decko sa jej potkne a spadne a na vine je chodnik 😂😂

morgane1975
10. mar 2023

@ku_uk zbytocne vysvetlujete 😂😂 su take jednoduchsie zeny co ziju na ruzovom oblaciku. Bez obav…jedneho dna ich realita (vlastne decko) prefacka. Moja svagrina si uz vychutnava vysledky modernej vychovy plnymi duskami 😂😂😂😂😂😂

maja2017
autor
10. mar 2023

@marteenka prepáč, ale podľa toho čo píšeš - je teda podľa Teba ok, keď učiteľka skoro denne bije chlapca, ktorý podľa môjho názoru svojim správaním len volá o pomoc? Rodičia sa hádajú, rozviedli sa, nrkomunikujú a ešte učiteľka ho bitkou vlastne usmerňuje?

bupko2
29. mar 2025

@maja2017 Ahoj prosím ako si dopadla ? a chcem sa spýtať to stláčanie rúk ti dcéra opísala ako bolestivé?

maja2017
autor
29. mar 2025

@bupko2 ahoj, to už bolo dávno. A nestláčala ruky mojej dcérke, ale druhému dievčatku, ktoré tam potom malo podľa slov jej mamy modriny.
Ja som tam vtedy spravila cirkus, ale dcérka mala 3 mesiace do skončenia škôlky, tak sme to už len prečkali. Úprimne, navtedy mi stačilo, že z toho bolo haló a snáď si uvedomili, že asi nerobia dobre. Od septembra tam má nastúpiť kamarátkin syn, tak som zvedavá, či sa umiernili

Strana
z4