Je normálne zbierať peniaze v škôlke na darčeky?
Pridávam mail ktorý sme obdrzali, syn sa tešil že učiteľkám darčeky odovzdá osobne. Príde mi to take vychcane od danej mamičky …

Tak pre dve je to prehnané a ja by som vôbec neprispela, to ich môžu rovno na dovolenku poslať.
Pre dve učiteľky je to teda extra veľká suma, keď už tak aspoň aj to občerstvenie sa z toho malo hradiť, po koľko ste sa skladali?
uznavam, ze pre dve ucitelky je to dost velka suma 😬
Je to normálna vec aj my sme vždy kupovali jeden veľký dar miesto 20 malých, aj tak by každý rodič minul minimálne 10€-20€ na učiteľku keď tam robia 2-3 adekvátna suma.
Mne osobne takéto skladanie sa na dar prišlo vždy praktické a mala som z toho pocit že to naozaj obdarovaného poteší.
Hlavne je to dobrovoľné, veď tam mamička píše že kto chce nech prispeje. Čo je na tom zlé? Ak máš pocit že chceš dať darček ako jednotlivec tak kľudne daj, nikto to nebude riešiť.
@tamitamitami no ale sú dve tak to je cca 400 eur na osobu, my sme sa tiež skladali keď dcéra končila škôlku, dávali sme kytice a darčekové tašky, nepamätám si ze po koľko ale takto veľa to nebolo
@yvanielka Ak by som vedela že moje dieťa je v škôlke šťastné, spokojné a má super pani učiteľky tak by som nemala problém sa raz ročne takto spoločne poskladať aj na väčší dar. Pri 20 deťoch je to 20€ od každého rodiča na jednu pani učiteľku za mňa vôbec nie veľa.
Hlavne je to dobrovoľné, kto nechce a má na to iný názor nemusí dať.
@tamitamitami no je to 40 eur a keď tam má človek dvojičky tak 80, ale rozumiem že každý má iné možnosti
My sme sa tiež zbierali,ale kupoval sa vzdy dar skolke - nová lavička,vodospadove ihrisko, domceky pre hmyz, drevený hraci domček na von,nová hojdačka... mali to tam deti po rokoch krásne...
Takze píše že “kto v návale povinnosti zabudol “ čo mi príde ako tlačenie na tých čo neposlali ( len pre info poslala som aj ja)a ďalej keby aspoň tým pádom bolo všetko tip top vybavené a nie že ešte nosiť občerstvenie tyčinky pagáče blbosti keď 770€ je na ucte. Mame v skolke aj rodinu ktorá býva v soc. Ubytovni takze mi to príde celé take násilne. A syn ako hovorím chcel sam niečo darovať ale teraz keď da svoje bude tovyzerat ako by sme ani neprispeli
Ale pise kto v navale povinnosti zabudol a chcel by prispiet. Ja v tom ziadny natlak nevidim. Absolutne si nemusela prispiet. Mne osobne je uplne jedno kto prispel a kto nie u nas v triede. Ani nikto iny to neriesi. Zbytocne osobne si si to vzala a vyrobila si problem ktory neexistuje.
je to privela a ucitelky by dar v takejto hodnote ani nemali prijat v zmysle usmerneni protikorupcnej smernice
To je jedno, sak tam je napisane, kto chce prispiet, nech da. Ja som kupila trom ucitelkam pralinky a knihu, stalo ma to 3×20 eur, ak by sa zbieralo este na nejake kytice, tak par eur dam, ale 770 eur sa im máli? Ako, mozno niekto dal 100 eur... vyska prispevku je uplne volna. A ta mamicka neviem co z toho ma, asi len dobry pocit, sak hadam si tie peniaze nenechava...
och ak by moj muz vnimal nasilne zakazdym, ked mu pripomeniem, aby na nieco nezabudol 😂
stale nechapem co nasilne na tom vidis, napisala to slusne, uplne normalna pripomienka, ak by nahodou niekto naozaj zabudol a hlavne este si aj prispela, no tak si nemala, nie je to povinnost ale prispela si, ked si nechcela a teraz to chces "hodit" na nasilnost organizatorky - nasilne by to bolo ak by vas nutila alebo zverejnila, kto neprispel
Mna skor irituje pri tej vyzbieranej sume “”Ze ako rodicia by sme mali na toto stretnutie zabezpecit malé
obcersvenie. Môzete priniest ovocie, slané pecivo,
koláciky podla vasich mozností.”””
WTF?…🤦♀️🤣
Extrém. Ľuďom šibe. Kedysi sa dával kvietok alebo čokoláda .. a teraz dary za skoro 1000€? Ja by som tiež neprispela. Vážim si prácu učiteliek, je to náročné ale stále je to ich práca, za ktorú dostávajú normálnu výplatu a zvolili si ju sami. Nevidím dôvod ako rodič dávať extrémne dary.
A ešte by ma zaujímalo že koho to je účet a čo so zvyšnými peniazmi mieni spraviť lebo neverím že na dve učiteľky všetko minie
Ja neviem totalnu sumu za triedu v skolke (cca34 deti koncilo skolku) ale my sme davali vacsi dar triednym dvom ucitelkam, mensi dar dalsim trom ucitelkam (ucili deti v mensich triedach), dar riaditelke, vsetkym kvety vratane 2 upratovaciek, 4 ci 5 kucharok, plus sa dali kava a mineralka ucitelkam, taktiez zakusky, deti mali tusim cupcake mineralku, papierovy tanieeik a poharik a vyzdobu ako na oslavu a este kazde dieta dostalo balicek do skoly (symbolicky cca 7-8 e za balicek pomocok uz vhodnych do skoly - anilínky, noznice, ceruzky,...) Jaj a nezabudnime ze každé dieta dalo mame kvetinku a este bola na vystupeni aj riaditelka skoly a zastupkyna. Tie tiez dostali kvety a maly darcek.
A to sme dedinska skolka/škola.
Cize za mna ...tes sa ze to nemusis zbierat/pocitat/triedit/rozpocitavat/vyuctovavat...proste posli tolko co treba a teš sa ze mas fajront
@candii jasne robi to, aby si prilepsila a zvysne peniaze si necha 🥴 bezne sa totiz posiela vyuctovanie na co presne boli peniaze pouzite a ak nejaka suma zostane tak sa tiez riesi, co s nou
v praci casto zbieram, ked sa napr. kolegyna vydava - napisem na vsetkych co prispeli, ze sa kupila kytica za x, naposledy spacaky za x a zvysok do obalky s prianim, aby si kupili letenky na ten Island kam chcu ist 🤷♀️
Toto mi pripomína ako dávať lekárovi do obálky za operáciu
@katkaseiner autorka pisala v komentoch ze je to pre 2 učiteľky, žiadne ďalšie pani učiteľky, ani kuchárky ani upratovačky ani mamky, ani riaditeľka ani deti a dokonca v tom nie je ani občerstvenie
@ptvw mozno ani nevie...
@katkaseiner ked prispela snáď vie 😃
Trosku prehnaná suma, to ste sa po kolko skladali ? To idete davat dary celej skolke včetne upratovaciek kuchariek skolnikov a pod ? Stále mas na vyber, maj darcek svoj vlastný a občerstvenie prines
a koment vyššie - ja som kúpila pralinky a knihu 🙈 môj malý zlatúšik pôjde s jednou ružičkou ak nezabudneme kúpiť 😁 a to budeme asi piati ktorí nosíme..... joooj toto keď si prečítajú naše učiteľky, tak k júlu dávajú výpoveď 😂😂😂
Syn je stvrtak a skladame sa po 20 eur triednej kedze s nou koncia bude kytica poukazka do zlatnictva a torta pre deti. Navrh bol 40 dsat t uz som nesuhasila
Akoze na dve ucitelky ste sa vyzbierali 770€? 😂 nieee… to kolko ste sa zbierali a kolki? Inak u nas sa tiez zbieraju rodicia na spolocny dar a niektori este davaju darceky zvlast, lebo deti chcu, nikto si o nikom kvoli tomu nemysli ze ten neprispel tak dava zvlast.. ale zasa ucitelky nedostanj poukazku za 350€ to je fakt😄
vobec nechapem tejto potrebe obdaruvavat ucitelky drahymi darmi. ved je to predsa ich praca, povolanie, ktore si same slobodne a dobrovolne vybrali, nic vynimocne. ja som uz prevracala ocami u nas pri poukazke 100e na ucitelku (tiez do Borov). ale toto, co pises je fakt cez. ved to same tie ucitelky sa musia potom citit nekomfortne. kvoli takejto premotivovanosti aj u nas sa ani neplanujem zucastnit na ukonceni roka lebo je mi to trapne a nejak nerozumiem tomu, preco sa v9bec nejako specialne lucit zo skolkou.
Nie podla mna sa im len strka do zadku, a ten akoze transparentny ucet - to ti co prispeli cakaju ze ich decko bude viac favorizovane pred ucitelkami?
A su urcite typy rodicov tam urcite poslali aj vyrazne vacsiu sumu, aby sa akoze ukazali ze oni na to maju 😝
Tak násilné to nie je, ale prehnané už áno. My sme sa tiež skladali učiteľke v škole na konci roka kvôli tomu nech nemá kopec blbostí. Ale mali sme limit 10 EUR na žiaka. To by ma fakticky vyšla malá kytica. Takto dostala kyticu a poukážku niekam. Ale zakladať účet ako na nejakú zbierku? Keby z toho aspoň išlo na občerstvenie alebo ako sa tu vyššie písalo na niečo prospešné do škôlky. Stále máš možnosť ozvať sa, že keďže sa nazbieralo toľko financií, či sa z nich nemôže nakúpiť aj to občerstvenie.

moja ked koncila prvy stupen mali krasny bal ako deti- par akcnych mamiciek to zorganizovalo my sme len poslalai peniaze a priniesli deti-zazitok na nezaplatenie a v podstate pre mna bez starosti ....oni ako rodicia toho mali vela-vsetko objednat ,zaplatit dary ucitelom etc... kto chel isiel a zaplatil kto nie nie... nikde sa mena nepisali a ucitelia aj deti sa potesili