icon

Je normálne zbierať peniaze v škôlke na darčeky?

12. jún 2024

Pridávam mail ktorý sme obdrzali, syn sa tešil že učiteľkám darčeky odovzdá osobne. Príde mi to take vychcane od danej mamičky …

Je normálne zbierať peniaze v škôlke na darčeky?
karolina04
13. jún 2024

@zazka666 👍👍👍

zazka666
13. jún 2024

@sissy27 to nie je len šialené, ale aj nesprávne. Všetci títo ľudia dostávajú plat, niekedy aj vyšší ako rodíčia čo sa majú skladať. Sme citliví, lebo ide o naše deti, ale naša skorumpovana spoločnosť to preháňa
A zárodok je v pôrodnici, kde strane všimne nenazranym lekárom a tieto dary učiteľkám
Nestačil by úsmev, a poďakovanie ak ste boli spokojné. Opakujem: dostávajú plat za tú prácu!!!

natall113
13. jún 2024

@sissy27 prečo catering? Čo ja viem tak už minimálne 20 rokov majú predškoláci na rozlúčke tortu a malé občerstvenie. Zaplatiť to z vyzbieraných peňazí kvitujem na to som nepovedala ani pol slova suma ak sa má použiť len na dary je veľká a bolo by logické kúpiť z toho občerstvenie.

ariannazara
13. jún 2024

Strašne, jedna pred druhou sa teraz matka vytahuje ktorá dala lepší darček učiteľke..ja to vôbec neriešim.. tam dám nejakú čokoládu co mam doma ani narodeniny malého nejak extra nepreživam dám tam mini keks lízatko deťom abo co a odchod. Niektoré už fakt nevedia co by vymysleli. Nič by som neprispela

vevesh
13. jún 2024

My sme sa tiez zbierali a aj podobnu sumu vyzbierali, ale ucitelkam sa kupili 2 kvetinace a zvysok (1000e) islo do vybavy skolky pre buducich predskolakov (!)- konkretne sa im kupila hmyzia farma, pozorovatelna na vevericky, samohrazdy do lesoparku, spec. farby na rucne prace, knihy do kniznice a vybava do skoly pre buducorocnych predprvakov (1 ceruzka, 1 guma, 1 struhatko,1 balik sladkosti)- dostavaju v kornutoch zabalene pri rozlucke so skolkou. Plus 2 socialne pripady dostali komplet vybavu aktovka, peracnik, vrecko na prezuvky.
Tych 800e+ ako odmena pre ucitelky/vychovavatelky je prehnane, je to definovane aj ako uplatok v takejto vyske. A nie, ja by som na taketo nieco neprispela -tie zeny maju platy, nevidim dovod, preco by im rodicia mali este vylepsovat takymto sposobom a nelegalne. Skole a buducim ziakom nevidim dovod neprispiet, kludne aj vo vyssej vyske.

stanulienkat
13. jún 2024

Tiež nemám rada takéto iniciatívne mamičky. Proste neprispej-nie je to povinné.

vevesh
13. jún 2024

@bluka2 my sme sa skladali viac- 40e, ale ucitelky dostali len kvetinace a zvysok siel ako dar do skolky a buducich predprvakov🙃🙃

autor
13. jún 2024

Je to obyčajná besiedka prvákov nikto nikam neodchádza a deti je podľa mailov ktoré sú verejne viditeľne v tomto maily 18

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
zazka666
13. jún 2024

@nelka93 🙂)) gratulujem. Astrofyzičku!!!

morusha
13. jún 2024

@candii Presne tak ...choreeee

katka700
13. jún 2024

Autorka je to choré. Chybu si spravila že si prispela. Mamička análna horolezkyňa bude tá čo dary odovzdá a u učiteliek bude pečená varená. V podstate ste sa zložili na jej úplatok. Čakaj že takto sa budete skladať každý rok.

natiblaskova
13. jún 2024

Toto nie je normálne za takú sumu dávať darček 😱😱🫣

sissy27
13. jún 2024

@zazka666 ako za mňa je úplne v poriadku nejaké poďakovanie formou kytice, čokolády alebo dajme tomu poukážka do divadla či kníhkupectva. Zas nebudeme si klamať, aj nás ostatných poteší, ak sú s nami obchodní partneri, zákazníci, nadriadení atď. spokojní a dajú to najavo nejakou drobnosťou, v tomto ja problém nevidím.
@natall113 no ako vidíš, vôbec nejde o predškolákov (to vôbec nechápem, kde si zobrala), ale ja osobne si pamätám, že na takéto akcie bol prísny zákaz nosiť domáce veci kvôli hygiene a riziku nákazy napr. salmonelou alebo inými "šmakocinkami", ďalší aspekt sú rôzne potravinové alergie, kde musí byť istota, že nie sú produkty navzájom kontaminované alergénmi. Ak deti priniesli niečo napr. k sviatku, tak to museli byť buď balené veci z obchodu, alebo z výroby, kde je dohladateľný pôvod surovín a postup prípravy.

henka123123
13. jún 2024

@katka700 analna horolezkyna haha zomrela som..ale ano je to tak jak pises.

sticker
cinky16
13. jún 2024

tak si si to mala vziat pod svoju zastitu a vyriesit to ty a nie sa stazovat na MK, bud rada, ze sa vobec mamicka do toho pustila
a co sa tyka sumy, urcite sa vacsina dohodla, na nejakej sume

lauricka
13. jún 2024

Takto sa to robí, keď sa rodičia vopred dohodnú, že dajú spoločný dar alebo aj spoločný dar. No a potom to niekto zbiera a zabezpečí. To, ako ste sa dohodli, musíte vy vedieť. Ak to zbiera len tak bez toho, že by ste sa o tom vopred bavili, tak to by bolo trochu čudné.

lauricka
13. jún 2024

Ak je to obyčajný koniec sk. roka, nie rozlúčka so školkou, je to zbytočne vysoká suma. Ale ako píšem, zrejme tomu predchádzala nejaká dohoda rodičov, či?

zafir01
13. jún 2024

Ahoj ..u nás to jedna mamina tiež vzala do svojich rúk .každý rok sa to robí .ale komunikácia bola omnoho lepšia .posielam screenshot .
Vyšlo nás to po 12€ aj s posedením . Zaplatila som rada ,hoci v Tom čase sme už odcestovaní ,a syn má rozlúčku nepôjde . Som rada za túto jej aktivitu a kvitujem

petradobsova
13. jún 2024

V dnešnej dobe je to všetko prehnane. Úplne zbytočné. Majú plat tebe keď sa podarí v práci niečo tiež neoslavujete a neobdarujete sa neviem čím. Nejaký program občerstvenie malé a hotovo. Táto doba je chorá. Každý si povolanie vyberá
Aj ucitelky. Aj školy všetko akože štátne a všetko treba priniesť zaplatiť a neviem čo. Kam ďalej tým viac a viac.

mirkam3
13. jún 2024

Autorka, ty si jedna z tých 18. Koľko si teda (pre zaujímavosť) prispela konkrétne ty? A vôbec, prečo si vôbec prispievala na spoločný dar, keď teraz píšeš, že “syn sa tešil že učiteľkám darčeky odovzdá osobne”? Nejak tomu nerozumiem…

autor
13. jún 2024

@mirkam3 ja neviem či ste na hlavu padli polovica ale čakala som že sa z toho bude hradiť aspoň občerstvenie balóniky a podobne a nie že po prvom ryzovani kde vyšla suma 770€ sa bude pripomínať že asi nám je malo lebo ani to posrate občerstvenie nevie z toho mamicka ist nakupit akože podľa mna je to drzosť najväčšieho kalibru to takto napísať.
A prispela som preto že nejsom socka ktorá nechá svoje dieťa jest piť a oslavovať na náklady iných ale zjavne som ani nemusela ked mu môžem doniesť pomaly vlastný tanierik zákusok aj dzusik

autor
13. jún 2024

A poslala som 30 € s tým že syn chce ešte niečo do ruky na darovanie

juliacenc
13. jún 2024

@nelka93 gratulujem k takemu vzdelaniu po prve 👏 a po druhe pekne sa ukazuje ze drahe dary nie su vsetko 😀

juliacenc
13. jún 2024

@jozko_z_lesa 😂 ty mas dobre meno sedi to k tebe ty buran z lesa nevychovany, s nevymachanou papulou 😂 uz vidim ako ty prvy posielas euricka ucitelkam.. ale to by si musel mat najskor deti a niekoho kto by ti tie deti porodil, a to nemas kto by uz takeho primitiva chcel 🤮

yvanielka
13. jún 2024

Tak mohla si navrhnúť že nech sa z toho hradí aj občerstvenie

mirkam3
13. jún 2024

Autorka, ved som ti pisala v predoslom prispevku, ze si jej normalne mala navrhnut v odpovedi na ten mail, ze zaplatme z tej horibilnej sumy uz obcerstvenie, a vsetko, co treba. Zjavne ona to berie tak, ze sa skladate len na dar, a ty si “cakala” nieco ine, teraz si z toho nervna a tvoje dieta je sklamane... Podla mna vy ani sami asi neviete na co/kolko sa teda vlastne skladate 🙂 🙂. Bozinku. Dospeli ludia a komunikacia 0 bodov, radsej stravim cas anonymnym ohovaranim na nete, vsak?

tamitamitami
13. jún 2024

Tak a čo si sa neozvala keď sa to začalo riešiť? Mohla si povedať že ty máš na to iný názor. Tak isto si sa mohla ponúknuť že to spravíš ty. Ak chceš aby sa z toho zaplatilo aj občerstvenie tak mamičke odpíš a navrhni to. Nechcem neprispejem a hotovo. Nepáči sa mi niečo tak to poviem dotyčnej skupine ktorej sa to týka aký mám názor a že na budúce nech so mnou nepočítajú.

Mne osobne nepríde veľa dať 30€ na darček pre 2 ľudí ktorý sa mi celý rok starajú o dieťa.
To čo je pre jedného prijateľné pre druhého byť nemusí. Preto keď sa takéto veci začnú riešiť treba sa ozvať.

juliacenc
13. jún 2024

Mam dojem, ze to uz je totalne cez ciaru co sa vystraja s ucitelkami v ms. Stovky eur na dary, kazdy este nieco do ruky cim drahsie tym lepsie, a pritom tie ucitelky si robia len svoju pracu… oni tie deti nemiluju, nerobia pre nich viac ako by mali, tiez su na nich nastvane a maju ich plne zuby… su to ich ucitelky cudzie zeny nie nahradne matky.. ano ano vsetko je pekne, mile, v poriadku… ale nema sa nic prehanat… pri vsetkej ucte k vsetkym ucitelkam…

krasolienka1
13. jún 2024

Určite sa dohodnúť s rodičmi aby ste videli všetky Blocky co boli z toho nakúpené