Je normálne zbierať peniaze v škôlke na darčeky?
Pridávam mail ktorý sme obdrzali, syn sa tešil že učiteľkám darčeky odovzdá osobne. Príde mi to take vychcane od danej mamičky …

Prečo by som mala navrhovať že to spravím ja ? Veď to robí dobrovoľne lebo chce, kto som ja aby som dospelej žene kecala či ma zbierať alebo nemá? Ja ani neviem ako vyzera polka rodicov mail pred tým hovoril o zbieraní na BESIEDKU tým to je pre mna hotová záležitosť a 30€ som dávala s tým zw kúpim extra nieco (aspoň kvetiny) to je minimálne 20€ pre dve mini kyticky. Áno 50€ nie je obrovský peniaz ale podľa mna na darček za prvaka v MS ktorý bol z mesiaca vždy max 12 dni už na ďaleko za hranicou
ano s vyska prispevku je vysoka, to je dost aj na rozlucku na konci ms
Tak podľa mňa 50€ je veľa .. nech sa na mňa nikto nehnevá... Akože .. tieto premotivovane mamičky nechápem. Ja by som uuurcite nedávala 50€ 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ maximálne 15€.
U nás sa tiež skladali. Dostávali sme informácie na email. Bola dopredu dohodnutá suma. Išlo o 2 učiteľky, kuchárky dostali kvietok, ostatne učiteľky v škôlke kyticu a zvyšný zamestnanci čokoládu. Deti spomienkový predmet s logom škôlky a názvom triedy.
Tiež sme niesli občerstvenie každý si určil čo donesie. Niektorý rodičia robili výzdobu. Platili sme zvlášť kameramana, fotenie. Deti mali určené akej farby majú mať dievčatá šaty a chlapci košeľu.
Tiež sme mali v triede jedného chlapčeka z rodiny kde peňazí nebolo dosť. Tak sme o to vyššiu sumu dali ostatný a jeho rodina nemusela platiť nič.
Toto všetko bolo odsúhlasené na rodičovskom stretnutí začiatkom roka. Peniaze sa zbierali celý rok. Deti mali obrovskú radosť.
Takže ja nič divné na to emali nevidím.
Absolútne by som si z toho byť tebou nič nerobila...
Kto chce prispeje. Keď chceš dať niečo iné za Vás , tak dáš.
U nás sa tiez skladá. Napísala som do skupiny, že mi neprispejeme, pretože máme iný dar pripravený a za mňa bodka.
Poznám, ja mám tri deti, koniec školského roka som chcela riešiť kvetmi a čajom, namiesto toho sa skoro v každej triede rodičia zbierajú na dary, ako na okrúhle narodeniny.. a kto je divný z rodičov? No ja, jasné, lebo mi to príde prehnané, každý rok sa skladať na dary za 400+.. nevadiii, povedala som si že už sa k ničomu nikdy nebudem vyjadrovať, ak väčšina rozhodne aj o dovolenke na malé divy, tak prispejem a moje deti potom dajú ten trápny kvet a čaj v peknom obale 🤷🏻♀️ už sa mi nechce byť tým divnym rodičom...
Ja som to zas pochopila tak že len informuje akú sumu máte doteraz vyzbieranu, nie že to všetko pôjde teraz na darčeky. Možno z tej sumy ešte pôjdu na nejaký koncoročný výlet
Necitala som vsetko ale mna dost zarazila ta suma. To akoze fakt? A celej skolke? Ked sa zbiera, nezbiera s po skupine. Preco by som mala nieco davat ucitelke, s ktorou moje deita nic nemalo? Ani ju poriadne nepozna? Fakt ze to Slovensko musis byt bohate. My zijeme v zahranici, tiez mam predskolacku, mala skolka, vsetky deti (36 kuskov) su vzdy spolu. 6 uciteliek 1-2 praktikantky. Predskolakov je 15 a zbierali sme sa po ca. 10 E. Kto kolko da. Kupili sme pre skolkarsku zahradu vtaciu budku a za zvysok sa kupi pouzkazka do lokalneho Cafe/pekaren (to uz je taka tradicia, ucitelky to vyuzivaju na meeting-spojenie prijemne s uzitocnym). Kedze tam mam uz 2 dieta, dokopy 6 rokov skolka, vzdy to tak bolo a asi aj ostane. Rodicia malych deti tiez vyzbieraju a za to sa kupuju poukazky do lokalnych obchodov pre nasu milu upratovacku a kuchynsky team. Tot vsjo.
Autorka nekontaktujes tu mamu, aby ti vysvetlila preco v tejto obrovskej sume niesu zabazpecene obcerstvenia ??
@jozko_z_lesa veď píšem že sa prispôsobujem vacsine, nemusíš ma presviedčať o svojej pravde 😉
a po kolko sa skladate? no kazdopadne suma takmer 800 eur (aj to este sa vsetci nezlozili) pre dve ucitelky mi pride dost prehnana. a este v skolke? :D my sme kupili ucitelkam za mojich mladych liet :D kazdy daky kvet, pripadne sa kupila velka kytica a bolo vybavene.
@autorka ahoj. Ja ta chapem. Rozumiem aj tomu, co pises. Skoda, uz je na to neskoro, kedze mate besiedku zajtra.
Zo 770€, ktore su urcene na besiedku sa malo vyclenit aspon 150€ na pohostenie ako torta, dzusy, papierove pohariky pre rodicov, deti a ucitelky, kroasanty a ovocie. A zvysnych 620€ je podla mna stale uzasna suma na obdarovanie 2 uciteliek. Z toho sa dalo kupit 40 ruziciek pre deticky, ktore by dalo kazdej ucitelke po 1kuse. Nech by stala 1 ruza 3,5€, je to spolu 140€. Stale by ostalo dostatok penazi na poukazky. 480€ na obe, co je 240€ na jednu. To teda nie je maly peniaz.
Bolo by to cele osobne, bolo by to pre vsetkych a kazdy by mal doma cas s dietatkom vytvorit na papier aj nejaky osobny darcek.
Takze ja ta uplne chapem, ze sa to dalo cele zorganizovat uplne inak.
@jozko_z_lesa no nezavidim neviem preco by som mala…. 50€ pre mna nie je zavidenia hodne… A viem aj co vsetko tato praca obnasa a viem aj ako sa pohybuju platy a napriek tomu si myslim, ze je uz cez ciaru obdarovavat ucitelky v ms ako polobohov. Ak ai myslis, ze su take skvele a zasluzia si od rodicov 13 plat tak prosim daj im jeden svoj mesacny a este sa tam poser z toho aku maju tazku pracu a ake su skvele 🤦🏻♀️ vazit si niekoho neznamena, ze budem suhlasit z kazdou sprostostou cez ciaru.
@jozko_z_lesa hrozne nepredstaviteľné a poburujuce dostať veľa kvetov 😒
@jozko_z_lesa skladá sa 17 rodičov pre 2 učiteľky
vsak to je dobrovolne bud prispejete na spolocny darcek alebo si prinesiete svoj. Robia to tak bezne a stretla som sa s tym aj ja. Urcite je to za mna lepsia volba ako ked 20 deti donese 20 kytic a same zbytocnosti. Takto dostane ucitelka jednu kyticu a jednu poukazku, vylet hoc co. ak vam to vadi vyrieste si to po svojom a vybavene. A vobec by sim to neriesila na MK.
@jozko_z_lesa
Hned prva strana
@jozko_z_lesa no dúfam, že učiteľky neurazim že im moje deti dajú kvet a čaj a ešte aj dostanú poukážky od všetkých ako každý rok.. ďakujem že si mi to tak dobre vysvetlil, bez teba by som netušila nič..
Ja si nepamatam kolko sme sa zbierali ale urcite je lepsie, ked dam 20€, mam pokoj a niekto vsetko doriesi 🤣🤣🤣🤣. Len je pre mna divne, ze sa z toho neplati aj občerstvenie. Lebo radsej jeden nakup, pitie, slane, sladke, torta na rozlucku ako milion občerstvenia.

Netreba to prezivat, a hrat sa na slovicka, chces prispejes, nechces neprispejes. ODnesie syn darcek sam. Neries. Toto je ta nekonecna tema, dalsia kontroverzna (bola tu asi aj minuly tyzden podobna) s temou dary pre ucitelov :D TU je otazne, preco aj obcerstvenie nekupili teda z toho... (to sa zase asi aktivne rodicky chcu ukazat a dovlacit vlastnu vyrobu :DD a tak)
A k tym co sa pohorsuju, na 20deti je to 20eur na dieta/na ucielku to v dnesnej dobe tolko v pohode stoji aj kytica obycajna.
PRedpokladam, ze pani ucitelke to bude jedno, kto kolko dal, nedostane menny zoznam deti so sumami a otazne je ci to vobec prijme.
Pre priklad, nasej pani ucitlekv skole ochorel pes a potreboval operaciu, nemala na to, rozpravala sa s detmi, lebo bola uplakana tak deit zvedave, male, 4taci... tie deti SAME bez rodicov vyzbierali fakt stovky eur. 25deti (my sme sa to dozvedeli ako rodicia, teda JA urcite, az potom, pani ucitelka si peniaze nezobrala od deti samozrejme). Tak sa netreba cudovat, ze ked sa spoja zarabajuci dospeli, nazbieraju peknu sumu.