Je normálne zbierať peniaze v škôlke na darčeky?
Pridávam mail ktorý sme obdrzali, syn sa tešil že učiteľkám darčeky odovzdá osobne. Príde mi to take vychcane od danej mamičky …

@jana_eyre_2 Buď za divnu a neprispievaj. V niektorých rodinách sa na tak drahé dary neskladaju ani pre členov rodiny tak prečo by sa mali ľudia skladať cudzim osobam? Keď to tie premotivovane matky chcú nech kúpia učiteľke aj auto ale za svoje a nech do toho netahaju ostatných.
Okrem toho dary v tak vysokých sumách by učitelia ani nemali brat. Ale čo sa divím na Slovensku je úplatkarstvo spoločenská norma.
Akurat suhlasim s tym, ze suma je privysoka
Ja sa tento rok napriklad neskladam s principu, nemam pocit, ze si to dana ucitelka zasluzi
Inak sa mi myslienka sa vyskladat a kupit spolocny darcek paci, ale my sme mali 200 eur na 2 ucitelky
Na občerstvenie sa skladáme po 7,5€ keďže sa mamičky nedohodli ktorá čo donesie. Teraz som sa to dozvedela keď som bola po syna……
@akje áno presne tak preto sa zbierame.
Prosím Ta potom sem napíš aké občerstvenie ste mali a aké darčeky sa za tie nehorázne peniaze kúpili, to som maximálne zvedavá ze aké poukazky kam alebo co vlastne sa kúpilo 😶
@jana_eyre_2 ja teda neviem, tiež učím, mám tri deti a takéto dary mi fakt prídu prehnane, niekto by mal tých rodičov zabrzdiť, také dary nečakám, aj by mi to fakt bolo blbé a ani nedávam. Zostávam pri drobnostiach , čo nachystám deťom pre učiteľky. Ani na rozlúčku s triedou po 2 rokoch sme sa toľko neskladali, dokonca ani na tú po prvom stupni. To načo je dobré?
Fuu, to ked sa po 1.triede tolko zbiera, rozlucka bude co? Ako narodeniny cibulkovej s ohnostrojom? 🤯🤣 aby si uz zacala setrit
Akože 770€ je málo. Povedzme dokopy bude 900€ po tomto pripomenutí. Aj keď obrovské kytice po 50€ ostáva 800€. To každej kúpia 400€ poukážku do OC Bory ? Učím v škôlke a z tohto by som bola tak v šoku, bolo by mi to veľmi nepríjemné a nevedela by som čo mám robiť.
Skolkar a ešte k tomu prvý rok v škôlke má natrhat kvietky ráno cestou do škôlky a maaaaaximalne vybrať čajík, čokoládku alebo niečo. Ale toto ? Mne by to bolo viac nepríjemné ako príjemné
A asi by mi z toho bolo až do plaču popravde. Brala.by som to čo zato tie deti mohli mať. Hlavne ak ide evidentne o statnu škôlku a rodičov čo nemusia byť natom finančne najlepšie
Áno škôlka je štátna, dokonca je tu hneď vedľa sociálna ubytovňa pre rodiny a je to ich spadova škôlka, poučila som sa do budúcna ….
Tak to je sila, že sú tam aj detičky zo sociálnej ubytovne. Maximálne neempaticke voči nim.
Ja ozaj neviem čo by som spravila. Nakúpila by som asi zato niečo deťom. Ale zároveň by som sa cítila zle, že akoby nerešpektujem dar a rozhodnutie rodičov. No bolo by mi to fakt veľmi veľmi veľmi nepríjemné.
Ja som raz dostala poukážku v hodnote 20€ do kníhkupectva a už z toho som bola v rozpakoch.
Rodičia nech zaplatia svojim deťom čo treba, my učitelia máme plat. A oveľa lepšie je úprimné poďakovanie od rodiča alebo dieťaťa. Alebo keď počujeme ako nás deti doma stále spomínajú, alebo sa k nám rozbehnú keď nás stretnú na ulici. Nie 400€ poukážka pre jednu učiteľku. To ozaj že nemám slov a úprimne by ma to naozaj vôbec nepotešilo
Tak sa ozvi ked sa ti nieco nepaci. A ano 770 je vela pre dve ucitelky. Stacila by kytica kvetov kazdej a cokolada.
Co za 770? Sa ide kupovat?
Žasnem, a to som učiteľka. Ja by som ani poukážku neprijala. Neexistuje, max kvety a občerstvenie na besiedku hradím zo svojho platu. Rodičov neobťažujem. Všetko je o ľuďoch. Toto je vychcanosť a nenažranosť.
770 eur na darčeky ???
My sa na zakladnej skole v Rakúsku skladame po 3€. Triedna ucitelka dostane kvietok v kvetinaci a maly darcekovy kosicek s drobnostami (pero, pekny malý notes, cokolada...) + deti vyrobili kartu s prianim peknych prazdnin. Fakt ma zarazilo ake sumy sa davaju na Slovensku 😮
Takyto dar by som rozhodne neprijala a este by som vam rodicom diplomaticky prehovorila do duse. Ako by ste sa vy matky citili na mieste ucitelky? Toto sa naozaj nerobi.
@mareen1
Krásny dar v AT dávate. Tak to má byť, kvietok a od deti obrázok. U nás v triede sa zvyšok rodičov skladá na poukážky na knihy v hodnote 100eur. Nejaké šalky zo sashe a neviem ake blbosti.. Na niekoľko kytíc 15eur( upratovacky, kucharky, riaditelka a možno aj školník a recepčná niečo dostanú- sa len smejem na tých správach ...
Darceky za 770 eur? Pred cca 15timi rokmi ked moje deti boli skolkari, toto ani jednu mamicku nenapadlo.
@mareen1 Lebo na Slovensku je to tak. mamička sa bude diviť, ale prachy dá. Každá má strach sa ozvať, že je to nesprávne, v obave, čo povedia susedia, iné mamičky atď. Ved radšej nebudem žrať, len, aby ná neohovorili. Neuvedomujú sa, že to sú základy korupcie na Slovensku. Tie vaše deťúrence to nasajú ešte v škôlke.
@mamkabeika a korupcia!

@petamich vsak ja neobvinujem že si robí vedľajšiu zárobkovú činnosť len mi to nešlo do hlavy