Je normálne zbierať peniaze v škôlke na darčeky?
Pridávam mail ktorý sme obdrzali, syn sa tešil že učiteľkám darčeky odovzdá osobne. Príde mi to take vychcane od danej mamičky …

A to tak na drzovku prijali, s úsmevom a vďakou ak sa môžem opýtať? Panecku, to sú povahy ... O rok hádam aj po tisícke im kapne
@anjelicek26 na Slovensku je vsetko mozne. Tam sa nic neriesi. V DE nesmie prijat. Alebo moze, ale bude mat pruser. Hlavne ak je ucitel verbeamtet.
@miamaria Z druhej strany tiež ako učiteľ sama by som ostala zaskočena a asi by mi trvalo ako to vziať v tej chvíli. Z druhej strany poznám kolegyňu z bývalej práce a tá mala kamošku medzi rodičmi a takto to využívala, že naozaj dostala na konci roka to, čo kolegyňa chcela tiež vo vysokej sume.😀
@anjelicek26 veru, ja by som za prijatie daru v takejto výške dostala hodinovú výpoveď, máme na to školenia a je to aj v zmluve.. ale tak v školstve to asi nikto nerieši..
@jana_eyre_2 tak ja to chapem, ze na slovensku je to tiez tak, kedze ucitel je verejny cinitel plateny z nasich dani, nie?
Par stovak eur je rozhodne "obvykly dar ku skonceniu skolskeho roka". Radsej mohli celu triedu vratane ucitelky za to pozvat do zoo...
Toto je súkromná škôlka? Lebo tá vyzbieraná suma je celkom vysoká. Neviem si predstaviť, žeby sa u nás toľko vyzbieralo ( 25 detí v triede), to by musela každá mamička platiť 30€ pre pani učiteľku.
Každopádne teba nikto nemusí nútiť platiť niečo, čo si nejaká mamička vymyslela a ostatné sa pridali, hoci myšlienka je to dobrá, ale výška sumy je asi dosť, ak to samozrejme nebolo na báze dobrovoľného príspevku.
@jana_eyre_2 nepríde ti trápne urážať niekoho, koho ani nepoznáš, a len preto, že má iný názor? A nemaj obavy, ja nemusím čakať na to, kým mi nastúpia deti do školy. Tie tri tituly, ktoré mám (dokonca aj s červený diplomom), by som nezískala, keby som nevedela čítať s porozumením, pobavila si ma 😀
@katka700 nie, ak si čítala pozorne, aj keď tomu Tvoj príspevok nenasvedčuje, ja som tá “mater”, ktorá by bola vďačná, keby nejakú takú premotivovanú “mater” v triede mala a nemusela riešiť darček osve. Keďže sa taká nenašla, kúpim im darčeky sama, pretože si nechcem robiť starosti navyše a byť pred inými rodičmi za “premotivovanú mater”, lebo aj na základe tejto diskusie vidím, že za dobrotu na žobrotu. Takto má to výjde niekoľkonásobne viac, ale budem mať pokoj 😀 a nepotrebujem sa nikomu nikam pchať a za mňa to ani nie je všimné/korupcia, veď mi dieťa aj tak už zo škôlky odchádza a budem im to dávať až posledný deň škôlky, takže za to nebudem mať žiadne výhody.
osobne sa cudujem ze to vobec prijali, ja robim vo verejnej sprave a nesmieme prijat nic nad 19 € v tej hodnote ale ucitelia budu v tomto zvlastna kasta
@tramtada31 aha, čiže tvoje urážky sú úplne v poriadku.. s červeným diplomom by si mohla vedieť že ak niekoho súdis a urazas tak asi k tebe milý nebude.. pekný večer..
@jana_eyre_2 ako a koho som urážala?
@tramtada31 prečítaj si svoje príspevky a vynášanie súdov.. a mimochodom ak poviem že nečítas s porozumením, neurazam, len konštatujem - ty si to len ako urážku zobrala aby si manipulovala diskusiou..
Aj mne to pride zvlastne, ze je 770e na ucte a mate este Vy nosit obcerstvenie? No tak to uz je celkom divne cele 🤔
Napíš prosím aspoň v akej časti Ba máte škôlku. Devínska ? Dúbravka ?
A učiteľky ako reagovali ?
Prípadne ešte môže byť že nevedia čo dostali. Ak to bolo v obálke v nejakej tasticke alebo čo tak si mohli myslieť že to je pohľadnica
@jana_eyre_2 citujem ťa: “tvoje argumenty sú ako zo škôlky.. možno keď budeš mať dieťa v škole, začneš čítať s porozumením..” toto nie je konštatovanie a tiež si vynášala sudy o niekom, o kom nič nevieš. Inak vieš o tom, že obviňovanie niekoho z manipulácie je jedným z najčastejších praktík práve manipulátorov a narcistov? 😀 opačný názor sa dá napísať aj vecne, aj slušne, ty si to nezvládla.
Ja prispievam na všetko mne je akože jedno koľko co treba pošlem, prinesiem, malý chodí do jaslí idem do DM kúpim deťom zdravé snacky keď sú vonku ja toto neriešim vôbec
@tramtada31 no áno, "ty si začala, ty sa ukazujes" sú argumenty ako zo škôlky, nič viac nič menej 🤷🏻♀️ trvám na tom že som nič urážlivé nenapísala, ak si to tak pochopila je to tvoj problém.. a vklude si omne mysli čo chces, ja si zase budem myslieť o tebe ok? Pekný víkend želám..
@jana_eyre_2 tu má niekto dnes náladičku 🙄😀
Ukoncme uz tuto debatu… keby sme sa radsej dozvedeli ako to dopadlo 😀
@juliacenc uz to pisala p ucitelky dostali kazda po 300€ v poukazkach plus kapsulovy kavovar do skolky
obcerstvenie noc moc
@mamina7070 ,,A není to málo Antone Pavloviči"?
@yvanielka podla mna ano 😂

@anjelicek26 odkiaľ máš prosím tuto info? Ja som sa to Dočítala inak…