Je normálne, že predškolák nevie napočítať do 10?
Je normálne že predškolák nevie napočítať do 10? Dnes sme boli po dlhej dobe pozrieť synovca a príde mi divný. Nevideli sme sa dlhšiu dobu, lebo furt bol u nas niekto chorý, keď nie chorý tak nebol čas a nejak sa to natiahlo na pol roka. To, že nevie napočítať do 10 je jedna vec ( na to by sme ani neprišli, keby jeho mama nezačne, že načo ich take veci v škôlke učia, že na to má byť škola a berú mu detstvo) ale ma zlu slovnú zásobu, nevie povedať súvislú vetu a nonstop sa hrá hry na tablete, nič iné nerobi. Doniesli sme mu take blbosti -pexeso, stavebnicu. To pexeso bolo zvieratkové a to ma dostalo asi najviac, on polovicu tých zvierat vôbec nepoznal. Neboli tam neviem aké živočíchy. Ale nevedieť spoznať žirafu a kačicu mi príde už dosť cez. Ja nechcem porovnávať s mojim dieťaťom, čo kedy ono zvládalo, ale mám o to dieťa fakt starosť. Rodičia čumia len do telefónu, tak niet divu, že chlapec robí to iste. Nechcem sa nikomu starať do výchovy, ale ťažko sa mi na to pozerá. Prosim vás je to normálne u 5 ročáka a ja len preháňam, alebo su moje obavy oprávnene?
@klementinka58 legalne nie je možné vrátiť dieťa do škôlky, to si žiadny riaditeľ ZŠ a MŠ nevezme na triko.
@klementinka58 neviem, odkial si, ale môj syn navštevoval pripr. ročník pre NKS, teraz je prvak. Veľmi dobrá škola je v LC.
@ankare ano to riesime len skola s nks je u nas najblizsie len internatneho typu a hlasi sa tam kvantum deti tak neviem ci ho prijmu
@letfenixa neviem ako posledné roky, ale sama som zažila 10 rokov dozadu vrátenie dieťaťa do MŠ po mesiaci. Dokonca bolo z dvojičiek. Odvtedy nie.
@klementinka58 nie ste schopní ho voziť? My ho vozime každý deň, je to 35km. Môjho by som nenechala na intraku. Vzhľadom na jeho vek a povahu.
@ankare nestihali by sme do prace keby sme ho denne vozili a musel by vstacat rano o 5tej aby sa to stihalo, co si potom neviem predstavit akoby fungoval
@michaela329 platí to 2 roky.
@klementinka58 nechas ho na intraku,ak ho príjmu?
@ankare neviem este sme sa nerozhodli, ideme na vysetrenia a uvidime ci ho vobec prijmu nakolko sa mu rec trosku zlepsila. Toto budeme naozaj riesit ked to pride, ak by to nezvladal tak ho vzdy mozeme zobrat prec. Neviem, naozaj sme sa este nerozhodli, bude tam aj den otvorenych dveri, kde sa chystame a kopec inych veci co do nasho rozhodnutia zasahuju. Rozpravali sme sa aj s rodicmi co deti maju tam na internate, takze uvidime. Ak by tam naozaj skoncil tak by to bolo zrejme len na rok a akonahle sa mu rec zlepsi tak by siel do prvej triedy v mieste bydliska. Ale naozaj toto budem riesit doma s manzelom a nie na koniku 🙂 Sama pracujem ako specialny pedagog takze mam prehlad a s danou skolou aj spolupracujeme.
@michaela329 Ono, mozno samotne vedomosti v
skole dobehne. Zial, pozornost, zaujem a venovanie sa rodicov asi nie. A to je na tom velmi smutne.
@silvike to už je taká doba. Robím s deťmi 15 rokov a úprimne, rok od roku horšie a to nie som nejaký frflos z princípu, len mi je občas smutno z toho.
@michaela329 No, asi tak. Smutne veru.
Tak to vyzera,ked si rodicia myslia,ze sa s detmi v materskej skole len hrame. Ano hrame sa,ale tak,aby sa pri tej hre ucili. Tvoje obavy su opravnene.Ucime podla statneho vzdelavacieho programu a predskolak ma vediet napocitat do 10. To je minimum.Samozrejme,ze vacsina vie aj do 20,najdu sa taki,co pocitaju aj do 100...
@michaela329 teraz uz sa vratit do MŠ nemoze.Uz musi opakovat prvy rocnik
@tykat podla statneho vzdelavacieho programu podla ktoreho ucime,ma vediet do 10. Ak to v tych spravach hovorila riaditelka skoly,co nedavno mala clanok aj v novinach a o ucitelkach v MS hovorila,ako o cudzich tetach,tak sa ani necudujem... Je naozaj smutne,ze v dnesnej dobe ludia nemaju ani tusenia,ako to v MŠ funguje
Veľa predškolákov si nevie zaviazať šnúrky na topánkach, ale mobily ovládajú.
@ninockan samozrejme,ze nevedia,ked maju cely zivot zalepovacie a zrazu pridu snurky
Moja ma 3. Narata do 15. Po anglicky do 10. Zvierata pozna. Aj anglickych slov zopar vie. Pochytila od brata vsetko. Takze myslim ze 5 rocny by to mal ovladat. Ved uvidite co mu povedia na testoch skolskej zrelosti.

@letfenixa no prax je prax😃