icon

Je normálne, že učiteľky v škôlke kričia na deti?

2. sep 2025

Ahojte..dcerka zacala chodit do skolky...ja naozaj chapem, ze bez placu to castokrat nejde....no ale takyto velky sok som az necakala...my sme odniesli malu medzi poslednymi...no v aute som este zabudla nieco, tak potom som sa este vracala...triedu uz mali zamknutu...pocula som tie ucitelky ako na deti kricia...na tom by tiez asi nebolo nic cudne...ale vsetky deti v tejto triede nemaju ani jeden 3 roky a uz rano tam cca 5 deti az skriabalo na dvere a kricali mama mama.ja revala s nimi aj ked moja dcerka vobec :D...ked som prisla o dvanastej pre moju dcerku tak nam vravela ze tety su zle velmi a ze velmi kricia...opakuje to odvcera dodnes stale dookola...povedala uz asi 90x vetu, ze v skolke som plakala a normalne sa pri tom rozplace na 5 sekund...medzi recou.aj pri hre...v obchode dnes tiez...atd....podla vas je normalne kricat po detoch v skolke ktore su tam prvykrat a prvykrat bez rodicov? Ona nastupuje az v novembri...ale teda vobec som nemala z tohto dobry pocit.....dat im normalne este sancu alebo menit skolku/triedu? V nasom meste je dost tato skolka ospevovana a toto som naozaj necakala...

autor
3. sep 2025
@lavender94

Podľa by bolo fajn, keby ju tam ešte raz das a ostaneš chvíľu za dverami, nech si overis ako to bolo. Pretože možno je tam naozaj nejaká vyhorena striga, ktorá si potrebuje dokazovať svoju nadradenosť nad trojročným deckom, alebo možno je učiteľka úplne v pohode, len náhodou zvýšila hlas, lebo stane sa každému a tvoje dieťa je precitlivené - ako každé keď zacne chodiť do škôlky. Doteraz sa pamätám na ten blby pocit, keď ucitelka v škôlke vrieskala pre nič za nič. A to je tomu už skoro 30 rokov. Krik nie je vychovná metóda a nikdy nič nevyriešil. Dospelý si tým uľaví, ale to je tak všetko.

@lavender94 ano dakujem...tiez sa priklanam k tomu ze si to este raz overim..predsa to bol prvy den...samozrejme ak sa mi to potvrdi, som z tych, co toto akceptovat nebudu a pojde do inej skolky/triedy.

autor
3. sep 2025
@anonym_28b087

Tie deti ani jedno nemajú 3 roky? Čo čakáš od takých malých detí? Že sa zrazu bez matky za zadkom budú tíško hrať v cudzom prostredí s cudzimi ľuďmi? Jasné, že tie deti plačú, kričia a škriabu na dvere, keď dnešné moderné matky nedajú decko ani svokre. Sú 24 hodin s dieťaťom a potom sa čuduju, že reve v škôlke a učitelky sú zlé lebo mu niesu 24 hodin za zadkom.
Dnes som šla okolo škôlky. Väčšie deti sa pekne hrali na dvore. Malé plakali tak, že ich bolo počuť desiatky metrov od škôlky. Jasné, že sú učiteľky zlé lebo zvýšia hlas a mamička doma sa dieťaťu prosí a dieťa je Boh.
Fakt sa čudujem tým ženám, že idú robiť učiteľky, sú vždy jednou nohou v base a vždy tie zlé.

@anonym_28b087 ja ale nechcela som az tak vyzniet ako som vyznela...sama som prerevala cely den...prehraval sa mi porod a vsetko krasne co sme zazili a zrazu bude odo mna prec...ja som aj na strane uciteliek, aj pre nich to musi byt obrovska zataz....uz len ked si predstavim jeden zvdorovity uplakany den so svojou dcerou tak mam dost...a tam x 15 mozno..no samozrejme ak by to mali byt z tych vyhoretych uciteliek co naozaj budu kricat aj preto ked sa dieta co i len pohne na postielke (ja som to tak mala ) tak ju odtial beriem prec.

anonym_baefde
3. sep 2025

aj keď syn chodil do škôlky učiteľky kričali a to som ho prekladala do inej škôlky, asi je to bežné

anonym_c1b54d
3. sep 2025

@anonym_autor zmenit
Sesternica takto dala malu do skolky, kde ucitelky kricali, do 2 dni sa im 3 rocne dieta psychicky zosypalo, odmietalo jest, kricalo zo spanku a pol roka museli dochadzat za detskou psychologickou
Dieta sa nasledne adaptovalo az v sukromnej skolke kde bol naozaj velmi citlivy pristup

maya_hi
3. sep 2025

@anonym_autor ...no a potom mi v škôlke v rannom kruhu dieťa povie, ako mu mama dala facku 😏 Vieš, ja teda tiež zvýšim hlas keď je zle. V škôlke, ale aj na vlastné. Ale mám tu okolo susedov (jednu hore a jednu vedľa) a teda na toto sa nechytám. Už aj zvažujem zavolať na nich sociálku. Chúďatá deti. A niečo mi hovorí, že práve takéto matere, si budú na učiteľky sťažovať ako prvé 😏

maya_hi
3. sep 2025
@katrinka233

@anonym_28b087 boze ty si mimo, nikto nehovori ze ocakava ze deti sa budu pekne hrat same, autorka pise o tom ze ucitelky na deti kricali. citaj s pochopenim trochu, normalne to nie je. niektore ucitelky by tuto pracu robit nemali, ale maju uz pred dochodkom tak uz to nejako dotukaju…

@katrinka233 ...a niektoré mamičky ktoré nezvládajú ani svoje jedno, by si to mali vyskúšať na týždeň a hneď pochopia 😏

anonym_0d5983
3. sep 2025

@anonym_autor my sme dali dcéru tiež do dosť dobrej škôlky-vraj najlepšia v našom meste (nechcem konkretizovať) a dokonca tam jeden nemenovaný známy človek mal dieťa..a teda otrasná skolka.. učiteľky deťom počas roka púšťali tv, ukazovali im hry na telefóne, vonku dcéra spadla a plakala a ani si to nevšimli, vonku chodili strašne malo (raz teplo, raz zima, dážď, sneh-stále nieco), neučili sa básnicky, pesničky nič, venovali sa len predškolákov a na tie menšie deti doslova kašľali, dokonca keď jej po roku zmenili triedu prestala jesť a prisla som na to až vďaka tomu že prestala jesť aj doma a až vtedy učiteľka že no nechce ale nenútime ju. ako ďakujem. menili sme skolku po roku a pol a neľutujem. najlepšie rozhodnutie.
ak máš z toho zlý pocit hľadaj inu. a hlavne keď mala ma také reakcie v spojení so škôlkou viac by tam nešla

anonym_0d5983
3. sep 2025
@maya_hi

@katrinka233 ...a niektoré mamičky ktoré nezvládajú ani svoje jedno, by si to mali vyskúšať na týždeň a hneď pochopia 😏

@maya_hi ako prepáč ale ako učiteľka v škôlke si študovana a platená za to.. takže ty to zvládať musíš.

anonym_e01d57
4. sep 2025
@anonym_28b087

Tie deti ani jedno nemajú 3 roky? Čo čakáš od takých malých detí? Že sa zrazu bez matky za zadkom budú tíško hrať v cudzom prostredí s cudzimi ľuďmi? Jasné, že tie deti plačú, kričia a škriabu na dvere, keď dnešné moderné matky nedajú decko ani svokre. Sú 24 hodin s dieťaťom a potom sa čuduju, že reve v škôlke a učitelky sú zlé lebo mu niesu 24 hodin za zadkom.
Dnes som šla okolo škôlky. Väčšie deti sa pekne hrali na dvore. Malé plakali tak, že ich bolo počuť desiatky metrov od škôlky. Jasné, že sú učiteľky zlé lebo zvýšia hlas a mamička doma sa dieťaťu prosí a dieťa je Boh.
Fakt sa čudujem tým ženám, že idú robiť učiteľky, sú vždy jednou nohou v base a vždy tie zlé.

@anonym_28b087 a o deti budu krovat a skrabat alw ucitelka hadam by to nemala robit,alebo sa mylim?

bubinkaaa
5. sep 2025
@anonym_autor

@lavender94 ano dakujem...tiez sa priklanam k tomu ze si to este raz overim..predsa to bol prvy den...samozrejme ak sa mi to potvrdi, som z tych, co toto akceptovat nebudu a pojde do inej skolky/triedy.

@anonym_autor určite to nie je štandardom,aby učiteľky kričali takto po deťoch,ktoré nastúpili teraz v septembri prvýkrát do škôlky. Dieťa sa musí cítiť bezpečne,adaptovať sa na nové prostredie,tá učiteľka má byť tou,ktorá to dieťa ukľudni,vie zaujať takéto malé deti nejakou jednoduchou hrou,aby sa dieťa odreagovalo od plaču a stresu zo škôlky....a nie po ňom kričať. Za mňa-ak je to možné a dá sa to,menila by som škôlku za inú.

dory11
5. sep 2025
@domkakvet

@anonym_autor prisla si po nu o 12, potom ze nastupuje az v novembri, tak ako to je?

@domkakvet aj deti ktoré nastupujú v prvej polovi školského roku musia ísť aspoň na 2hodiny v septembri do škôlky čo viem kvôli dotaciam aby to bolo oficiálne

princezna_bosorka
5. sep 2025

@anonym_autor nenechala by som tam svoje dieta. a neverim, ze po staznosti sa nieco zlepsi

kaciato
5. sep 2025

@anonym_autor adaptacia je velmi narocne obdobie pre deti,rodicov aj ucitelky mate v triede 17 deti z ktorych si kazde jedno vyzaduje "individualny pristup" so vsetkou uctou sme studovane ale ked z tych 17 deti vam vrieska 15 a to nie ze placu su deti ktoré naozaj vrieskaju dupu buchaju biju vas....vidite to dieta a viete co preziva a rodicia verte ze kazda ucitelka a taka co je aj matka vie ...vidite rodica ktory v rozpolozeni odchadza do prace lebo musi... prosím vas ...ja viem ze tie deti su to najcennejsie co mate ale pre ich dobro a lahsiu adaptaciu ak mate co i len nejaku moznost davajte tie deti k sestre babke rodine kamoske uz pocas MD na dve tri hodky ...pretoze naozaj deti ktore su s mamou 24/7 a potom v troch musia do ms lebo mama musi do práce 🙏🙏🙏 naozaj ore tie deticky to je strasne pretoze ta jedina istota ich necha v cudzom prostredi u cudzich ludi a ze s detmi? Verte mi je im to uplne jedno lebo jedine co vnímajú je to ze tam není mama ....nepocuvaju laskave slovo, mnohe odmietaju objatie dotyk aj polaskanie....co je uplne pochopitelne lebo to je cudzia teta mam momentalne malicke deti a tyzden adaptacie za sebou su deti ktoré sa zadaptovali lahsie su tske ktore prisli v pohode a zacali mat krizu dnes na piaty den su take ktore v tom nevidia ziaden problem a z o skusenosti....ktoru ja vidim deti ktore maju surodencov alebo travili kde tu dni u starkych znamych atd maju ovela ovela lepsiu adaptaciu nebudte take uzkoprse a utlocitne a urobte si kde tu vecer s muzom a aupair...lebo v konecnom dosledku vam to nepomoze raz do tej ms bude musiet ist....komunikujte s tymi ucitelkami pre milosť miesto pocuvania za dverami a ohovaranim n socialnych sietach....je to pre nas veľmi dolezite mame deti ktoré su navonok uplne v pohode a v noci sa hadzu zo sna my to potrebujeme vediet niekedy je naozaj lepsie ked tu frustráciu a stres to dieta vyplace ako navonok je v pohode hra sa ale vo vnutri to nejak preziva ak chodi so strachom treba to odkomunikovat s ucitelkou dieta moze mat stres aj z takej malickosti ako je to ze da mu vyzuvaju topanky lebo su mu velke a ono preplace cele doobedie preto lebo vie ze pojde na prechádzku a budu sa mu vyzuvat hoci s mamou mu to vadit nemusi pre ne je kazda malickost stres a ak cosi vidite zbadate nieco je zmena alebo tak komunikujte cim viac informacii tym lepsie fungovanie...

anonym_427371
5. sep 2025
@anonym_autor

@domkakvet ano, muz je na materskej s nou do konca oktobra...bola len hodinu

@anonym_autor nemôže byť muz na materskej, keď je dieta v skolke. Ani na hodinu. Dokonca okolo nej beháš ty, cize kde je on? Takže čakajte pozdrav od socialky.

nikaeli
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak je muž s dcérou na materskej, dieťa NESMIE byť v MŠ ani len hodinu! riešilo sa to tu pár dní dozadu. Riaditeľka ti ju kázala priniesť kvôli tomu, aby bolo dieťa zarátané do Eduzberu -> aby naň škôlka dostala dotáciu. Pre muža to ale môže byť veľký problém.

valise
6. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor bola len hodinu a o 12:00 si prisla pre nu? Takze si ju priniesla na obed? A ako vies, ze uz rano tam deti skriabali na dvere a kricali, ked si ju priniesla o jedenastej? Prepac, ale nie je od teba pekne tu takto virit vasne na zaciatku skolskeho roka. Ak sa ti nieco nezda, vykomunikuj si to s ucitelkami hned a nie na socialnych sietach s ludmi, ktori nemaju sajnu, co sa dialo.

dadikl
6. sep 2025

@anonym_autor nie je to normálne! Zmeniť škôlku a sťažovať sa! Preto študujem učiteľstvo pre ms pretože chcem zachrániť detičky od takýchto učiteliek!

aurora33
6. sep 2025
@dadikl

@anonym_autor nie je to normálne! Zmeniť škôlku a sťažovať sa! Preto študujem učiteľstvo pre ms pretože chcem zachrániť detičky od takýchto učiteliek!

@dadikl 🤣🤣🤣😅😅

kp7333
6. sep 2025
@dadikl

@dadikl vela stastia🍀

anonym_9ded0e
6. sep 2025
@dadikl

@dadikl až sa ti náhodou predsa len stane, že 1x zakričíš, spomeň si na svoje krásne predsavzatie z roku 2025. Aj ja som si kedysi myslela, že kričať nikdy nebudem 😉

anonym_83b98f
6. sep 2025
@anonym_0d5983

@maya_hi ako prepáč ale ako učiteľka v škôlke si študovana a platená za to.. takže ty to zvládať musíš.

@anonym_0d5983 a teda aj naopak: mamičky bez vzdelania nech sa teda nevaracujú do hodnotenia učiteliek, čo majú všetko naučiť ich deti, ako majú postupovať... A nie, nepatrím medzi učiteľky

bobaas
6. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_28b087 baby ano nieco som pozmenila.....aby som nemusela vysvetlovat presne takym babam ako ste vy ze zacnete riesiflt uplne nieco ine.. nesedia mi tie casy...muz na materskej je...bala som sa ze tu zacnete zvrhavat temu nato ako je mozne ze bola v skolke co len 5 min.... nechcem to rozoberat proste....ale vymyslena tema toto nie je. Chcela som sa bavit len o tom co som napisala

@anonym_autor no tak nezačni hystericky rozoberať fňuk tvojej emušky/leušky/ninušky či ako sa kvietok volá a bude dobre, nie?

valise
6. sep 2025
@dadikl

@dadikl hej, hej, poznala som taku...prvy den kydala na vsetky ucitelky, ktore kedy stretla, ake su chladne a vyhorene a po tyzdni vrieskala po detoch tak, ze aj ja som sa bala...uz asi 3. rok robi predavacku v nakupnom centre

lauricka
6. sep 2025

@anonym_autor samozrejme, že to nie je normálne. A nie je normálne, že to necháte rodičia len tak.

anonym_ebadc3
6. sep 2025

@anonym_autor a aj napíšes ze co si počula? Co kričali? Ked tam tie decka revu nahlas tak musia zvýšiť hlas..to sa inak nedá.

bielasovicka
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ako mohla byť hodinu, keď si ju brala medzi poslednými, čiže ráno, a o 12 si išla pre ňu? Aspoň si nevymyslaj.
A kľudne tu škôlku výmen, keď si myslíš ze inde učiteľky nekricia. Lebo kričia.

lienka.7
7. sep 2025

@anonym_autor môžeš si tu vymýšľať a upravovať co len chceš, ale podstatný fakt je, že tvoje dieta nemôže byť v skolke, keď je tvoj muz na MD. Navyše o dieta sa starať on, prečo okolo nej beháš ty???
Pevné verím, že mu celú materský vezmú, aby sa podvodníci konečne naučili dodržiavať zákony.
Btw, keď už chcete odrb...t, to si neviete vypočítať matersku aspoň tak, aby skončila do 31.8.? Ci aj to je na vás moc? Alebo potom zbytocne nechajte dieta do skolky. Navyše keď za 3 roky ste neboli schopné ho na to pripraviť.

anonym_cfafef
9. sep 2025

@anonym_autor Zmenila by som skolku. Doveruj svojej dcere a svojej intuicii. My sme tiez zmenili a nelutujem, pretoze fakt sa da adaptovat dieta bez kriku a s respektom. Nas mal 3r. Jedna toxicka ucitelka dokaze sposobit dietatu traumu na niekolko mesiacov...

vivien232
9. sep 2025
@katrinka233

@anonym_28b087 boze ty si mimo, nikto nehovori ze ocakava ze deti sa budu pekne hrat same, autorka pise o tom ze ucitelky na deti kricali. citaj s pochopenim trochu, normalne to nie je. niektore ucitelky by tuto pracu robit nemali, ale maju uz pred dochodkom tak uz to nejako dotukaju…

@katrinka233 to sa veľmi mýliš, môj syn mal prvý rok učiteľku ktorá to má tak ako si pýtala zachvilu do dôchodku a do teraz keď ideme okolo škôlky a vidí ju povie to je moja pani učiteľka a viem že aj ona vie zvýšiť hlas, každá jedna ktorá reflex na učiteľky by si to mala ísť vyskúšať a nie na deň, dva ale aspoň na týždeň či ku väčším alebo menším deťom a potom vôbec debatovať o niečom takomto, pekný deň prajem 🤗

anonym_e545d6
9. sep 2025

...ruku na srdce...vy, maminky, na deti nikdy nekričíte? Kam sme to dospeli..