icon

Je povinná predškolská dochádzka?

moniikka
30. mar 2011

Chcela by som sa spýtať či je povinná predškolská dochádzka a či treba ist s dieťaťom na vyšetrenie ku psychologičke pred nástupom do školy

Strana
z2
milosko86
3. sep 2013

Ziadna, ja uz 2 mesiace riesim prijatie mojej dcerky do skolky, Pracujem, som samozivitel a moja dcerka ma 5 rokov. Ak je toto mozne tak je to mozne len na Slovensku. Bohuzial sukromnu skolku si nemozem dovolit,

nufanek
12. aug 2014

Zienky, obnovim trochu temu. Momentalne isty cas byvame u rodicov, kde mam ja s detmi trvaly pobyt, zatial sme to nemenili s manzelom, lebo predtym sme byvali v podnajme. Niekedy na prelome septembra/oktobra sa stahujeme, zatial nevieme, do ktoreho mesta (michalovce/kosice) manzelov zamestnavatel zatial presne nerozhodol, kam ho presunu. Podstatne je, ze dcerka by mala nastupit do predskolskej triedy. U rodicov minuly rok skolku nenavstevovala. S jej prijatim, by momentalne nebol problem, ide o dedinsku skolku, malo deticiek. Nevidim vsak dovod ju do skolky prihlasovat, ked po mesiaci max dvoch sa bude stahovat do ineho mesta. Otazka je ci ju mam aspon formalne prihlasit v mieste trvaleho bydliska, ci je to moja povinnost, alebo riesit skolku po prestahovani. Co samozrejme v oktobri, novembri uz moze byt v inom meste beznadejne. Neviem, ako sa z tohto vymotat 🙂 dakujem za pomoc.

belasy_motylik
12. aug 2014

Predskolska dochadzka uz roky povinna nie je a riaditel nie je povinny taketo dieta prijat napr. z kapacitnych dovodov.

co3lo5ra96do
28. jan 2015

Lucia.kl
Chcela by som sa opytat,kedze ste ucitelka,ako sa ma ucitel v skolke spravat ku predskolakom?Ked moja dcera chodi na predskolsku a jedine co robia je ranajky hranie sa prechadzka obed spanok a po spanku olovrant a potom si kreslia?Ma to zmysel nechat dieta v takejto MS?

tncka
12. okt 2018

@moniikka tak je povinna predskolska v sucasnosti alwbo nie? prosim o radu jw to velmi dolwzjte

evittam
12. okt 2018

@tncka NIE a ani nikdy nebola.

ibrunova
12. okt 2018

@tncka Povinná predškolská nebola a ani teraz nie je. Akurát deti, čo chcú ísť do predškolskej, by mali byť prijaté prednostne.

petkamamicka
12. okt 2018

Nie nie je , aj ked pred dvoma rokmi na mna vyletela nejaka pani, co prisla k nam domov len tak z nicoho nic s prihlaskou do skolky, ze ci som normalna ze to je povinne, ze ja uvidim ake budem mat problemy... no cuduj sa svete nemala som ziadne kedze POVINNE TO NIE JE

evittam
12. okt 2018

@petkamamicka Si sa mala tetusky spýtat na zakon a paragraf,ktory to nariaďuje. Btw.to bolo co za osobu a odkial,ze prisla az k vam domov s prihláskou a z akeho dovodu?

petkamamicka
12. okt 2018

@evittam Popravde vobec neviem, predstavila sa menom, a ze zastujupe skolku, ze ci mame uz podanu prihlasku v skolke mimo nasej, vravim nie nemame, no tak som vam ju priniesla, a ja ze ju nepotrebujem, ze maly do skolky nejdem, takmer infarktovala, ako fakt, normalne chytila zachvat, ze co to ma znamenat, ci ja neviem ze je to povinne, ze na to nemam pravo, si ho nechat doma, lebo je to povinne, a dookola to opakovala, aka som ja nenormalna, ake ja budem mat problemy, len som jej povedala,, nie, nie je povinna, dovidenia, a zatvorila som dvere...🙂

evittam
12. okt 2018

@petkamamicka Tak to mate super,ze este aj domov vam u vás tlačia prihlásky. U nas si rada ak dostanes miesto.😁😉

lucia147852
12. okt 2018

Noe nie je povinna. A o vhodnosti sa tiez da polemizovat u kazdeho dietata individualne. Kamoska ma zo skolky traumu podnes a to ma 22 rokov. Ja som do skolky nechodila. Bola som tam tyzden. problem v skole som nemala. Skolkari revali jak urvati a ja cista pohoda. Prvy rocnik som sa nudila lebo som písať uz vedela. Ak rodina zije spolocensky, dietatko sa stretava s rovesnikmi, matka ma cas a chut mu vymyslat aktivity a venovat sa mu myslim ze v pohode prezije bez skolky. Ak sa tam same nepýta a neni to nevyhnutné.

tncka
12. okt 2018

@lucia147852 dakujem vam za odpoved
@evittam
@petkamamicka

moniikka
autor
12. okt 2018

@tncka nie nieje povinna

Strana
z2