icon

Je prejavovanie lásky deťom prospešné alebo škodlivé?

9. mar 2025

Svoje deti stale obijmam,, pusinkujem a casto opakujem ze ich lubim. Stretla som sa s nazorom, ze to nie je dobre, ze vychovavam mamine cecky a budu rozmaznane. Co si o tom myslite? Deticky maju 3 a 5

Strana
z2
chillibubble
11. mar 2025

@no1990 suhlasim, ale male deti to tak podla mna este nemaju. aj ked moja ked je nahnevana na mna tak ma odmieta a samozrejme to respektujem. uz potom vekom sa chcu mojkat menej a menej. potom si treba kupit psa 😀

lauruska_sumienka
11. mar 2025

@no1990 ano, vynucovanie si kontaktu nie je spravne. treba sa naucit respektovat hranicu.
moja svokra si takto vynucovala od syna objatia, pusinky od malicka,doopadlo to tak, ze a az ked mal 5(pred rokom), tak bol ochotny jej len lice nastavit(aj to vyzera ze je to ako za trest), ale ziadne objatie, nic, jej pusu este ani raz nedal

chillibubble
11. mar 2025

inak suhlasim, ze laskou sa rozmaznat neda. "mamin cecek" nie je prilis lubene dieta, ale dieta ktore je kvoli matke/rodicom nesamostatne, nema ine zaujmy. rozmaznane dieta je zase dieta bez hranic.
ja dcere hovorim ze ju lubim aj ked ma hneva. aj ked som akokolvek nahnevana, poviem ze ju lubim najviac na svete, ale nahnevala ma. nikdy, nikdy v zivote jej nepoviem, ze ju nelubim.

sonia2010
11. mar 2025

U nás je to tiež normálne. Robili sme to tak od mala, že sme sa s deťmi objali, povedali si ľúbim ťa. Syn má teraz 14, je už puberťák a aj tak skoro každý deň príde za mnou, obijme ma, dá pusu na líce a povie ľúbim ťa. Dcéra má 8 a každý deň ma zavolá ľahnúť si na sedačku so slovami- Mami, poď sa poľúbiť. Je to pekný pocit pre deti aj rodičov, lásku a jej prejavy netreba obmedzovať

damira90
11. mar 2025

Ten clovek ktory ti to povedal 👆to bud nevidel vo svojom detstve teda mu to rodina takto hovorila a prejavovala ze to tak nema byť,

Alebo je zakomplexovany (skor)
Alebo velmi zavistlivy a robí mu to divy v nom samom kedze to neprezil a nedopraje ani iným. Velky pozor pred ňou/ním.
Rozmaznanie je skor materialne.ci ak ti skacu po hlave aa robia si z teba srandu nemaju respekt a kupujes im vsetko a vedia ze im to kúpiš lebo ta zmanipuluju.
Ina vec je ked su šklebnavé a chovaju sa ako opice lebo sa jašíte to je zas ina vec správania.

saxalendra
11. mar 2025

Všetko je ok, deti samé dajú vedieť, že už im stačí. Môj syn od 13 sa nedal pobozkať, že mamiiii, jooooj...dcéra podľa nálady...žiadne mamine cecky z nich nie sú. Dcéra od 20 rokov býva sama, vie čo chce, vybaví si. Syn je ešte na SŠ, ale tiež vie čo chce...a hlavne, čo nie

lightworker
11. mar 2025

@radostka velmi presne a pravdive!! To co dnes vidim, musim predychat zakazdym.. Revu na deti ako na psa. Tie deticky budu rebelovat a od rodicov pojdu co najdalej. Smutne ale to bude dan za to spravanie.

damira90
11. mar 2025

Ak im hento s laskou robís a lubis ich aspon mas istotu ze ked budes STARA pridu za tebou lebo kazdy vyhladava O P O R U. .....ESTE K TOMU. Prajem krasne dni

som_realistka
11. mar 2025

Je tozdiel rozmaznavat a davat najavo lasku. Nasa pubertiacka sa tulka a pusinkuje stale, doma😀, pred kamoskami alebo skolou sa zdravime dospelacky, max co mozem, je pomenovanie "zlato", starsia na vyske sa tulka a pusinkuje vzdy ked je doma, a zaujimave, ze znovu mozem v konverzacii pouzivat zdrobneliny a uziva si to. Obe su samostatne a primerane veku zodpovedne a poriadkumilovne😀😀😀.

mudrmp
11. mar 2025

Veľa sa s nimi maznam a jaším a zároveň som na ne dosť prísna. Ale môžem si to "dovolit", viem ze s nimi nestratím vzťah, lebo sa to vyvažuje

kaja0007
11. mar 2025

Stačí sa kuknúť na toho, kto to vraví. Asi nemal veľa lásky v detstve. Škoda, že si to neuvedomuje

lenocka137
11. mar 2025

Akože sorry, ale priblblejšiu otázku som ešte nevidela a ani nepočula.

veronikakos
11. mar 2025

Kiež by som to v detstve počúvala a cítila od rodičov tiež....vraj nebol čas

vanilka83
11. mar 2025

Ako môže byť láska škodlivá???práveže na opak je veľmi zdravá prospešná a ziaduca...mne naši nikdy nejak extra neprejavovali city,len keď som bola veľmi malá si pamätám ze sa trochu sp mnou stiskala mama ale nebolo to ze denne a keď som bola väčšia úplne sa to stratilo ...ja som povedala,že ja budem úplne iná a aj som každý deň oboch synov od narodenia až do teraz majú 5 a 8 rokov, obijmam stiskam bozkávam a hovorím im každý deň ako ich lubim,práveže sa veľa píše o tom,že z takýchto deti vyrastajú úspešní ľudia lebo majú vysoké EQ-emocnu inteligenciu,na rozdiel od tých,ktorí takéto prejavy lásky nemali doma.

mvagusta
11. mar 2025

Presne na toto cucanie lubenie mojkanie sme si nase dve dcery urobili:D kazdy den aj 3x im poviem ze ich lubim. Moja mladsia za mnoz dojde (4r) aj 10x denne a povie: mami ja ta tak lubim!
Vela lasky este snad nikomu neuskodilo:D

7lenka11
13. mar 2025

U nás v rodine sa city nijako extra neprejavovali. Myslim tým obdobie, keď som bola dieťa. Úprimne? Chýbalo mi to. Pohladenie, slovo ľúbim ťa a pod. Viem, že rodičia ma ľúbili s ľúbia, ale nehovorili nám to. Svojim deťom to hovorím stále, maznám sa s nimi vždy, keď to ide, ľúbim ťa počujú x krát za deň.

kajusik1403
14. mar 2025

neexistuje niečo ako príliš veľa lásky pre dieťa

Strana
z2