icon

Je reakcia učiteľky na nevhodnú poznámku normálna?

damira90
16. nov 2023

Prosím vás ako by ste zobrali reakciu keď dieťa povie pri čestní 5.r. v škôlke a ťahá ju to" au ťaháš ma" zatikala jej. Ale nezakričala.
Odpoveď učiteľky na to "Myslím ze si trocha blbá.
Už sa vám to stalo? 7x mi to opakuje doma. Ze prečo jej tak povedala. Moja nepatrí medzi také deti Ze kopú a tak..neviem ci ta reakcia nebola cez..

Strana
z2
danyelia
16. nov 2023

A čo tak normálne sa opýtať samotnej pani učiteľky, čo sa vlastne stalo? 😃

mrazicka0972
17. nov 2023

Spýtala by som sa aj učiteľky ako to bolo, aj keď si myslím, že vám nepovie pravdu ale myslím si, že keď jej malá zatykala je to úplne normálne. Môj syn takisto svojím učiteľkám tyká aj ostatní v triede. Deti ešte nerozumejú tykanie vykanie, komu čo ale učiteľkám to nevadí. Učiteľkyna reakcia určite bola neprimeraná. Takto sa rozpráva aj doma so svojím dieťaťom ? Pedagóg 🤦

nikiki29
17. nov 2023

@damira90 ja si tiež myslím, že učiteľka skôr povedala drzá. Opýtala by som sa priamo učiteľky, že ako to ona vníma. Každopádne to je nevhodná reakcia. Mne keď dieťa povie, že “au ťaháš ma” tak mu poviem “prepáč inak mi to nešlo” alebo “prepáč skúsim to jemnejšie” prípadne sa pýtam či to vydrží. Nevidím v tom problém, že dieťa takto vyjadrilo bolesť. V MŠ sa tyká bežne, učiteľky si k deťom vytvárajú vzťah, trávia s deťmi väčšinu dňa, mne teda vôbec nesedí ak vyžadujú vykanie. Možno 1% detí vyká…

miadi
17. nov 2023

Mne je nepochopitelne uz len to ze ich v skolke ucitelky češu. 🥹trochu moc .

nikaeli
17. nov 2023

@miadi keď idú spinkať, sponky a gumičky idú dole.. zobúdzajú sa strapaté, máme ich takto nechať? veď majú svoje hrebienky 🤷🏻‍♀️

mimka1402
17. nov 2023

@miadi Čože??
Dievčatá ak idú spať spánku vyzerajú strapate. Tlačia ich pri spánku gumičky aj sponky. Už prestaňte byť všetky matky precitlivele bezdôvodne
Tiež by som sa rada vyhla česaniu a robiť každej účesy také aké im robili maminy ráno - často zdĺhavé účesy, ktoré pri 10 dievčatách nemám šancu stíhať, lebo deti si takéto vyžadujú aké mali. Ja nerozumiem prečo sa tu viaceré na to otáčajú akoby sme ich česanim tyrali. Sama by som najradšej bola ak by mali spreje alebo niečo na rozcesavanie lebo mi je ľúto ich cesat hlavne keď majú úplne zmotane vlasy. Ale nie je to dovolené kvôli alergiam atd. 😀 Hlavne matky dávajú do škôlky tak otrasne hrebene len aby mali obrázok za 2€ a potom bodaj by netahala som ich keď sú to strašne hrebene, ktoré ledva rozcesu niečo.

K tikaniu. Nestretla som nikoho v žiadnej mš učiteľku ktorej by deti vykali. Vždy sa tiká. A ak som niekoho potiahla, vždy som sa ospravedlnila. Automaticky.

miadi
17. nov 2023

@nikaeli u nas deti v skolke nespia. Tak prepac ze mi to bolo cudne. Ale ani mna necesali ucitelky v skolke na Svk ale mala som kratke vlasy. ☺️

miadi
17. nov 2023

@mimka1402 ukludni sa! Zabudla som ze na Svk este deti nutite v 4+rokoch k dennemu spanku. Nie som precitlivena . Len som zvyknuta na iny standard. +deti sa v tom veku vedia aj same ucesat.

mimka1402
17. nov 2023

@miadi Nikto na Slovensku nenúti deti spať, čítame im rozprávky rozprávame sa a ležia na postieľke, kto zaspi ten zaspi,kto nie tak spať nemusí a po chvíľke idú sa opäť hrať kym ostatní spia. Neviem z akej päty si to vytiahla, ale sú deti ktoré chcú spinkať a potrebujú oddych a tešia sa na to.😀 A nie všetky deti sa vedia ucesat, ale aj tie ktoré vedia, tak prídu za nami, že si prosia ucesat, je to pre nich často pekná chvíľa s učiteľkou a vôbec nie preboha týranie.. Takže neviem o akom "štandarde" zase rozprávaš. 😀 Neviem, trosku vol zabudol, že telatom bol? Nezabudni kopat ďalej na Slovensko.😀

silvia_90
23. nov 2023

Dobrý deň môžete mi prosím vás napísať vás názor na takuto situáciu . Nás drobček začal chodiť do škôlky . Zatiaľ len na 3 hodiny lebo až v januári bude mat 3 roky . Nechce sa hrať s deťmi . Keď sa hrajú aj všetci spolu alebo aj spievajú tak on nič . Často robia kolo kolo mlynské a učiteľka ho postaví do stredu a ostatne deti sa okolo neho točia . Mám z toho nepríjemný pocit . Myslite si že je to v poriadku ? Ďakujem za každý názor alebo radu .

mrazicka0972
23. nov 2023

@silvia_90 možno ho takto chce len zapojiť a vedela, že by sa nechcel držať za ruky a nespieval by tak zvolila túto cestu dať ho do stredu. Podľa mňa to vyriešila najlepšie ako vedela. Mala ho radšej nechať sedieť v kúte ? Ale 3 hodiny denne v škôlke sú málo aby si zvykol aj medzi deťmi aj na učiteľku. Chápem ho, že sa nechce hrať, všetko je pre neho cudzie. Len čaká kedy po ňho prídete, takto nemá šancu. A od januára ak teda bude dlhšie si bude zvykať na novo lebo tam bude aj spinkať a bude mať z toho ďalší stres aj on aj vy lebo tam nebude chcieť bývať tak dlho. Mali by ste viac veriť učiteľkám a uvidíte ako aj ich syn obľúbi a nájde si aj kamarátov 🙂

nikaeli
23. nov 2023

@silvia_90 skús trošku dôverovať učiteľkám. Čo by mala podľa teba urobiť s dieťatkom, ktoré nespolupracuje, ak práve prebieha aktivita s ďalšími 20 deťmi? Podľa mňa to vyriešila super, zapojila ho ako sa najviac dalo. Celkom nerozumiem, aké rady očakávaš - nech ti tu mamičky napíšu čokoľvek, čo urobíš? pôjdeš za učiteľkou a budeš ju poučovať? bola by si spokojnejšia, keby ho nasilu držali za rúčky a nútili tancovať? ako sa správa, keď ste niekde na ihrisku, na návšteve? ako tam reaguje na deti?

Strana
z2