Je správanie detí v škôlke normálne?
Ahojte, syn mi nastupil do sukromnej skolky, kde su 3-4. Moj syncek isiel s kamosom, s ktorym sa poznaju uz ako babatka. Moja naj kamoska sa prestahovala tesne vedla nas do bytovky, a celu matersku a rodicovsku dovolenku sme boli spolu uz ako tehotne. Do tejto sukromnej chalani nastupili naraz, aby boli spolu a zvladli skolku. Toto sa nam podarilo, neplacu, su stastni obidvaja, radi idu do tej skolky. Avsak......
Ak su spolu, tak sa navzajom provokuju, niekedy sa aj pobiju, pistia, utekaju... Vysvetlujeme, aj si zakricim, ze sa nesmie, atd atd. Vtedy na mna poslucha. V skolke ale to pokracuje, a po novom, syn mi capne aj na dievcatka, nie silno (povedala ucitelka), jemne iba, ale aj tak ma to strasne nastve. Dievcatka ho chvala Bohu daju dole a reaguju excelentne, ze ty ma udriet nemozes, to sa nesmie, atd. Pytam sa ho, vysvetlujem, ze sa to nemoze, a on mi na to, ze je STRASNE zvedavy na reakciu dievcatka. Ale hovorim, ze ju to boli... Tak je ticho a odide. Pytam sa ho, ci jemu by sa to pacilo. Ze nie a uz nebude to robit, ale aj tak to urobi dalsi den. :( ako mu to mam uz vysvetlit?
A druha vec, predvcerom nebol jeho kamos v skolke, a pani ucitelka mi povedala, ze syn bol vymeneny, ako anjel. Tak teraz mam vycitky, ci sme sa s naj kamoskou dobre rozhodli. 😏 Alebo sa podla vas naucia aj takto fungovat vedla seba? Mam ho dat do inej skolky? Ja neviem uz naozaj, co mam robit....
No ale aj tak, jedna osoba hádam musí zvládnuť 4 deti ešte keď za to platíš.
To fakt nikomu nedošlo ze písala 3-4 ročne??? V triede určite nie sú 2 učiteľky na 4 deti🙄
@simona20201309 veď sama autorka sa vyjadrila že myslela deti nie vek 😃 najprv čítať potom písať že nám nedošlo 😂
@alexxxx111 🫣😳
Neverím.... to sa nemôže nazývať ani skolka ale opatrovateľka. Pri 4 deťoch 2 učiteľky a ešte k tomu sa striedajú? To je vtip, alebo špeciálna ms
@alexxxx111 potom je to vymyslená téma.... neverím.
A 3 alebo 4? Tak bud sú 3 alebo 4 nie?
@simona20201309 veď áno, ja som tiež hneď myslela že to bude myslený vek detí. Nepríde mi to ako vymyslená téma, skôr to naozaj nie je škôlka ale ako opatrovateľka alebo len začínajú a moc sa im tam nehrnú, ktovie 🤷♀️
Sesternica takto mala syna v skolke so synom dalsej mojej sesternici. A veru nikdy sa to nezlepsilo. Doma osamote boli zlaticka,ale akonahle boli spolu v skolke alebo niekde spolu,tak certi. Ucitelky mali co robit,aby ich ukocirovali. Isli aj do skoly spolu,ale to vyslovene poprosili riaditelku,aby ich nedavali spolu do triedy.
Lenže takéto typy deti si vždy budú hľadať takých istých kamošov. Je to v ňom. V škole si bude tiež hľadať len typovo rovnakého kamoša. Podla mňa nemá zmysel ich deliť a už vôbec nie keď sú na nich 2. Ako platiť si súkromnú škôlku kde sú 3-4 deti takmim urobím taky program že by nemali kedy ani pomyslieť na bitky. A nie to sa ešte sťažovať že sa mi to vymyká a nezvládam ich.
Táto,,skolka" ani nebude mať nikdy viac ako 4 deti🙈
@marca12 vcera prisli dalsie 3 deti. 2 chlapci a 1 dievcatko. Syn aj jeho kamos vacsinou casu boli zvlast, lebo boli s novymi detmi. Ucitelka hovorila, ze sa to nedalo porovnat s minulym tyzdnom. Takze naozaj to chce cas
@simona20201309 na obed su 2, inak je iba 1 ucitelka s nimi. Vcera prislo dalsich 3, a uz bolo lepsie. Ja si myslim, ze potrebuju cas, kym sa adaptuju na tento rezim

No na prd ti ké súkromná škôlka, pokial su tam neschopné ucitelky. Dve nezvládnu dve rozjasní deti, haloo? Maju potom blbe povolania- mali si otvoriť jasle do 1,5 roka. To by možno zvládli 🙈