icon

Je správne tajne opustiť dieťa v škôlke?

9. júl 2024

Ahojte mamy, je normalne ze v skolke si to prvy den predstavuju tak, ze ziadne lucenie s dietatom, ale mam sa vytratit tak aby si to nevsimol.? Nemam z toho vobec dobry pocit. Viem ze dlhe lucenia nie su dobre, ale planovala som mu normalne povedat, ze idem prec a ked sa naobeduje sa po neho vratim a dovtedy ked bude nieco potrebovat ma ist za tetou ucitelkou. Viem ze v tom momente mozno zacne revat ale to je prirodzene, horsie je podla mna ked nebude vediet kam som zmizla . Doteraz som mala z tej skolky dobry pocit ale teraz mam zmiesane pocity.

Strana
z4
andreatytler
12. júl 2024

@lienka.7 S tvojim pristupom sa na 100% stotoznujem. Nevidim rozdiel medzi tym co som napisala ja a ty.
Mam pocit ze chytas za slovicka s tou traumou a vies presne o akej traume hovorim ja a ze je jasne ze tvoje dieta ziadnu traumu mat nebude a ze ine deti ju mozu mat ak mama odide bez rozlucenia.

libusak
12. júl 2024

Ja som sa normalne s malou rozlucila. Povedala som jej, ze tu sa pohra s detmi a ta teta bude davat pozor. Pusa na celo a uz jej nebolo. Utekala sa hrat

autor
12. júl 2024

@libusak paci sa mi, ze si jej v tom momente, ked si odchadzala, este raz v kratkosti povedala, co sa tam bude diat. Presne o to mi v ten prvy den ide. Ja este dodam, ze mama ide do prace a pridem po teba ked spapas obed. Dakujem za prispevok.

barbie2023
13. júl 2024

Ja ako učiteľka ,ktorá roky učila aj v materskej škole (učím 1.stupen) chápem všetky strany. Chápem rodiča ,chápem dieťa a chápem aj učiteľky. Všetko závisí od dohody ..ale väčšinou sa dohadujú len dospelí a teda o deťoch bez nich. Ja som vždy dovolila rozlucenie , nikdy netrhat dieťa od rodiča -nikdy, nikdy nedávať extrémne emocionalne rozpoložene dieťa - preto treba aj dostatočne včas chodiť ,aby ste toto vyriešili napr na chodbe. Fakt to ubližuje všetkým zúčastneným a najmä deťom (my dospelí to samozrejme neriešime ,ale zas cítiť to po takom mesiaci denno denných výbuchov emócií). Takže pekne sa rozlúčiť ,povedať čo ho čaká a pani učiteľka nie je teta ,ktorá dáva pozor. Aj tu treba od rodiča predstavit " toto je pani učiteľka,ktorá má pre teba pripravené krásne hračky a zábavné hry...napr. " a tiež kamaráti,že sa už tešia na to dané dieťa.. a kedy rodič príde ,napr. "hneď ako sa naobedujes prídem. " A učiteľka si dieťa prevezme a už mu vysvetlí čo sa ide diať , ponúkne aktivity alebo hračky ,s kt. sa môže hrať a ak dieťa veľmi ešte plače a nechce nič robiť aj to je v poriadku, netreba ho siliť aby sa hralo alebo neplakalo. Ja napr. som dovolila plysaka a mohlo si ho dieťa postiskat a ukľudniť sa, odpozorovať iné deti a zapojiť sa keď má chuť.

barbie2023
13. júl 2024

Pardon ,ale píšem bez okuliarov.

lauricka
13. júl 2024

Krátka rozlúčka je fajn. Žiadne rozlúčenie je divné, čo si má dieťa myslieť?

andrea_prestastna
14. júl 2024

Ja som kyvala cez okno , trvalo to rok, denno denny plac, teraz by som po 3mesiach to vzdala a ostala s nim doma, bolo to hrozne prenho cestou v aute kakal vracal plakal treba aj nato pozerat po case ci naozaj je pripraveny

skenderbeng
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4