Je správne tajne opustiť dieťa v škôlke?
Ahojte mamy, je normalne ze v skolke si to prvy den predstavuju tak, ze ziadne lucenie s dietatom, ale mam sa vytratit tak aby si to nevsimol.? Nemam z toho vobec dobry pocit. Viem ze dlhe lucenia nie su dobre, ale planovala som mu normalne povedat, ze idem prec a ked sa naobeduje sa po neho vratim a dovtedy ked bude nieco potrebovat ma ist za tetou ucitelkou. Viem ze v tom momente mozno zacne revat ale to je prirodzene, horsie je podla mna ked nebude vediet kam som zmizla . Doteraz som mala z tej skolky dobry pocit ale teraz mam zmiesane pocity.
Ja som sa normalne s malou rozlucila. Povedala som jej, ze tu sa pohra s detmi a ta teta bude davat pozor. Pusa na celo a uz jej nebolo. Utekala sa hrat
@libusak paci sa mi, ze si jej v tom momente, ked si odchadzala, este raz v kratkosti povedala, co sa tam bude diat. Presne o to mi v ten prvy den ide. Ja este dodam, ze mama ide do prace a pridem po teba ked spapas obed. Dakujem za prispevok.
Ja ako učiteľka ,ktorá roky učila aj v materskej škole (učím 1.stupen) chápem všetky strany. Chápem rodiča ,chápem dieťa a chápem aj učiteľky. Všetko závisí od dohody ..ale väčšinou sa dohadujú len dospelí a teda o deťoch bez nich. Ja som vždy dovolila rozlucenie , nikdy netrhat dieťa od rodiča -nikdy, nikdy nedávať extrémne emocionalne rozpoložene dieťa - preto treba aj dostatočne včas chodiť ,aby ste toto vyriešili napr na chodbe. Fakt to ubližuje všetkým zúčastneným a najmä deťom (my dospelí to samozrejme neriešime ,ale zas cítiť to po takom mesiaci denno denných výbuchov emócií). Takže pekne sa rozlúčiť ,povedať čo ho čaká a pani učiteľka nie je teta ,ktorá dáva pozor. Aj tu treba od rodiča predstavit " toto je pani učiteľka,ktorá má pre teba pripravené krásne hračky a zábavné hry...napr. " a tiež kamaráti,že sa už tešia na to dané dieťa.. a kedy rodič príde ,napr. "hneď ako sa naobedujes prídem. " A učiteľka si dieťa prevezme a už mu vysvetlí čo sa ide diať , ponúkne aktivity alebo hračky ,s kt. sa môže hrať a ak dieťa veľmi ešte plače a nechce nič robiť aj to je v poriadku, netreba ho siliť aby sa hralo alebo neplakalo. Ja napr. som dovolila plysaka a mohlo si ho dieťa postiskat a ukľudniť sa, odpozorovať iné deti a zapojiť sa keď má chuť.
Pardon ,ale píšem bez okuliarov.
Krátka rozlúčka je fajn. Žiadne rozlúčenie je divné, čo si má dieťa myslieť?
Ja som kyvala cez okno , trvalo to rok, denno denny plac, teraz by som po 3mesiach to vzdala a ostala s nim doma, bolo to hrozne prenho cestou v aute kakal vracal plakal treba aj nato pozerat po case ci naozaj je pripraveny

@lienka.7 S tvojim pristupom sa na 100% stotoznujem. Nevidim rozdiel medzi tym co som napisala ja a ty.
Mam pocit ze chytas za slovicka s tou traumou a vies presne o akej traume hovorim ja a ze je jasne ze tvoje dieta ziadnu traumu mat nebude a ze ine deti ju mozu mat ak mama odide bez rozlucenia.