Je toto v súkromnej škôlke normálne?
Ahojte maminy,
chcem sa opytat tych, co ste boli v skolke s detmi na adaptacnom procese a teda ste mali moznost nahliadnut aj do fungovania pani uciteliek a rezimu v skolke.
Pitie - dohliadali ucitelky na pitny rezim? Vsimla som si, ze pohare maju na stoliku mimo deti a deti si skor pytaju pit. No tie co si nevypytaju, tak mam dojem, ze su proste bez vody, lebo aktivne ponukat som ucitelky nevidela.
Prebalovanie - ako casto deti prebaluju? Jedna sa o sukromnu skolku od 2r. a maju povolene aj neodplienkovane. Nevsimla som si, ze by vsetky deti doradu prebalili, napr. po prechadzke/ pred spanim a pod. Skor kde tu zobrali dake dieta vynimocne prebalit, mne to prislo, ze max 1x za doobedie. Maleho ked som brala po pol dni, tak plienka plna ako keby ho ani neprebalili.
Hygiena - umyvali nocniky po detoch? Pomahali im umyt si ruky? Vsimla som si, ze deti odvelili umyt si ruky, ale teda pri tych 2 rocnych to vacsinou s umyvanim vela spolocneho nemalo a ucitelky nikomu nepomahali.
Strava - pomahaju ucitelky s jedenim detom? Opat som si vsimla, ze vacsima deti malo jedlo pred sebou nech papa, ale teda moc tomu neublizili. Moj by tomu tiez moc neublizil, keby ho niekto nenachova. Zje tak 1/5 sam a dost. Ked dieta same nezje, tak proste bude v skolke hladne?
Je toto u nas standard aj v sukromych skolkach, ze sa s tymi detmi moc nebabru, alebo to pride aj vam divne? Nemam sa koho opytat, nepoznam nikoho kto ma take mensie dieta v skolke, vacsina uz nastupovala ako takmer 4 rocne, co boli dost samostatne.
@simona20201309 ano viem, to som len reagovala na to co pisala @kittykat22 o statnej skolke, ze to vie zabezpecit aj sukromna a teda nasa statna to nema urcite….
Moja chodi do sukromnej, ona je uz velka ma 4 roky, ale vo vedlajsej triede su aj male 2-rocne deti. Ucitelky pomahaju jest, to som si vsimla, najmä tým malým, ked je treba aj nakŕmia. Mojej dávali dokonca aj zo svojho, keď nechcela nič zjesť. Viem, že keď sa maminy dohodli, tak dávali deťom aj viac piť. Počula som aj aktívne učiteľku ponúkať pitie. Videla som aj, že keď plačú deti, tak ich nenechajú len tak, tie maličké aj vezmú na ruky, prihovoria sa im, utešujú ich, keď zaspávajú ich aj hladkajú napr.
Ale mám aj negatívne skúsenosti, napr. si nevšimli, keď moja dcéra bola chorá a mala teplotu alebo si nevšimli, keď ju niekto udrel, a to ich je tam max. 6. Ale ona je tam spokojná, takže neriešim.
Určité prípady sa dajú riešiť dohodou. Ale, podľa mňa, si treba uvedomiť, že 2-ročné dieťa je malé na dokonalú sebaobsluhu a realita je taká, že ani v súkromých škôlkach tá starostlivosť nie je vôbec dokonalá. Naša škôlka je celkom pozitívny prípad - sú tam celkom dobré učiteľky. Viem ale aj o veľmi nepríjemných prípadoch z iných súkromných jasiel/škôlok.
Keď už teraz máte dojem, že sa slabo starajú (a to bolo vo vašej prítomnosti, predstavte si, čo by bolo, keď tam nie ste) hľadala by som iné jasle, lebo to s najväčšou pravdepodobnosťou bude pravda....

@luckynat necítim sa hustá 😏
Nemusím sa vyjadrovať všade, či?
A ak ta zaujíma pravý dôvod, tam sa pýtala autorka na skúsenosti. Ja som deti v súkromnej nemala, preto som sa nezapajala- nemám čo ľutovať....