icon

Je vhodné dať 2,5-ročné dieťa do škôlky?

katka122204
5. sep 2025

Ahojte, chcela by som sa opytat ci dat alebo nedat 2,5 rocne dieta do skolky. My sice chodime do skolky ale maly chce tam stale len mna, kedze v pondelok v prvy den skolky sa mu stala neprijemna vec s ucitelklu, ktora ho odomna zobrala a ja som isla domov a on plakal za hodinu za mnou. Maly sa do skolky celmi tesi, paci sa mu tam ale musim tam byt s nim ja. Ked sa pekne hra, schovam sa mu a ked ma nevidi spusti hystericky plac. Tak neviem ci ho tam dat a nechat ho poplakat alebo este radsej nastup do skolky odlozit.

Strana
z2
lizatko1009
5. sep 2025
@evcagabi

@lizatko1009 lebo mama, co ostane sama a nema pomoc z okolia je proste v situacii, co jej nic ine nedovoluje. Napr.ja som v takej, ze si doma mozem lietat okolo malej do 3r a teda aj budem. Keby sa zmenia pomery tak sa tomu budem musiet prisposobit. Ci ako ma ta mama, co ostala sama bez pomoci fungovat len z rodicaku? No ziadno. Musi makat aj ked by najradsej bola s dietatom doma

@evcagabi nepochopila si, nevadi, napisala si svoj stav

lenkakravcova
5. sep 2025
@lizatko1009

zeny, co by ste robili v inych krajinach? v iných temach sa radi zene, ktoru tehotnú nechal partner, aby pytala vyzivne, dala do jasli a vsetko zvladne a tu je problem, ze nedat do skolky, lebo je nezrele.
autorka-nechavas/la si ho na nejaky cas napríklad u babky?

@lizatko1009 niektoré krajiny ani škôlky nemajú, až školu od 5-6 rokov 🙂 dovtedy sú s nimi ženy doma.

lizatko1009
5. sep 2025
@lenkakravcova

@lizatko1009 niektoré krajiny ani škôlky nemajú, až školu od 5-6 rokov 🙂 dovtedy sú s nimi ženy doma.

@lenkakravcova jedine v arabskom svete, kde zeny su 0+ 7 deti a kariera 0.

lenkakravcova
5. sep 2025
@lizatko1009

@lenkakravcova jedine v arabskom svete, kde zeny su 0+ 7 deti a kariera 0.

@lizatko1009

4 roky Luxembursko, Egypt
5 rokov alebo neskôr Argentina, Brazília, Kolumbia, Mexiko, Filipíny, Turecko, India (NEP), USA, Švajčiarsko, Saud. Arábia, Fínsko, Estónsko, Bulharsko, Litva, Lotyšsko, Poľsko, Švédsko

Možno, alebo sú aj také ako táto:
Hamda Al Ruwaili je Saudka, ktorá vychováva 19 detí (10 chlapcov a 9 dievčat) a popri tom získala bakalársky, magisterský aj doktorát ešte pred svojim 43. narodeninami
Pracuje v administratívnej oblasti v sektore duševného zdravia a zároveň sa venuje e-commerce

dory11
5. sep 2025

@katka122204 odložiť nebol správny začiatko že vám ho ucitelka len tak zobrala .
Namna to skusla minuli rok povedľa som že nie za do triedy pôjde keď bude pripravená a
Kľudná v rámci možností a nikto mi ju nebude brať .

dory11
5. sep 2025
@lizatko1009

@anonym_472be3 to je len nasa krajina takto🫡

@lizatko1009 hej ale na Slovensku je školskom veľmi zle oproti iným krajinám tam ktomu prístupuju inak ako tu na Slovensku tu malo ktorá škôlka umožňuje postupnú adaptáciu za prítomnosti rodiča a viem že v iných krajinách je to okej a neje stim problém.

tim23
5. sep 2025

@katka122204 môj má 2,5 roka. Zapísala som ho ale nastúpi až v januári keď bude mať 3 roky.

fkata
17. sep 2025

Každé dieťa je iné, každá mama rozmýšľa inak a každá rodina má iné možnosti.
Ja som chcela dať syna do MŠ už vlani, čerstvého 2 ročného, nevzali mi ho, do MŠ začal chodiť až teraz v septembri a dodnes sú dni, keď je všetko v pohode a aj dni, keď plače. My máme hlavný problém s jedlom, on v MŠ nezje takmer nič.
Starší bol úplne v pohode, ale do MŠ išiel iba ako predškolák, keďže mal vážne zdravotné problémy a škrt urobil aj koronavírus. On sa do MŠ tešil od prvého dňa, adaptoval sa takmer za deň, neplakal, bol aktívny. Zostával v MŠ na celý deň a to nemusel, keďže som bola doma na MD.

ankare
17. sep 2025

@katka122204 jednoznačne odložiť. Je ešte malý, aby bol bez Teba. Prosím, mysli na neho.

Strana
z2