Káva, kvety a čokoláda pre učiteľku - je to moc na prvý deň v škôlke?
Otázka v nadpise
Áno, ja nedávam nič, myslím, že to nie je vôbec potrebné, ale keby už naozaj vymýšľam, tak dám len jedno z toho. Napr tu kávu, alebo čoko
Moji zajtra vezmú pre každú učiteľku kvietok a tofiffe. Myslím že na začiatok úplne postačí 😃
ale preco na zaciatok roka do uplnej novej skolky mam nieco nosit ? a nemyslite si ze som zrgloš, teraz na konci roka syn doniesol vsetkym ucitelkam pekne darceky (a boli 4) naozaj rada spravim radost a tesi ma to - o tom to nie je. Ale na zaciatok roka? Ved ani neviem ktora je jeho ucitelka,vsetko tam rano bude nove,deti budu plakať. Neviem mne to do skolky pride zvlastne.
@amelia89 dávať drobnú pozornosť nie je povinné.
Ak nemáte potrebu niečo priniesť tak nenoste.
My sme boli tak vedení, že sa to tak patrí - tie učiteľky sa tam budú starať o naše deti a myslím že aj v deťoch sa tak pestuje určitá forma slušnosti a vďačnosť. Aj keď teraz sa už také gestá veľmi " nenosia " táto doba je väčšinou o sebcoch a egoistoch😳
na zaciatku roka davaju kvietok skor len prvaci
Zajtra tam bude mat ucitelka polovicu z triedy komplet urevanu a v hysaku
Nebude mat čas preberať kvety coko a kávu a neviem čo
ano je to za mna vela .. nie je pozornost povinná
a navyše ani nevieš akú kávu pije, či jej sadne, akú čokoládu má vlastne rada .. a ver že posuvanie tiež zase nie je také jednoduché dalej , v triede tiež nemôže rozdat detom lebo nie každé ma rado zrovna taku alebo môže alebo má povolené
Jedno z toho úplne stačí
Kávu daj tetkam v kuchyni .na ne a upratovačky sa zabúda.
Podľa mňa je to veľa, úplne stačí kvietok ako pozornosť.
Je úplne jedno či je učiteľka nová alebo sa s dieťaťom poznajú roky.
@mima0022 Presne tak a ja ako učiteľka to takto aj vnímam. Nič niktorá z nás neočakáva, keď dieťa prinesie kvetinku, je to milé a kvety sa všeobecne okrem sviatku dávajú pre radosť. Ako matka tým, že svojmu dieťaťu kvietok nachystám mu ukazujem, že pani učiteľku chceme potešiť, lebo sa na ňu tešíme (je jedno či nová alebo stará), urobiť jej drobnú radosť a že si ju vážime. Ako učiteľka môžem dostať kamión kvetov a druhý čokolád, ale môžem sa na ne viete čo..., keď si nás rodičia nevážia, k tomu vedú aj svoje deti a vyhadzujú nám na oči, ako v práci nič nerobíme, v robote sme pol dňa a ešte máme aj "celé" leto prázdniny. A to hovorím asi za všetky.
My nosime pani ucitelkam na konci roka, ked maju deticky besiedku na rozlucku. Plus teda pred vianocami robim domaci vajecak a dcera ozdobi medovnicky, to mi pride take mile a zatial sa tie 2 vianoce co som mala dceru v jaslickach pani ucitelky potesili, tak to asi zopakujem aj teraz v skolke. Na zaciatok roka sme nikdy nic nedavali 🤷🏼♀️
ja osobne si myslim, ze na prvy den skolky sa to (a este tolko) nehodi - jednak tam budu mat co robit s novymi detmi a deti s novym miestom, ludmi, detmi a navyse ved ani neviem, ktora bude jeho ucitelka...takze ja na prvy den skolky neplanujem brat nic a nema to nic spolocne so sebectvom a egoizmom alebo, ze dieta nevediem k vdacnosti a ucte
mimochodom to, ze nejaka matka da do ruky dietatu kvet este neznamena, ze ho vedie k respektu a ucte - casto ti rodicia s najvacsimi kyticami a darcekovymi kosmi su prvi, ktori potom na tie ucitelky nadavaju lebo nechapu ake specialne dieta je ich Tadeas
veľa...
stačí kvet.
@maminastatinom poznas vyznam slova ironia? Hod do googlu ak nie.
@zuzinka888 Predstav si, poznám. Ja dokonca aj sarkazmus, ale más pravdu, posledné slovo som prehliadla. 😀 Príspevok som zmazala, dík za upozornenie. 🙈😂
podľa mňa málo
Davam len kyticu, na konci roka kvety a dezert. Pride mi to, ze sa potrebujes vtierat ucitelke, iny dovod ma nenapada a je to zbytocne. Uz som zazila aj vino, mali ziacik niesol alkohol ucitelke...
Ja nesiem 4 učiteľkám balicek sladkosti za cca 13 eur kazdej. Ale naše pani učiteľky sú naozaj uzasne. Je to to najmenej, čo pre nich môžem spravit. Vy nemáte tiež dve učiteľky na vaše dieta?
@mircalla ja pivo... žiak doniesol triednemu na konci roka - ale to bola asi 7 tr. zš.
@tramtada31 Ano, to davame to iste aj druzinarke aj triednej to iste vzdy.
@tramtada31 🙄🙄🙄
Podla mna malo..,hodinky nechces pribalit? 🤔 😄Kvet resp.sladka drobnost je roky rokuce mila pozornost pri nastupe do noveho zariadenia,ale nosit darcekove kose na uvod roka,to som fakt este za celu svoju existenciu,aj svojich deti este nezazila. Myslite si,ze cim viac prinesiete cudzej osobe, tym bude mat vase dieta radsej,ci?
Este mi tam chyba v zozname nejaky alkohol 🤔
Ja určite donesiem.
Nie z povinnosti,ale že chceme.
Kvietok.
Inak,poviem vám takto.
Som z učiteľskej rodiny.
Na ZŠ je to trochu iné..
Ale na SŠ,by ste sa čudovali,čo sa preberá v kabinete..kto čo dal,doniesol,nedoniesol..ktorá mala viac kvetov,káv,čokolád.
Takže asi tak.
@barrborka Ako kde, ja som bola na dvoch SŠ ako pedagóg a nikdy sa tam nič také neriešilo. A za 20 rokov praxe som nepočula nikoho z kolegov ohovárať kto nedoniesol, iba ak sa pochválili niečim špeciálnym keď dostali. Učitelia navzájom vedia kto je u žiakov obľúbený a kto nie aj bez množstva darov.
@mima0022 ja som v zivote o tomto zvyku nepocula. Som vedena k slusnosti a vdacnosti. A ucitelke sa podakujem rada na konci roka,na zaciatku mi to pride zvlastne. To ze vy nosite je ok,mna nemusite kvoli tomu oznacovat za sebca a egoistu. To ze niekomu nedonesiem na zaciatku roka cokoladu merci nehovori o mojich charakterovych vlastnostiach nic,proste takyto zvyk nepoznam, bodka.
@deti95060810 no neprevracaj oci. Tie naše učiteľky sú top, uroven sukromnej skolky. Majú k ním vzťah jak k vlastným, ešte aj k narodeninam kazdemu kolacik upecu za svoje a urobia im v škôlke mini oslavu so spoluziakmi. A tie aktivity sú uzasne, robia spolu pomazanky, pečú kolace…

ako to ty cítiš, podla mna je to veľmi milé, potešiš učitelku. Ale pre niekoho je aj 1 kvietok veľa (lebo aj tak ta ucitelka nič nerobi a ma plat, nech maká, nič si nezasluži ☹ ironia )