Kedy má dcérka nastúpiť do školy?
Dcérka sa narodila v októbri 2021. Čiže už prvý ročník školky ma za sebou, avsak mi teraz nieje jasne, ze ci do školy nastúpi o 2 ci až o 3 roky.. Ako to je prosím vás?
Áno vychádzajú jej zle roky. Keď sa dieťa narodí od septembra do konca decembra tak mi zle vychádzajú roky a je jedno kedy začalo chodiť so skolky
Do škôlky bude chodiť 4 roky
Do školy nastúpi v septembri 2028
@anonym_autor v októbri 2027 dovŕši 6 rokov,čiže do školy nastúpi v septembri 2028
Zle vychádzajú roky
Dcérka nastúpi do školy v septembri 2028, o tri roky. O dva roky nemôže, lebo v čase nástupu do školy by nemala ešte 6 rokov.
@anonym_autor koľko ma rokov?
@anonym_4e577e no sk teraz ma 3r10m
Nastúpi do školy september 2028, nemôže skor
A to ako bude v rámci skolky? Ze tu tretiu triedu absolvuje 2x? Vobec neviem ako to funguje 😢
@anonym_4e577e no sk teraz ma 3r10m
@anonym_autor Hej, no, do skoly ide o 3 roky. Kamoska ma syna narodeneho 29.9. a ked som jej povedala, ze mu vychadzaju zle roky, tak ma este schladila, ze nic mu nevychadza zle, ze lepsie ked pojde do skoly ako skoro 7rocny ako keby sa narodil 30.8. a isiel by do skoly cerstvo 6rocny a nezrely... ze vtedy vychadzaju zle roky
A to ako bude v rámci skolky? Ze tu tretiu triedu absolvuje 2x? Vobec neviem ako to funguje 😢
@anonym_autor v podstate áno, absolvuje 3. ročník škôlky 2x a potom bude predškoláčka
Záleží na tom s akými deťmi je v triede, možno ju preradia do inej a možno budú celé 4 roky takmer rovnaký kolektív
@anonym_autor Co sa tyka predskolackej triedy v skolke, ze ci tam bude dvakrat, to vzdy zavisi od skolky a aj od toho, kolko tam maju inych deti. Niekedy ano, bude tam dvakrat a nirkedy je aj taka medzitrieda
Moja dcera bola v takej. 10 ich slo do skoly a 10 zle vychadzali roky a este si to zopakovali.
Ak by si uvazovala dat dcerku do skoly o rok skor, cize 5rokov 10.mesiacov, postaraj sa o to, aby bola zaradena do predskolskej triedy ako 4roky10mesacna. Vyhodou su obedy a skolne zdarma
Normálne je to vo škôlke, že to absolvuje znovu, však tak isto znovu absolvujú deti triedu, keď maju odklad nikdo to nerieši
@anonym_autor záleží na škôlke, v našej si zopakoval "prvý rok"
@anonym_autor no, tak sa tomu hovorí. Detom narodené od septembra do decembra vychádzajú zle roky a väčšinou idu do skoly az ako takmer 7 ročne. Su samozrejme výnimky ale na to treba potom posudky. Moja dcera narodena v decembri isla do skoly ako 5 rocna. Mala presne 5 rokov a 8 mesiacov.
Môj je december. Tento rok už bol pri predškolákoch a od septembra je už ofiko predškolák. Čiže áno, dva roky v istej triede.
Áno,zle vychádzajú roky. Ja mám októbroveho 2020, presne tak isto to má. V jednej z tried v škôlke bude skrátka dva roky. Uvidí sa, koľko budú mať teraz predškolakov,keby bolo málo,tak dopĺňajú deti z tej "menšej"triedy. Takže buď bude dva roky v predškolskej(nie však ako predškolak) alebo bude dva roky v tej , ktorej bol tento rok.
@anonym_autor Hej, no, do skoly ide o 3 roky. Kamoska ma syna narodeneho 29.9. a ked som jej povedala, ze mu vychadzaju zle roky, tak ma este schladila, ze nic mu nevychadza zle, ze lepsie ked pojde do skoly ako skoro 7rocny ako keby sa narodil 30.8. a isiel by do skoly cerstvo 6rocny a nezrely... ze vtedy vychadzaju zle roky
@basska_b pravda…veď naše deti budú makat do 70rokov ak vôbec bude ešte dochodok existovať, tak nech si oddýchnu o rok dlhšie v škôlke
@anonym_autor moja je tiez oktober 2021, uz ide druhy rok do skolky a je v zmiesanej triede - to znamena, ze minuly rok tam bola najmladsia a boli aj 4 rocny pri nej. U nas do predskolskej pojdu az realne predskolaci, cize ostane druhy a treti rok v tej istej triede - zmiesanej a az stvrty rok pojde do predskolackej. Zalezi ake a kolko tried mate v skolke u nas bolo 5 tried.
Ja som bola 2x u predskolakov (tiez mi zle vychadzaju roky).
@anonym_autor ano vychadzaju jej zle roky. do skoly nastupi za beznych okolnosti v case, ked k 1/9 dosiahne 6 rokov... v tvojom pripade to bude uz 6 rokov a 10 mesiacov
Moji sú októbrový a ich spolužiaci už šli minulý rok do školy a oni boli normálne snimi len nepísali to čo oni. Teraz im dali 3 ročné deti. Takže predškoláci mali svoje a malé deti svoje tiež . Zamna nevýhoda ale čo už.
@anonym_autor nasa je narodena 1.9.2015 a do skoly sla v septembri 2022.
k 1.9,by malo mať dieťa 6 rokov aby nastúpilo do školy....tvoje je októbrové takže pôjde o rok neskôr....neboj sa o nič nepríde, bude mať dlhšie detstvo....a ano do jednej triedy v škôlke bude chodiť o rok dlhšie....niekde je to 2x predškolská, niekde 2x stredná trieda....
@nevenka tvoja mala 1.9. 3roky, takže jej vyhádzali roky presne🙂
Az ked bude mat 6r,teda zacne sk.rok v oktobri uz bude mat 7r,tak to vychadza pri takychto detoch.Moj syn sa narodil 5.9. A tiez to tak mal,keby bol augustovy este by sa dalo ist ako tak normalne do skoly.Ale nic mu neuslo do skolky mi nastupil az v 5tich rokoch aj to iba pol rok,potom bol doma a opet nastupil do dedinskej skolky rovno do predskolskej triedy a dalsi rok do skoly.Ja som bola na rd,a mne ho bolo luto dat tak skoro,ale ked nastupil uz do skolky tak aj so svojim mladsim bratom a s 3tim som bola doma.Malemu nic neuslo,ani v skolke ani v skole.Teraz ide do 2r na strednej a je sikovny mlady muz.Toto je proste tak,ked vychadzaju takto zle roky.
@basska_b moj maly sa narodil 30.08 😂
Pokial bude sikovna moze ist do skoly aj v roku kedy nasledne dovrsi 6 rokov cize v 2027. Moja sa narodila 3.novembra, v skolke ju odporucili ist do skoly, hoci az v novembri mala mat 6 rokov, psychologicke testy dcera spravila, cize aj cpp nam dali na to odporucanie..tak isla do skoly a vsetko v poriadku... kazde dieta je ine
Ja mam takú dcérku,narodenu 29.9. ,teraz bude predskolacka. Minulý rok ju preradili späť do strednej triedy.
@nevenka to ste Tak chceli alebo vam odporucili ju dat az o rok Neskor. K 1.9. Mala 6 Rokov, cize do skoly Mohla ist uplne normalne. Pravidlo je k 01.09. musi mat dieta 6 rokov. Ono to zmenili, ked bol 01.09. sviatok. Volakedy to znelo inak: k 31.08.
Moja starsia dcera, nar. 07/2015 Isla do skoly v 2020.
@anonym_autor moje decka su obe september. Chodili rok do “najmensej” triedy a potom 2 roky do tej “prostrednej” a tak do predskolskej. Do predskolskej moze ist az ked ma k 31.8 5 rokov
@anonym_autor moje decka su obe september. Chodili rok do “najmensej” triedy a potom 2 roky do tej “prostrednej” a tak do predskolskej. Do predskolskej moze ist az ked ma k 31.8 5 rokov
@anonym_3f6d31 aha cize to asi vychádza tak, ze moja dcérka keďže je októbrová, by nemohla ísť v septembri 2026 do predškolskej (tretej) triedy, lebo ku 31.8.2026 proste ešte nebude mat 5 rokov. A si teda bude dva roky v prostrednej (druhej) triede. Je to takto správne?
Zavisi od skolky poznam deti co boli septembrove a isli v septembri aj do skoly a nenechavali dalsi rok v skolke, dieta malo psychologicky posudok
Napr ze az 15.9 malo 6 rokov a uz bolo v 1.rocniku

@anonym_autor koľko ma rokov?