Kedy riešiť zápis do materskej škôlky?

14. apr 2020

Sťahujeme sa do iného mesta. A zápis do vybranej škôlky Je od 4 mája. Na internete je už dostupná elektronická prihláška. Moja otázka znie, mám prihlášku poslať už teraz alebo čakať do mája? Fakt neviem :/ Zápis do škôl ešte ani nezačal a kamoškinu dcérku už dnes prijali (poslali prihlášku už v januári) do 1 ročníka.
Bojím sa, že keď pošlem prihlášku až v máji, tak bude "pod čiarou". Máte niekto skúsenosti? Čakať či poslať teraz?

ajka0207
14. apr 2020

Škôlka nie je škola, aspon u nas je to tak ze prijimaju deti podla veku a nie podla toho kedy podas prihlasku.

veronikaszabova
14. apr 2020

Skola a skolka je nieco ine.
U nas idu tiez podla veku, nie podla datumu na prihlaske.

fiafia
14. apr 2020

Ako kde maju. Ja som sa pytala a skor som podat prihlasku nemohla, len v ich oficialne stanovenom termine.

zuzuliennka1
19. apr 2020

zapis do skol a skolok je uplne nieco ine. Pri zapise do skolky nerozhoduje datum prihlasy a ani sa tam nesmie nijak nikto podla cohokolvek uprednostnovat, jedine co myslim plati, ze prednostne idu 5rocne deti, resp. povinne predskolska dochadzka, ci ako to je. Jednoducho deti do toho posled. rocnika pred skolou. Inak ziadne zvyhodnovanie na zaklade datumu, sympatii,.. by urcite nemalo byt

autor
21. apr 2020

Ďakujem všetkým. Ešte jedna otázka, ak môžem. Ja mám už trvalé bydlisko v novom meste (mam tam byt) a syn ešte v starom (zabudla som vziať rodný list keď som menila TP a teraz tam nechcem zbytočne cestovať, nemám kde nechať maleho). V prihláške aké trvalé bydlisko mám napísať synovi? Bojím sa, že keď to staré, tak mi ho nevezmu. A ak napíšem to nové (do septembra ho zmením), tak to zistia a povedia že som klamala. V škôlke mi nikto nedvíha telefón.