Kedy sa budia vaše 6 ročné deti?
Kedy, o ktorej sa rano budia Vase 6 rocne deti? U nas vstava sinter okolo 04:30-05:00 hod. (vcera uz 02:30). Uz si lahnut nechce, pisti, mrnci, az vresti. Musim ku nemu vstat lebo sa ani sam neprezlecie, neoblecie. Pyzamo si vyzlecie no holaty by dokazal behat snad aj pol hodinu kebyze ho ja neobleciem, nejde mu to. Problem nastava uz pri tielku, cez hlavu ako tak prevlecie no cez ruky uz nie, to nevie a hned sa rozculuje, oblecenie hodi na postel a radsej beha z holym zadkom. Jest si tiez sam nezoberie, vsetko mu treba vytiahnut, nachystat a polozit pred neho inak pisti, krici, vresti kym to nedostane.
Cely den je hore , na obed nespi. Ja som kazdym dnom nevyspata coraz viac, aj ked idem spat o 20:30 rano ma stipu oci, potom cely den nevydrzim "fungovat", okolo 14tej uz som fakt unavena a do 18tej daleko. Je to dieta pri ktorom nie je mozne lahnut si ani len na chvilenku, vyzaduje neustalu pozornost a neustaly dozor
@charlie1980 nepoznas? Uz si jej radila, chcela pomoct, ale mala iny bick, vtedy ho zrusila, ked si jej ponukala pomoc
@beky1813 Bohaca, akurat ma to napadlo, ci to zas nie je ona. No mna picne.
@korytnacka1 bolo ti poradene xy odbornikov, kde zajst, co urobit, ked si mala ine nicky, co z toho si urobila?
@charlie1980 presne tak a tuto temu tu mala nedavno, uz to zase zacina
@charlie1980 vcera som sa rozpravala s pani zo speci skolky, kde je trieda jednak pre deti s autizmom a druha pre deti s inymi poruchami. Narovinu mi povedala, ze oni mi ho neprijmu, trvaju na beznej ZS pricom mame v karte, ze dietatu je doporucena specialna skola, specialny pristup vzhladom na stav dietata. Dieta ma specialne vychovno-vzdelavacie potreby. Osobne si v beznej ZS neviem predstavit dieta, ktore nerozprava, nepocuva, zapchava su usi a pozornost udrzi tak 5-10 minut max. Pisanie mu tiez nejde, nevie napisat ani jedno pismenko ci cislicu, nepozna farby
@beky1813 speci zakladnej skoly
Ty sa potrebujes tiez vyrovnať a zmieriť s tym, ze tvoj chlapček nie je zdravý.
Podla mna chciet od neho co si napisala je asi nad jeho dosah a kde pojde to ti povedia odborníci. Urcite su skoly aj pre deticky, ktore su mentálne niekde inde ako je norma
Vymenovala si x y diagnóz. Vobec nema zmysel ho porovnávať s bežnými detmi.
Casto tu zakladas temy pod inými nickmi. Ved sa drz jedneho nicku a debatuj s matkami, ktore maju deti s takýmito diagnózami
Mnohe mamičky ani nevedia co pises a dávajú ti bezcenne rady. Komunikuj s mamičkami, ktorých deti maju podobne dgn: autizmus, bezpečnosť, hyperaktivita, regres v mentálnom vývoji, narušená pamäť, celková retardacia
Vela sil.
Velmi zle polozena otazka... Chlapcek je iny, v ziadnom pripade by som ho neporovnavala s rovesnikmi. Strasne mi je takychto deti luto, byt neustale unaveny, nervozny, nic sa mu nedari a nevie rozpravat, musi byt hrozne 😔 nepomohlo by keby spaval s vami? Zeby sa nebudil v noci... A keby ste to napriklad obliekanie robili spolu? Vy tielko, on tricko, vy ponozky on boxerky, atd. Ako hru. Postupne mu pridavat,ak by to zvladal. Mozno za odmenku, co ma rad, aby ste vedeli ci to zvlada, ale len nechce. A napriklad pri nejakej prijemnej hudbe. S usmevom. Neviem...ale drzim palceky.
@beky1813 odborne vysetrenia mame pochodene, cakame na vyhodnotenie diagnostiky. Stav, prejavy syna sa stale zhorsuju
@korytnacka1 Si aj v skupine "Autizmus" Istotne sa tam stretavame. Preco sa neopytas tam ? Ako ti maju pomoct matky beznych deti s dietatom s diagnozami, ked aj matky deti s diagnozami pracuju v spolupraci s odbornikmi......?
Chodite na terapie ? Ked nie, preco nechodite ? Kto mu (ne) diagnostikoval autizmus ? Aky odbornik ?
@korytnacka1 Obsah zmluvy. Aby si pochopila vyznam terapii.
@vladenka2 spime v jednej izbe, v izbe som kym nezaspi a do 21:00 si lahnem aj ja. Urcite ti musi byt aj pre neho tazke, okolie mu nerozumie, z toho je nervozny, podrazdeny a mozno aj preto mrnci no on sa ani nesnazi komunikovat, opakovat po mne ani po inej osobe, ani po logopedicke nie. S oblecenim mu pomaham, nenechala by som ho neobleceneho behat len tak po byte
@charlie1980 nic take nemame. Este pred vyse rokom mal CSPPP pre syna vypracovat individualny plan, vykaslali sa na to. Syn bude mat 6 rokov a ste to vypracovane nemane
@korytnacka1 No jasne ! Urcite sa vykaslali. Zvlastne, ze u nas vsetko funguje na 100%. Nevidim dovod, preco by ho nemali zaradit do terapii, ked z toho maju peniaze. Vykaslala si sa jedine ty.
@charlie1980 v skupine autizmus som od tohto tyzdna no zatial som tam nenapisala nic. Na terapie, skor sedenia chodime ku doktorke Ziacikovej na stacionar, do CSPPP. A na diagnostiku PA sme boli v BA, domov socialnych sluzieb profesora Matulaya v regionalnom diagnistickom centre. Cakam na vyhodnotenie.
@charlie1980 zbytocne deries pismenka, dobre vies, ze to nema zmysel. Zase si zrusi nick a o par mesiacov pride z inym
@charlie1980 ja? Viac krat sme ziadali ja i skolka o vypracovanie individualneho vzdelavacieho planu, ktore ma spisat CSPPP. Este minuly rok mal byt plan hotovy. Z CSPPP doteraz neboli v skolke ani raz a to uz mali 5 krat dohidnute stretnutie, vzdy ho CSPPP zrusilo. Podla coho maju vypracovat ked nevedia ake dieta v skolke je. Videli ako sa tam chova? Nie. Na stacionar chodime 2 x mesacne, do CSPPP na vsetky objednane terminy. K psychologicke chodime raz mesacne.
Môj bude mať v pondelok 6 rokov. 🙂 Ak ideme do škôlky vstáva okolo 6-pol7. Ak sme doma, tak si pospíme aj do 7-8. 🙂 V škôlke neviem ako spáva, ale ak sme doma (cez víkend, sviatok alebo choroba) tak spáva poobede kľudne aj 2-3hodiny. 🙂 A ja s ním. 😂 Ak chodí do škôlky tak okolo 20:30-21:00 spí. Ak sme doma a spíme poobede tak zaspáva okolo 22:00.
Obliecť sa vie komplet sám. Len ja ho aj tak obliekam aby mal chrbátik zakrytí. 🙂
@beky1813
@charlie1980 preco nechcete prijat a pochopit, ze CSPPP nam nijako nepomaha ani nepomohlo? Vzdelavaci plan nemame hoci ho mali uz davno vypracovat, 3 terminy mi uz zrusili doteraz a testy IQ co mali robit v lete tiez zrusili. V skolke ani raz neboli hoci mali uz davno
@hettinka ak v 6 r nevie farby nemá jemnú motoriku škola ho nevezme.Tiez to vidím na špeciálnu školu možno s asistentom.
@korytnacka1 treba pátrať na vlast.past, ak Ti logopedicka neurologická nevedia poradiť.a možno by som zmenila logopedicku možno ho nezaujala nevie to s ním
@korytnacka1 pretoze poznam tvoje temy, nicky a ked ti bola ponuknuta pomoc, zrusila si si radsej nick a preto mi je jasne, ze nepises vsetko
@korytnacka1 tak treba urgovať hľadať inde.Cas beží rýchlo a musíš vedieť čo mu vlastne je nech ho niekde raz umiestnis do školy a nech vieš čoho je schopný a načo nemá nech sa netrápte obaja
@charlie1980 ziadnu "zmluvu" ako mas Ty nemame. Vy chodite do Sukromneho centra, my nechodime do sukromneho
@eliska13 logopedicku chcem zmenit no druha by mu tiez asi nedala termin viac ako raz za mesiac. Jedna v Ziline nas termin zrusila
@korytnacka1 tak ale vy mate vela diagnoz. Niektore deti vstavaju o 5 bezne.. Pri bezne zdravom dietati je normalne,ze sa vie obliect a co-to si uz zobrat (pokial dociahne). Ak je na urovni 2-3r.dietata,nemozes ocakavat,ze sa bude sam vzdy obliekat. Treba mu dat cas. Nasa 6nema,no tiez zvykne vymyslat. Tak jej poviem,ze pojde v pyzame..
Ale jedlo chystavam ja,oni pomahaju s priborom a servitkami.
@eliska13 do 2-3 tyzdnov maju byt vysledky z PAS dg.centra
@beky1813 nick som zrusila kvoli urazkam od niektorych. Diagnozy, ktore som pisala mame zatial potvrdene v karte. Druha vec, mentalny vek mu vysiel 2-3 roky no udajne mentalny postih nema. Tomu celkom nerozumiem. Mentalne je inde ako ma byt tak ako nemoze mat postih?
musí spať na obed a nie okolo 17tej zaspí,jasné,že je v noci vyspatý...zle nastavený režim,ak aj nebude spať naobed,tak musí ležať,,navrhla by som školku na celý den,tam sa naučí na obed spať
@janinah No nenauci. Lebo toto dieta nie je v poriadku.

@beky1813 viem no neviem ju najst. Stav syna sa zhorsuje. Problem je, ze o tej 5tej ako sa zobudi hned mrnci krici, vresti, pisti. Vsetko si pyta mrncanim, pistanim. Bacha skrinami. Nechape, ze je este nocny klud, proste zjape, krici, vresti velmi nahlas. Ked mu nieco nedam hned sa rozplace, rozmrnci. Clovek sa rano ani najest vklude nemoze, ani na wc poriadne, nic lebo maly hned krici, pisti. Nevie byt ani chvilenku sam. Takyto je cely den,