Kedy sa deti naučia sprchovať samy?
Ahojte, od akeho veku by sa mali deti sprchovat same? Syn ma 5 rokov a este ho sprchujem ja, ale boli sme na chate s kamaratmi a ich 2 dievcatka, tiez 5-rocne, sa uz sprchuju same. Mal by sa uz postupne zacat sprchovat sam? Myslela som, ze az tak 7 rocny sa uz vedia osprchovat sami. Tak som normalne zavahala, ci som nieco "nezanedbala" a nemam ho uz osamostatnovat 😄
sprchovali sa v tom veku sami, ale sla som ich skontrolovat, samponom vlasy by si v tom veku asi tak do oci len dali, hlavne dievcata... nevyplachli by to poriadne... takze tak pol na pol
V 5 rokoch sama ale hlavu som umývala ja. Ak v škôlke po telesnej sa už sprchovaní sami.ucizeöla.robila len dozor
Ja tiez este mojho 5 rocneho sprchujem ja. Vlasy detto.
od 5 rokov som ich zacala pomaly ucit sprchovat sa same. Tak aby si davali pozor kadial ta sprcha tecie aby nespliechali kade-tade. Postupne sa mydlili tak isto same - na chrbat si samozrejme nedociahli a pomahala som aj s vlasmi. Uplne samostatne su v sprche cca od 7 rokov. Dcere som pomahala dlhsie koli dlhym vlasom lebo ked si poriadne nedala dole sampon, svrbela ju hlava.
Ja podmienujem samostatne sprchovanie skor kupelnou … ak musim utierat este aj na chodbe - sprchujem ja (ma cerstvych 7) v uzatvaratelnom
Kute sa sprchuje sam od 5. Hlavu som umyvala do 6, ma kratucke vlasy.
Ako myslis sprchovat same? Ze su same v kupelke? Moj 2,5 rocny sa sam osprchuje, namydli a splachne.
Syna som sprchovala do 7 rokov
Dcéra sa sprchuje od 5 rokov
Je o ten rok šikovnejšia , samostatnejšia, taká priebojnejšia povaha
Predskolak sa už sprchoval sám. Veď to nie je nič ťažké
Väčšina chalanov má krátke vlasy, čiže ani nehrozia komplikácie ako pri dievčatách
Moji majú 4 a 7 sprchuju sa sami, ale vlasy im umývam ...
Sestrine obe deti sa sprchovali samé ako predškoláci.
Synovec (9r) si hlavu umyje sam, neter (6r) nie.
Moji od 6 rokov
Môj sa tak, že nemusím byť pri ňom sprchuje od 7r. Telo aj vlasy. Dovtedy som aspoň pri ňom bola, a vlasy mu pomohla aby tam nemal penu.
Naša má 6 a umýva sa sama aj vlasy 🙂
Moja sa od 5,5 roka vie sama samozrejme vlasy nie .
Ale stoji tam pol hodiny lebo sa ja hra 🙄😂
Takze sa sama osprchuje len ked je malo casu na hranie sa.
moj sa uz vedel od 5r (okrem vlasov). obcas ked je unaveny a uz je vela hodin, pomozem este aj teraz - stylom, ze nad nim stojim a pohanam ho :D (ma cerstvych 7r)
Maly ma 5 a sprchuje sa uz sam. Hlavu mu umyjem ja a tiez nastavim pre neho dobru vodu. Ale ostatne zvladne a aj sa poutierat.
Po nastupe do skoly sa zacala dcera sprchovat sama najprv som kontrolovala aby si dobre nastavila vodu lebo mame bojler a mohla by sa obarit.potom som ju naucila ako namierit sprchu aby nevytopila kupelnu namocit namydlit oplachnut nakoniec cupnut rozkrocit a poriadne vysprchovat.postupne sa naucila si po sebe aj vanu splachnut aj dlazku vytriet ostrihat si nechty.ale vlasy jej umyvam resp oplachujem este stale ja ona by mi vyskocila z vane aj s komplet napenenou hlavou.bude mat 9 rokov.
Po nastupe do skoly sa zacala dcera sprchovat sama najprv som kontrolovala aby si dobre nastavila vodu lebo mame bojler a mohla by sa obarit.potom som ju naucila ako namierit sprchu aby nevytopila kupelnu namocit namydlit oplachnut nakoniec cupnut rozkrocit a poriadne vysprchovat.postupne sa naucila si po sebe aj vanu splachnut aj dlazku vytriet ostrihat si nechty.ale vlasy jej umyvam resp oplachujem este stale ja ona by mi vyskocila z vane aj s komplet napenenou hlavou.bude mat 9 rokov.
@saxana000 tie nechty si ju ako naucila? chcela by som mojho naucit, ale netusim ako :D
4,5r sa sprchuju sami (s pootvorenymi dverami). Vlasy umývam ešte v 8r.
Dnes ma prekvapila 2,5r, ktorá zahlásila, že sa ide pupať (kúpať) a kým som najmladšiu uspala počujem ako sa púšťa voda, tak rýchlo som vstala od malej, prídem do kúpeľne a tá 2,5rocna sa vyzliekla, vliezla do vane, si tam pustila sprchu na minimum na letnú vodu a sprchuje sa nadšene 😀 ale teda toto nedoporucujem, to som tam potom pri nej čakala kým sa dosprchovala 15 minút (lebo chcela sama - také to obdobie všetko robím sám). Od 4r úplne stačí.
Moja 4 ročná sa umýva sama. Aj vlasy. Je to asi iba o praxi
Syn sa teraz začína skúšať sám už umývať,sprchovať,dať si sprchovací gél,ja ho už len kontrolujem.Kedze máme uzavretý sprchový kút,tak sa nebojím,že mi vytopi kúpeľňu 😃. Predpokladam,že v 5 rokoch už bude schopný sa úplne sám normálne umyť
Moja sa začala sprchovať sama na konci 1 ročníka, teda 7 ročná, keď sme prerobili kúpeľňu. Dovtedy sme mali vaňu a to by bola potopa po nej. Keby máme sprchový kút skôr, tak by to zvládla skôr. Vlasy som jej umývala do cca 9tich rokov. Mala dlhé po pás a sama by si ich tak poriadne neopláchla
cca od 3,5 mozno od 4 rokov sa dcera normalne sama sprchovala, mali sme sprchovy kut, cize pohoda. Vlasy som jej umyvala ja alebo muz. Od cca 7 rokov si vlasy umyvala,ale to sme jej ich este oplachli pre istotu, resp. skontrolovali 🙂 Nechty si cvakackami striha od 7 rokov. Samozrejme, niekedy treba pomoct, ale to uz je nic 🙂 Teraz uz ma 11 rokov a nastastie v tychto veciach je plne samostatna
Dcéra tuším keď bola predškoláčka sa začala sprchovací sama.Vlasy si vie umyť sama, bez toho aby som už musela kontrolovať od 8 rokov.
Syn sa sprchuje sám od 5 rokov. Máme sprchovú hlavicu na stene čiže zapne oplachne sa namydli a zmije to, nemusí nič robiť so samotnou hadicou a tak sa nebojím žeby bola všade voda 😊
Môj sa začal sprchovať sám okolo 7 roku🙂

Moj ma 6 a sprchujem ho, nemám chuť ponom utierat potom hodinu celu kupelnu😆