Koľko platíte za združenie rodičov?
20 €.Dve deti,takže 2x
1 dieta 40 euro
@lenjaja84 zrps neni povinne ale zase to neni horibilna suma za rok aby to cloveka zrujnovalo..a platia sa z toho rozne pomocky.vybavenie.vylety atd..balicky na mdd mikulasa a co ja viem co
Prvé dieťa 50, každé ďalšie 10
100e tento rok
@lenjaja84 jaj, no myslela som ja v škole, ale u nás je to spojené aj so skolkou a rovnaká suma
zrpš v škôlke 140 eur ročne, mam dvojičky takže krát 2, platia sa z toho divadielka, poníky, mikulaš, vianoce, a ale aj papiere, farbičky kadečo. nie je to síce povinne, ale u nás ked nezaplatiš tak žiaden poník, žiaden mikulaš, bolo by mi fakt trápne. Aj keď máš dieťa pol dńa v škôlke, pretože všetky aktivity sú do obeda, či divadielko, či mikuláš. po obede už je len relax
@lenjaja84 ZRPŠ nie je povinné, je to dobrovoľný príspevok, ktorý nemusíť platiť. Zaplatením zrps sa stávas členom občianskeho združenia, keď ho nezaplatíš, tak nebudeš členom a prípadne ak na niečo zrpš prispeje, tak tak to tvoje deti nedostanu a pod. (ale či to reálne aj sleduje škola a vyčleňuje takéto deti ti neviem povedať). ale napr. ak bude mikuláš a budú balíčky, ktoré bude platiť OZ z príspevku ZRPŠ tak tvoje dieťa ho nemusi dostat. My sme školke neplatili zrps ale každý mesiac sme dávali 5€ a z toho sa kupovali pomôcky, výlety platili atd. Je to na tebe, či zaplatíš alebo nie, nikto ta nebude nútiť.
V skolke 5€ na rok, v skole tento rok dvihli na 20€ na rok
70€ na rok, pri dvoch detoch 100€ za obidve spolu
20€ skolka
57 mesacne platime v statnej skolke, neviem o ziadnom zrps. Dcera chodi na pol dna. Neplatim len za olovrant.
40€ u nas z toho kupuju detom balicky na mikulasa, vianoce hracky a darcek na den deti a pre predskolakov na konci roka
Mam teraz pol dna dieta v skolke a platime 35€ za jeden polrok cize 70€ rocne. Divadielka a rozne balicky mikulaske platime zvlast
@henka123123 ved jasne,len som chcela viac informacii, sme v skolke novy ;)
110 raz rocne, mesacne 75 + strava cca. 65-70
20 eur.
55 na pol roka
U nás je 15€ a každé ďalšie dieťa 5€.
zaplatenim zrps prispevku sa nestavas clenom ziadneho zdruzenia, na to aby sa nim clovek stal, treba jeho suhlas a podpis.... skoly si to radi takto bez vedomia cloveka zlucuju...ale nie je to tak..
moja to budu lietat ceny - rovnako ako skolne, rovnako ako potreby deti, rovnako ako to, co kde rodicia myslia, ze spada do toho potreby deti, rovnako ako moznosti rodicov, netusim co s tymi cenovkami budes robit, pojdes do skoly a napises, ze najnizsia bola 10? alebo nula?
Nie je lepsie o tom diskutovat tam? Akoze sa na rodicku postavit a hanba/nehanba povedat - decka ja nemam na to, aby som vam dala 50, som rada, ze zaplatim zakladne veci a pripadne apelovat na to, aby sa urobil nejaky nadacny fond alebo cosi z coho sa zaplatia aj jednorodicia a dalsi, ktori na to ozaj nemaju?
@lenjaja84 platime 70€ rocne(na 2x sa plati). A mame 2 deti, cize 140€. Nie je to povinne. Ale zase akoby sa citilo tvoje dieta keby vsetky deti dostanu mikulassky balicek a ono nie? Alebo vsetky deti pojdu do divadla/na vylet a ono nie?
@pohodacka03 jasne, to si ani neviem predstavit

@lenjaja84 30 eur