icon

Koľko platíte za združenie rodičov?

lenjaja84
27. sep 2024
gabu_lienka
27. sep 2024

@lenjaja84 90€

lenjaja84
autor
27. sep 2024

@kalifka a kto povedal ze neda, vsak sa clovek len pyta ci? o tomto ta skupina asi existuje ci?

nikha2809
27. sep 2024

MŠ 25€ ZŠ ešte neviem, rodičko je budúci týždeň, ZUŠ 20€

tinka_1807
27. sep 2024

@lenjaja84 ZRPŠ 20€ a triedny fond 15€.

mmoni89
27. sep 2024

@lenjaja84 v škôlke 110€ročne plus 24 strava a réžia každý mesiac

deti95060810
27. sep 2024

45e, 20e, 8 e

pohodacka03
27. sep 2024

@lenjaja84 Ak ta to zaujima podrobnejsie, tak rodic, ktory je je rade rodicov za vasu triedu by mal potom davat info z rady rodicov. Vacsinou celu zapisnicu aj s rozpoctom. Vies si potom pozriet na co presne boli peniaze vyclenene. My platime este +smiesne 3€ triedny fond- robia si deticky natierky, salatiky a pecu v ramci vyucovania, co zvysilo boli na zmrzku 🙂

kleopatra114
27. sep 2024

25 €, je jedno či mas na škole 1 alebo viac deti .

nikijezikova
27. sep 2024

@lenjaja84 100 eur🙄

andrejka1974
27. sep 2024

Ja som platila 70 EUR ale boli v tom aj triedny fond aj hygiena aj zošity z matematiky u mladšej neplatím ale chodí do špeciálnej dss ale tam ma pobyt vyjde mesačne na 140 EUR a to je tam od 8.00 do 14.30 ako keby bola v škole

miska1997
27. sep 2024

@lenjaja84 ZA - 40€ rok

pieksamaki
27. sep 2024

@lenjaja84 zrps 40 polrocne

30katrusa40
27. sep 2024

@lenjaja84 v škole 30€ na dieťa keď sú dve deti a viac na škole z jednej rodiny tak 45€ za všetky

magdalenal
27. sep 2024

@lenjaja84 skola 15e, ak su surodenci plati sa 20e spolu

kalifka
27. sep 2024

@lenjaja84 to že si vymazala svoj popis, nezmeníš. Logicky, chodí do škôlky tak musíš platiť.

lenjaja84
autor
27. sep 2024

@kalifka samozrejme 😆, vsak som nenapisala nic zle 🤞ukamenujes aj za opytanie, typicke slovenske 🙋🏻‍♀️, tak ako si sa pytala o danovom bonuse ze nedostanes a chce sa Ti z toho grcat 😆😆

kristiii
27. sep 2024

@lenjaja84 ZŠ 23 na rodinu

jaskolka
28. sep 2024

To je individuálne. Ja v škôlke na dedine - 15 eur. Mám tam dve deti, takže 30 spolu. Kamoška v škôlke v meste - 45 eur za jedno dieťa. Takisto školne je u nás 7 eur na mesiac za dieťa, ona platí 25.

kalifka
28. sep 2024

@lenjaja84 a čítala si celé, alebo zas len utržok? Lebo asi čítanie s porozumením je problém aj u teba. Keby si prečítala celé, by si sa dočítala, dôvod prečo.
Najlepšie asi pre teba by bolo dieťa v škôlke, žiadne poplatky a k tomu dostávať rodičovský do aleluje. Bravo 🤣 kam sme sa dostali Slovensko

lenjaja84
autor
28. sep 2024

@kalifka 😆 vidim ze niekto je vyhoreny 😱

lenjaja84
autor
Autor odpoveď zmazal
kalifka
28. sep 2024

@lenjaja84 ja 🤣
Len ma udivuje primitívnosť národa a tu máš naozaj kopec príkladov 👏

kristiii
28. sep 2024

Akože inak zaujímavé rozdiely v tých sumách.

toscania
28. sep 2024

@lenjaja84 BA - ZRPS je dobrovoľné ( na Mikuláša a MDD a čo sa odsúhlasí v rámci OZ - čo je častokrát veľmi "zaujímavé" na čo sa peniaze použijú ) a je to 50€ na dieťa na polrok + 25€ na ďalšie dieťa na polrok ....triedny fond bol na každého 70€ ( 50€ triednej a 20 ako družina) ....mesačný poplatok škola 44€ ...fotky sa ale napr.platia zvlášť, niekedy aj na CVČ trebalo poslať ďalšie 2€....a nosí sa na začiatku roka toaletný papier, vreckovky v krabici, tekuté mydlo a balík papiera....a tie čo tu mudruju, že chceme všetko zadarmiko, tak nie, nechceme, avsak myslím, že toho do škôl platíme a nosíme viac než dosť...naposledy , že hygiena zakázala uteráky deťom v triede, tak ZZ utierky kúpiť, lebo deti minú jeden ten box - náplň, denne....ako, ďakujem pekne🤦🙉😱

kalifka
28. sep 2024

@toscania moje dieťa už je dosť staré a vždy som platila školu/škôlku, a aj som si musela v škôlke "zaplatiť " postieľku a kúpiť plachty, vankúš, paplón. Potom som to predala až vyšiel zo škôlky, peniaze za postieľku mi potom vrátili, keď prišli nové deti. Na základnej sme vždy nosili drogériu mi, papierové servítky, kapesníky, tekuté mydlo a teraz na strednej detto. Ale vždy ma kde škola tie peniaze využiť, len do toho človek nevidí. Škola/škôlky nedostáva toľko peňazí od obce/mesta/štátu koľko si tu viaceré myslíte.
Ja napríklad doteraz nosím papiere na kreslenie do školy od nás s firmy, lebo toto družinárka dostane jedno balenie papiera a dovidenia.

kristiii
28. sep 2024

@kalifka ale je zaujímavé, že napríklad synova škola - škôlka, dokázala toto všetko zabezpečiť pri zrps 23, kedysi ešte o dosť menej. V živote som tam nedoniesla nič na spanie ani žiadnu drogériu (okrem dezinfekcie počas korony). Dokonca majú vždy nejake pracovné zošity zadarmo alebo napríklad posledné asi tri roky nemusia nosiť výtvarnú, všetko majú k dispozícii v škole. Až mi začína byť ľúto, že je tam posledný rok, keď to tu čítam.

kalifka
28. sep 2024

@kristiii ja som bývala na malej dedine, prišlo veľa detí - silný ročník a bum obec nemala peniaze. Ale nevadilo mi, veď či neurobíme pre deti naše. Ale syn teraz na strednej nemajú nič v triede, ale blbé mydlo a nie to ešte utierky. Dohodli sme sa na rodičku - že kúpime im utierky na utieranie rúk, tekuté mydlo sa kupuje náhradná náplň do poradia.

kristiii
28. sep 2024

@kalifka veď práve o tom som písala, že sú zaujímavé tie rozdiely. Že niektorej škole stačí málo a dokáže zabezpečiť veci aj nad rámec a niektoré pýtajú násobne viac a ešte musia rodičia nosiť a dokupovať. Syn je ročník 2010, tiež z tých silných, takže len týmto to nebude.

stevvvka
28. sep 2024

Nuž jedno divadielko pre škôlku 150 eur je super cena, ak človek chce aj nejakú kvalitu, nielen farebne oblečeného dospelého co púšťa z rádia pesničky. Do roka aspoň 2x, do balíčka na Mikuláša, deň detí tiež nedáš najlacnejší keks za 40 centov ale treba aj dzusik, omalovanku/ nejakú drobnosť... Všetko išlo hore.

dooodka
28. sep 2024

15€ na rodinu, čiže je jedno či mám 1dieťa alebo 8 stále je to 15€ a nič nedokupujeme, jediné čo popýtali aj to dobrovoľne sú papiere keď ráno kreslia, čarbú. A teda výnimočne ma v skrinke nečaká niečo nakreslené. Naša škôlka z toho dokáže zaplatiť všetko, majú krásny program na Mikuláša na MDD, a ku koncu roka majú týždeň výletov. Počas roka idú 1x do kina a viac si nepamätám. Potom už doplácanie len pracovné zošity a tento rok to bolo 2,7.