Má učiteľka právo prezliekať dieťa v škôlke?
Ahojte, mam taky problem a potrebovala by som nestranny nazor ci neriesim blbosti .. ale dnes bolo u nas cca 13stupnov a slnko a dcera mala v skolke dlhsie satky s dlhym rukavom, pod tym nic aby jej v triede nebolo teplo.. natom hruby rolak a bundu - parku. Na nohach mala bavlnene puncochy. Domov prisla oblecena v nahradnom obleceni dlhom tricku, puncochach a leginach vraj ju ucitelka na prechadzku tak obliekla “ aby jej nebola zima” podotykam ze u nas bolo dnes teplo.. a schvalne dceru obliekam tak normalne ako by som sa obliekla aj ja … ziadne babusenie deti od hlavy po päty neuznavam … dcera bola chora od zaciatku roka 1x a pripisujem to aj tomuto …. a normalne ma to “ nasralo” ze ci mi tym ucitelka dava najavo ze ju neviem obliect? budem za hysterku ked jej to zajtra jasne vysvetlim ze nech mi dieta oblieka tak ako prislo?
@aurinia a čo robia mamičky keď sú s deťmi na ihrisku? Ja osobne som mala ostrambaný jazyk od vykecavania s ostatnými mamičkami. No že ja ešte robím prácu učiteľky sa čudujem. 2 hodiny za Pc, prípravy, pomôcky na zajtra, Edupage. Teraz som vypla Pc, kuknem na koníka a zistím, že som ťava. No ľudia som! Deti ľúbim, rodičom už haraší.
A ty autorka choď rovno za riaditeľkou, nech učiteľku poriadne zdrbe. Teraz je to v móde.
Ináč sa ospravedlňujem, ale tak ma to tu rozprudilo pred spaním. Dobrú noc, zajtra má čaká v triede mojich 26 pokladov 😊, Neprídete?
Inak bomba je to, ze u nas v skolke “deti otuzilcov” chrchlu najviac a ako prve.
Cim to asi bude.
Netušim že prečo mi to radšej nepovedala asi sa tie učiteľky aj trocha boja rodičov 🤣. Netušim mna sa bať nemusia. Ale je fajn ked sa starajú. Kamoška mi zas iny extrém hovorila zo škôlky. Stretla škôlkarov na prechádzke (triedu jej syna) a syn bez bundy v papučkach( mrzlo). A zas sa ani nečudujem tym učitelkam ked tych deti maju vela že im niečo unikne a nevšimnú si že sa dieťa neoblieklo neprezulo. Ja som minule išla s deťmi do kostola a až v kostole som si všimla že dcera 9r ma na nohách kroksy. Skoro ma vykotilo 🤣🤣🤣 a to z daleka nemam deti tolko ako učiteľka v škôlke.
Potom zase skus pochopiť aj učiteľky. Nemože vyhovieť všetkým vždy. Si myslim že zas nič hrozne sa nestalo. To že bola v pancuskach na tom legíny určite sa neuvarila ani neochorela.
A potom je tu ucitelka ako mal moj syn. Kedy isiel uprostred zimy von iba v pancuskach 😂
Si obleceny? Ano. Vsak holy nebol 😂
Fiha, to daka akcna ucitelka 😀 ja sa zvyccajne stretavam s opacnym pristupom. Nahodou som sla okolo skolky a syn v zime bez nakrcniku na krku. Som sa citila blbo, ked som poprosila ucitelky, ci by pon nesli. Az taky vrazedny pohlad 🙈
Zbytočne premotivovaná matka nemá čo riešiť, tak našla problém, lebo dcera mala legíny a pančuchy, no koniec sveta nastane… rýchlo tému este v ten deň založiť a na druhý sa utekať šťažovať. 😳 Milé pani učiteľky, máte môj obdiv pri takýchto ťažkopádnych ľuďoch, ja by som toto dlhodobo nedávala.
@autorka ..no vyznělo to spíš tak, že tam chceš naběhnout jak uragán a s co největším křikem tam udělat pořádky s tou učitelkou....zněla jsi totiž dost bojovně 🙂 a dceru bych brala s rezervou, doma se muže chovat jinak a hučet jak chce, ale v davu ostatních dětí by ses možná divila, co dělá. a je pro ni snažší říc, paní učitelka tohle, než se přiznat, že ty leginy třeba chtěla sama. jsou to prostě děti. ....tak držímpěsti, at si to vykomunikuješ ve školce ke spokojenosti všech a hlavně v klidu.....ps. jen tak za čarou, asi bych na tvém místě taky viděla v první chvíle rudě, a proto je dobře, že jsi sem napsala a měla čas vychladnout. aby se neřeklo něco, čeho by člověk pak litoval
@terezka1947 je jasné ze si asi ucitelka alebo niečo príbuzné, keď sa tak zastávaš ucitelskeho povolania....Nedávam ucitelov, druzinarov do jedného vreca. Mali sme v tej skole ucitelov a druzinarov ktorí fakt robili svoju robotu. Ja som ju aj ocenila aj srdečne poďakovala. Nevyskakuj na mňa prosím ťa, slobodne som vyjadrila svoj názor. Ak ucitelka nezavolá ze je dieťa choré, lezi s teplotou na lavičke, kým sa ostatné hrajú, je maximalne nezodpovedná. Nechápem čo sa tu robis zaujímavá, chytas ma za slovíčka pomali so satanistickym krizom, ze som použila slovo ťava. Vyonanuj sa prosím ťa na inej mamičke.
Neviem prečo to berieš tak, že si nevies dieťa obliecť?myslela to dobre, žiaľ nevyšlo.Ja som pracovala v škôlke a veľmi mi vadilo, keď deti pod šatami nemali tielko a potom, keď som ich vyzliekala na spanok boli celé studene.Zajtra jej povedz, že dcéra je otuzila a netreba ju obliekať.
@drahomirrra Ale urcite nie 🙂 Ja som deti nikdy vela neobliekala a su ok. To na SK je zvyk pancuchy pod nohavice a ciapka uz v septembri, alebo tiez nechapem tie satky na krk 😀..
Len tak mimo problém, je lepšie keď má dieťa viac vrstiev v spodnej časti tela a cez pás, bedrá, než hrubý rolák.
Je horšie dostať nenápadný zápal obličiek alebo močových ciest, než zápal hrdla.
Nemam problem vyrobim si ? Ako naozaj prehanas. Neuveritelne.
Jedno z mojich deti bolo v zime naozaj extra moc teplo oblecene , cele spotene , slusne som povedala vychovavatelke ze nemusi prehanat a obliekanim , a bolo.
a ani vo sne ma nenapadlo to riesit na internete.🙄🤦🏼♀️
@aurinia nie som učiteľka a ani nič podobne,ale mám v úcte všetky povolania.
A nedivolila by som si nikomu napísať o absencii rozumu,atd.
No a napriek tomu,že je to tu de facto anonymné fórum,volím slušne vyjadrovanie😉
Normalne kovbojku si vyrobila z jedneho obliekania... vsetko je o komunikacii.. tak to poviem ucitelke a nie vypisovat na mk...sama som ucitelka ms a je to oravda ze nie praca s detmi je najtazsia, ale s rodicmi... ucitelka nema len tvoje dieta na starosti ale dalsich 20.... sama mam dve deti..jedno uz odchodene ms a neriesila som somariny ked som daco chcela jednoducho som ucitelke povedala...
A nemyslela si ucitelka ze ked to ma v skrinke tak rano prisla? A treba jej to dat aj von? Tazko polemizovat fakt by som to odsledovala a potom komunikovala s ucitelkou ked sa mi nieco nepaci dlhsie
@terezka1947 takisto volim slušne vyjadrovanie a mám v úcte vsetky povolania. Nehanim žiadne povolanie, len ma nahnevala jedna vychovávateľka, nakoľko ohrozila zdravie môjho dieťaťa. Ja som si dovolila napisat o absencii rozumu a urobila by som to znova. Taká osoba, ktorá ohrozuje zdravotný stav, nemá vo pracovať s detmi.
Neriešila by som to
@annm81 keď sú tie decká 8 ročne tak samostatne, uz by mohli ísť aj do roboty nie? Majú tie kognitívne schopnosti. Nechápem potom preco ta druzina vlastne pre tak samostatne deti je. Mala by si to ísť presadiť do parlamentu. A od troch rokov veku hneď do 1 triedy, citát, písať. V piatich diplomovku. Od 8 do roboty pekne.
Niečo podobné som riešila v prvý rok aj ja, dcéru teda neprezliekali, ale čudovali sa, že chodí málo oblečená. Tak som sa začudovala ja, lebo do škôlky som ju obliekala pre istotu ešte teplejšie než bežne 🤣 niekto vyššie písal, že pri 13°C by len v pančuchách zamrzol, tak to sa dcéra nad 15°C dohaduje, že ani tie pančuchy netreba, stačí holé nohy, kdezeby pri 13 ešte niečo navyše potrebovala 😅 proste jej vnímanie chladu je iné, nebýva jej zima. Tak som len učiteľke pekne povedala, že ďakujem za jej starosť, ale že dcéra je od malinkého malička naučená sama si určiť, či jej je alebo nie je zima, takže keď vraví, že jej nie je, určite jej nie je a nech normálne ide von tak, ako prišla. O pár mesiacov sa počas (suchého!) decembra čudovali, že chodí ešte v teniskách, kým ostatní v snehuliach, tak som sa pýtala, či pôsobí, že jej býva zima alebo či býva studená alebo čo, tak skonštatovali, že vôbec, skôr sa chce ešte vyzliekať 😅 tak sme sa zhodli, že toto už riešiť nebudú, ja som pre ich kľud nechala v skrinke vrchné oblečenie navyše, aby sa mohla priobliecť, ak by jej náhodou raz zima bola.
@aurinia Samozrejme, dieťa, ktoré má schopnosť poznať, že mu je zima a uvedomiť si takú "raketovú vedu", že ak si dá bundu, bude mu teplejšie, môže ísť do práce. Úplne rovnako, ako keď človek, čo je schopný spraviť stojku na hlave, môže byť kozmonautom.
Mimochodom, ale áno, nie tak dávno platilo (a niekde stále platí), že osemroční už bežne pracujú.
Mne minule prišiel syn zo školy s tým, že vychovávateľka mu povedala, že ho na ďalší deň nechce vidieť bez čapice. Chápala som jej dobrý úmysel, ale nosiť čiapku pri takmer 20stupňoch mi príde ozaj prehnané. Tak som synovi povedala, aby pani vychovávateľke povedal, že my otužujeme a nech sa porozpráva so mnou. Tak aj syn urobil a pohoda. Môj syn je ako radiátor. Ja večne ľadové ruky, nohy, zmrznutá, skrehnutá, on teplučký ozaj.
@janulka1802 tak čepka- kšiltovka na hlavě při 20stupních není špatná. takový úpal ze sluníčka,no není o co stát.i když už je v kalendáři november

hej, dnes som tak bola, hrube leginy, natom rifle, merino tielko, hruby svetrik, natom mikina a hruba prechodna bunda, so satkou a este aj chlpatu ciapku som si dala. A bolo i srdecne jedno kolko bolo vonku stupnov a ze svietilo slnko. Akurat s tym rozdielom, ze ja som momentalne chora, s horuckami a zimnicou. Potrebovala som do lekarne.
Je jasne, ze za beznych okolnosti by som bola oblecena inak.
Odhliadnuc od toho, zase si sa chytila iba mozne jednej vety. Ostatny obsah ocividne ide mimo teba.
Ano citam, ale nevidim rozdiel medzi dlhymi satami s dlhym rukavom (pod tymto pojmom, kedze si poukazala nato, ze saty boli dlhe, si predstavujem, ze sukna siahala hlbko pod kolena) a pancuchami, a medzi pancuchami a leginami. Lebo ak ta sukna je dlha, v podstate plni funkciu akoby mala nohamice, lebo na tych pancucha je tak si tak dalsia vrstva.
Cize za mna robis z komara somara, si hystericka uplne zbytocne, a ak budes aj v skolke vystupovat takto podrazdene a panovacne iba zajtra zo seba pred ucitelkou spravis hystericku kravu.