Má zmiešaná trieda vplyv na dieťa?
Ahojte chcem sa opytat,mate niektora dieta v zmiesanej tride deti od 2,5r do cca 6r, ale tych 2,5r az 3rocnych je tristvrte triedy, 4rocne dieta sa mi zacalo maznat,opakovat veci po malych detoch aj na verejnosti,hlavne rec, dieta je ako vymenene, moze to mat do buducna nejaky dopad,alebo to prejde?? 😐
@anonym_autor toto je žiaš nevýhoda zmiešaných tried, že staršie deti skĺznu k tým maldším. Maznanie nie je tým hlavným problémom, to dokáže rodič aj učiteľka korigovať, ale často tam dieťa nemá kamarátov a chodí tam s nechuťou
Neboj, nebude mať, moje obe deti boli v jednotriedke kde bol vek od 2 do 7 rokov a do budúcna žiadne následky neostali. Je pravda ze starší syn keď nastupoval už krásne rozprával a pod vplyvom ostatných deti prestal používať makcene, ale prešlo to a bez problémov išiel do školy, mladší syn dokonca bol predčasne zaškoleny a v poradni pani povedala ze je lepšie pripravený na školu ako deti ktoré už mali odklad.
Ked som na VS povedala pred prof. Petlakom že v spojených triedach to nie je uplne prospešne (že staršie deti môžu ísť do zadu napd) tak ma skoro zvozil pod čiernu zem a dostala som sa do neho do nemilosti až po skúšku...Teraz po 20+ rokoch mam na to iný názor. Záleží od učiteľa ...Starší syn bol v zmiešanej triede, tam to nefungovalo, učiteľky boli doslova hnusné...Mladší je tiež a prosperuje z toho. Starší sa učia pomáhať mladším a mladší sa učia od starších, ťahajú ich dopredu...Prosperujú z toho obe strany..
Je uplne jedno či je dieťa v zmiešanej triede, skôr ide o to aby tam bolo aj viac ejho rovesníkov a nie len jeden alebo dvaja....učitelky by mali dávať starších deťom iné aktivity ako tým mladším, takže ak dieťa má v triede kamarátov a učitelka mu prispôsobí kativity, tak je to ok....predškoláci napr.musia robiť iné aktivity a teda učitelka by mala prispôsobiť aktivity aj tým deťom medzi najmenšími a predškolákmi...ale o tomto sa treba porozprávať s učiteľkou + y musíš vidieť aj že nerobí celá trieda rovnaké úlohy....naša chdila do zmiešanej triedy a tam to bolo super ale boli len 2 triedy a teda v jednej deti 3-4roky a v druhej predškoláci....samozrejme deti museli rozdeliť podľa dátumov narodenia, čiže 4roščné deti boli aj v triede kde boli 3ročné deti, ale tí starľí 4ročný sa dostali aj k predľkolákom ak ich bolo málo....ale aktivity sa prispôsobovali tomu čo dané dieťa zvládne....
Mame zmiesanu a nikdy sa toto nedialo.
Ked som na VS povedala pred prof. Petlakom že v spojených triedach to nie je uplne prospešne (že staršie deti môžu ísť do zadu napd) tak ma skoro zvozil pod čiernu zem a dostala som sa do neho do nemilosti až po skúšku...Teraz po 20+ rokoch mam na to iný názor. Záleží od učiteľa ...Starší syn bol v zmiešanej triede, tam to nefungovalo, učiteľky boli doslova hnusné...Mladší je tiež a prosperuje z toho. Starší sa učia pomáhať mladším a mladší sa učia od starších, ťahajú ich dopredu...Prosperujú z toho obe strany..
@anonym_7332e2 a niekedy aj neprosperujú, veľmi záleží na zložení triedy. Pracovala som v takej triede, každým rokom to bolo iné. Ak máš 16 detí a z toho jedného chlapca predškoláka, ktorý má navyše odloženú školskú dochádzku, z ostatných má najstarší štyri roky a v jeho veku sú len dve dievčatá, ktoré sa zvyčajne hrajú spolu, tak to nie je bohviečo. Ani pre toho predškoláka, ani pre tie dievčatá, ak jedna ochorie. Nejde len o aktvity, to je najmenej pripraviť ich vo viacerých stupňoch obtiažnosti.
@anonym_7332e2 a niekedy aj neprosperujú, veľmi záleží na zložení triedy. Pracovala som v takej triede, každým rokom to bolo iné. Ak máš 16 detí a z toho jedného chlapca predškoláka, ktorý má navyše odloženú školskú dochádzku, z ostatných má najstarší štyri roky a v jeho veku sú len dve dievčatá, ktoré sa zvyčajne hrajú spolu, tak to nie je bohviečo. Ani pre toho predškoláka, ani pre tie dievčatá, ak jedna ochorie. Nejde len o aktvity, to je najmenej pripraviť ich vo viacerých stupňoch obtiažnosti.
@anonym_eff8ea samozrejme, zalezi na ucitelovi, aj inych okolnosti, ved to pisem...ale to je aj v normalnej triede, su triedy kde napreduju vsetci a potom staci trieda kde je par vykvetov a neprosperuje nikto vdaka tym par...
@anonym_autor to je nevyhoda takej triedy chvalabohu, ze som mala moznost dat dieta do sukromnej skolky kde sa toto nemoze stat
@anonym_autor toto je žiaš nevýhoda zmiešaných tried, že staršie deti skĺznu k tým maldším. Maznanie nie je tým hlavným problémom, to dokáže rodič aj učiteľka korigovať, ale často tam dieťa nemá kamarátov a chodí tam s nechuťou
@anonym_eff8ea kamaratov ako strati?
To potom aby sa rodili deti iba ako dvojicky trojicky lebo mladsi surodenec ich "pokazi"🙈
@anonym_eff8ea kamaratov ako strati?
To potom aby sa rodili deti iba ako dvojicky trojicky lebo mladsi surodenec ich "pokazi"🙈
@natalka13 ja som nepísala, že stratí kamarátov, ale ža sa tam dieťa nudí, ak nemá v triede k sebe blízkeho kamaráta. Ak je tam sám 5-6 ročná, päť trojročných a zbytok dievčatá. Z mojích skúseností je v kolektíve vždy lepšie, ak sú deti približne rovnakého veku, v rodine je to predsa o niečom inom. Ani som nepísala, že mladšie deti staršie pokazia, len že neplatí len to, že staršie deti potiahnu tie mladšie. Mám to odsledované po mnoho rokov, nepíšem teoreticky.
@anonym_autor to je nevyhoda takej triedy chvalabohu, ze som mala moznost dat dieta do sukromnej skolky kde sa toto nemoze stat
@anonym_0b64fe mala som v súkromnej a špeciálne to tak bolo,takže záleží od škôlky. Za mňa to bolo fajn. Sestry boli spolu,poznali sa navzájom neskôr v škole. Bolo to fakt super. Nikto nezačal kontakt,pocikavat sa pripravené do školy boli, A teraz mal malý tiež zmiešanú. A žiaden problém.
@anonym_autor všetky deti som mala v zmiešanej triede a žiadne podobné problémy sme nemali. Je to určite prirodzenejšie prostredie, ako tlupa rovesníkov.
@anonym_eff8ea lenže toto si tie škôlky môžu a mali by korigovať. Aby mali optimálne zloženie deti, čo sa týka veku.
@natalka13 ja som nepísala, že stratí kamarátov, ale ža sa tam dieťa nudí, ak nemá v triede k sebe blízkeho kamaráta. Ak je tam sám 5-6 ročná, päť trojročných a zbytok dievčatá. Z mojích skúseností je v kolektíve vždy lepšie, ak sú deti približne rovnakého veku, v rodine je to predsa o niečom inom. Ani som nepísala, že mladšie deti staršie pokazia, len že neplatí len to, že staršie deti potiahnu tie mladšie. Mám to odsledované po mnoho rokov, nepíšem teoreticky.
@anonym_eff8ea preco by tam nemal kamarata? Neverim ze je v triede 19 3rocnych a iba 1 5rocny
@anonym_eff8ea preco by tam nemal kamarata? Neverim ze je v triede 19 3rocnych a iba 1 5rocny
@natalka13 no stalo sa mi to, dokonca som raz mala iba jedno dievča, zbytok bol chlapci, ale vtedy ich bolo menej, ako 19. Detí síce bolo zapísaných 20, ale málokedy sa stane, že sú všetky prítomné.
@anonym_eff8ea lenže toto si tie škôlky môžu a mali by korigovať. Aby mali optimálne zloženie deti, čo sa týka veku.
@jaroe ako to môžu korigovať v jednotriedke? Tam sú predsa najčastejšie vekovo zmiešané skupiny

@anonym_autor Mala som v zmiesanej triede dieta, ale nic take sa u nas neudialo. To zrejme suvisi s povahou dietata, lebo niektore sa takto zacnu spravat, aj ked sa im narodi mladsi surodenec. Mozno chcu len zaujat, mozno su lahsie ovplyvnitelne. Asi by som na taku maznavu rec nereagovala, resp. by som sa tvarila, ze nerozumiem.