icon

Majú aj predškoláci nárok na 100 euro na pomôcky?

dankarobo
2. sep 2019

dobrx den nevedel by niekto poraditit ci je to akt ze predskolaci by mali dostavat 100e na skolske potreby dakujem

Strana
z2
lenicka1121
Autor odpoveď zmazal
fokuska
2. sep 2019

@lenicka1121 Ved pomocky nakup - zober peniaze z rezervy alebo co, pozicaj si od rodiny a ked peniaze vyplatia, tak z toho doplnis rezervu / vratis rodine.

Zaraza ma, ze na vsetkom ludia najdu daco zle. Nie ze super, dostanem nejake peniaze naviac (pred par rokmi by ti nikto nic nedal na pomocky), ake este je zle, ze kedy to vyplatia...

lenicka1121
2. sep 2019

@fokuska ved ja som synovi kupila vsetko co bolo potrebné, na to som samozrejme mala odložené bokom len súcitim s niektorými mamičkami, ktoré si to nemôžu dovoliť. A taktiež som reagovala na článok, ktorý som dnes nasla na internete kde bol niekto pobúrený z toho, prečo sa to vypláca v októbri. Ako nič v zlom no ako pisem my máme všetko potrebne co treba. Keby prišiel ten príspevok na pomôcky postupne budem dokupovat zošity a čo ešte bude potrebne

fokuska
3. sep 2019

@lenicka1121 No ten komentar (ktory si zmazala a na ktory som reagovala) znel inak ako pises teraz.

lenicka1121
3. sep 2019

@fokuska ospravedlňujem sa pokiaľ to vyznelo inak. Vymazala som ho aby tu nedošlo ku ďalším nedorozumeniam. Zrejme som sa iba zle vyjadrila

kikuska555
3. sep 2019

@dankarobo boze prosim! Nastup s nim aj ty do skoly, ja nekomentujem casto gramatiku, ALE TOTO JE CISTA HANBA!

maciatkolulu
3. sep 2019

@fokuska tak ono to naozaj nemá logiku, že sa vypláca v októbri keď sú najväčšie náklady v septembri, v iných krajinách sa to vypláca v septembri.... Ale fajn, že aspoň nieco

fokuska
3. sep 2019

@maciatkolulu Vyplaca sa za september. A davky za september chodia v oktobri.
Aj do prace ak nastupis 1.1., tak vypaltu dostanes 15.2. a pritom aj v januari musis jest a byvat. Aj "kocikovne" sa vyplaca az ked je dieta na svete, pricom vybavicka sa vacsinou kupuje uz pred porodom...

Zabezpecit pomocky je ulohou rodica. To, ze neskor na to dostane prispevok je uz len bonus.

maciatkolulu
3. sep 2019

@fokuska pozri keď vedia vyplatiť v septembri august zvýšený inde, tak sa to môže rovnako snáď nastaviť aj na sk, ved to ma naozaj logiku a ja viem ako sa čo vypláca, ale logiku to naozaj nemá, keď úplne jednoduchú logiku vedia zariadiť inde, tak nechápem, prečo to robí problém na SK, nie každý má rezervy a jedno skolopovinne dieťa. Proste to nemá logiku. Pri "kocivnom" máš aj iné podmienky ako je len narodenie, je tam aj dozitie atď... Ale uznaj sama, že z prídavku 24eur ci koľko to je základnú výbavu prvákovi nekúpiš, materská sa vypláca napríklad pred narodením dieťaťa. Atď. Proste v zahraničí to ide vyplatiť v septembrových dávkach a na sk nie. Nevadí, treba si odkladať a robiť rezervu na bezplatné skolstvo😂😂❤️

fokuska
3. sep 2019

@maciatkolulu Ale tak na Slovensku je strasne vela nastavenych nelogicky, to zas nehovorim, ze nas system je dokonaly.
Poukazujem len na to, ze predchadzajuce roky ziadny taky prispevok nebol. Teraz je nejaky bonus a aj na ten sa este nadava, ze preco vyplacaju vtedy a nie vtedy...
A pridavok na dieta nie je urceny na nakup pomocok, je to len malinky bonus. Rodicia predsa musia ratat s tym, ze na dieta budu mat aj ine vydavky okrem stravy a drgoerie a byvania. Cize stat vobec nie je povinny prispievat na to.
A skolstvo je bezplatne... samotna vyucba. V inych statoch sa zas plati...

maciatkolulu
3. sep 2019

@fokuska pozri byvam mimo sk, viem co sa plati a co nie, je toho vela, ale naozaj je sila, ze na sk dieta ani nevstupi do triedy a uz sa pyta za ucebnice, zosity atd, takze zadarmo nie je😉, su naozaj rodiny, ktore nemaju.... ja viem, nemali mat deti atd, ale maju ich snazia sa robit, makaju a ver tomu, ze je ich vela a nestaci, naopak, prispevky a pridavky sa vyplacaju na nespravnych miestach, ako predlzene rodicaky na uplne odveci diagnozy a dieta v pihode sedi cely den v skolke za statne peniaze, naopak, dieta co je vyzne chore nema, alebo ma rovnaky prispevok ako dieta, co ma mierne povedane, torchu prikraslenu diagnozu ako siócialna fobia a pritom sedi v skolke🙂 a ta matka nemoze realne pracovat .... materske aj na kralika a podobne, ano, mame mozno drahsie obedy, ale su fakt dobre v skolke, mame vyssie naklady, preto aj tie prispevky su vyssie, ale realne nepoznam jednu rodinu, co sa opovazi odrbavat stat ako som slobodna mamicka a pritom si v pohode zijem s partnerom a beriem dhsie matersku, o predlzenom rodicaku sa moze snivat atd, takze je to o ludoch, obycajnych ludoch, ktori na SK sa vkuse snazia kazdy jeden zakon obist a najst cesticku ako z toho vytazit, ale k tomu prispevku, jasne, ze radost, ze vobec dali a na rovnakej urovni ako mame my, s tym rozdielom, ze my to bude mat kazdy rok az do 15 rokov vzdy v sptembri, proste staci trochu logiky a ide to, ale nakoniec mas pravdu, lepsi vrabec v hrsti ako na streche, takze na nadavanie to urcite nie je, lebo realne mate rovnake ako my v zahranci s podstatne vyssimi nakladmi nakoniec😉 a nakoniec to je uz jedno, ci oktober, ci september.... mas pravdu, urcite to nie je dovod na rozculovanie😎 a hladat nakoniec logiku sa niekedy neoplati😂

ukulela
3. sep 2019

ad 100 ecok v oktobri. podla mna by sa nemali davat prachy, ale rovno balicek skolskych potrieb, co kupi trebars skola podla specifikacie ucitela. ze v oktobri - no asi musia vediet, ktore deti nastupia a podla toho vyplatia.

maciatkolulu
3. sep 2019

@ukulela ano, aj ta moznost tam je, pretoze narod slovensky je schopny najst aj sposob ako si dat vyplatit davku 2x a podobne, takze cakaju, ci to dieta realne navstevuje skolu😂

lenicka1121
3. sep 2019

@ukulela to je dobrý nápad. My sme balíček školských potrieb dostali pri nastupe do prípravného rocnika minulý šk.rok

klarissa25
3. sep 2019

Prváci dostávajú 100e nie predskolaci ti ešte do skoly predsa nechodia 🤦‍♀️

lenicka1121
3. sep 2019

@klarissa25 a prváci, ktorý teraz nastúpili do 1.rocnika no minulý šk.rok absolvovali v skole prípravný ročník?

klarissa25
3. sep 2019

@lenicka1121 ale ved prípravný ročník nie je prvá trieda tak áno mali by jasne

majulino
3. sep 2019

@maciatkolulu co nevstupi do triedy a pytaju, no dajme tomu, ze ok, ale v septembri nastupi do skoly a v novembri platis za ucebnice na buduci skolsky rok. Toto sa mi uz zda chore. Ved ani nevedia ci ten ziak neprepadne, rodina sa neodstajuje atd..

lenicka1121
3. sep 2019

@klarissa25 ved ja viem len učiteľka cosi hovorila, ze s prípravny ročník považuje za prvý rok povinnej školskej dochádzky

majmik
3. sep 2019

@lenicka1121 áno, prípravný ročník je podľa zákona už 1. rok povinnej školskej dochádzky. Nikde sa ani ja neviem dopátrať, ako je to s prípravkármi a s deťmi, ktoré idú z prípravky do 1. ročníka.

lenicka1121
3. sep 2019

@majmik na to hľadám odpoveď aj ja. Prípravný ročník mame za sebou no prvak je až teraz. Keď som sa pýtala na úrade práce tak by sme mali dostať, ze je dôležité ci teraz syn nastúpil do 1.rocnika. Som zvedava ci dostaneme. Keby nie bolo by to nefér ked až teraz do 1.rocnika nastúpil a ma to byt pre všetkých prvákov

miskakyska
3. sep 2019

že tu tak ešte nikto nevykríka z akych peňazí to zas bude? 😀

kavicka12
6. okt 2022

Ahojte a čo prípravný ročník?

gertrudaosem
6. okt 2022

@dankarobo predškoláci? Na aké pomôcky?????????

Strana
z2