Majú vaše deti hodinky?
Ahojte, majú vše deti hodinky ? mierim to na mamičky a oteckov čo majú deti v predškolskom veku. A hlavne je to potrebné a vhodné podľa vás ?
keď sa deti naučili poznávať hodiny, kúpili sme im náramkové, ručičkové. Digitálne dostali, až keď výborne ovládali určovať čas na ručičkových. dôvod odmietania ručičkových - deviataci nevedia určovať čas podľa ručičiek.
Raz v mcdonalde dostali digitalky ako hracku, obcas si to daju na ruku a hraju sa.. Ale zeby som im cielene kupila hodinky, naco ked pre nich nie je dolezity cas.. Starsi syn uz aj trocha pozna hodiny ale stacia mu tie v kuchyni.. Ja som mala prve hodinky ako druhacka a citila som sa skoro dospelo 😁 asi v takom veku kupim.aj svojim detom..
moje nemali, nikdy ani nechceli,hoci ich dostali darom..
hodiny sa učia v škole,myslím že čas sledovať nebudú nikdy...
ráno ich ženieme do školy my,
poobede sú hodiny doma na stene..nemá význam aby to mali na ruke,hlavné je,aby hodiny poznali a to myslím ručičkové nie digitálne..
@laurinka34havranov nie nemali. Dcéra v predškolskom veku ani nevedela určiť čas na klasických hodinkách a syn to síce vedel, ale načo by mu to bolo?
nie, nikdy nemali ani nemajú... Len také papierové nosili do školy keď sa učili...ale ty si myslela asi náramkové že?
Mali a nenosili. Je to otravne a na plavani to stale treba davat dolu, teraz maju mobily, to im staci a mojim skolkar/jaslickarka je cas suma fuk... orientuju sa podla toho, ze mama prijde po obede...
Nas 4rocna ma asi troje, podla farby si ich ladi k obleceniu, ale su skor na hranie, lebo ona cas rozlisuje maximalne na rano cez den, vecer a noc 😉 Cislice sa len teraz uci
Moj mladsi ma hodinky uz dlho pretoze ho fascinuju cisla...starsi syn je iny, hodinky v predskolskom veku nemal
Ja som teraz nedávno kupovala neterke hodinky, uz pred par mesiacmi na meniny chcela, ale sme sa dohodli, ze ak bude vediet hodinky rucickove, tak az potom jej ich kupim tak sa za par mesiacov v tom zdokonalila a kupili sme 🙂
@laurinka34havranov nie nemaju a neberiem to ani za potrebne aby mali
ja som ako dieťa dostala hodinky keď som išla do školy aby som proste vedela koľko je hodín, keď som šla do školy, zo školy, na hudobnú a tak lebo vtedy neexistovalo aby som mala mobil
Je smutne ze moji osmaci a a veru aj deviataci (normalna ZS ziadna specialna skola) nevedia cas a nechapu pojem "cas". Klasicke rucickove hodinky im robia sakra velky problem. Presne je to to, vytiahne mobil a povie kolko je hodi, ale nechape. Najnovsie je tu trend "smart clock" no a to je este horsie. Pritom hodinka dokaze byt nadherny sperk ci uz u zeny, muza alebo aj u mladeho pubertaka...
Nie je to prezitok dinosaurov, ze hodinka na ruke... 🙂 🙂
@lubkavargova1 presne tak. Moj 8 rocny má. Nevravim, ze sa v case perfektne orientuje, ale vie si pozriet, kedy uz ma ist na kruzok a kolko ma dovtedy casu. Hodinky sme mu kupili uz v prvej triede, v druhej ich pouzival, ked sa potreboval presuvat na kruzok, v tretom ich nosi riadne uz. Mladsi, prvak, ich zatial nepotrebuje, na kruzky ho zatial nosim ja. Manzelovi som pred 5 rokmi kupila krasne drahe hodinky, lebo nosil hocijake, nechcel ich, ale pochopil, ze to vyzera fakt dobre. Ja sama mam krasne hodinky. Beriem to ako šperk.
Okrem toho, nosenie hodiniek svedči o intelekte nositeľa a tom, že si vie zorganizovať čas a je rozvážny. Je rozdiel, či si niekto vyhrabe z utrob tašky alebo vrecka mobil, alebo vyhrnie rukáv a pozrie sa na hodinky 🙂
V predskolskom nemala, to este nepoznala hodiny. Teraz je druhacka a uz hodinky samozrejme ma, kedze sa ucili aj cas a prislo mi to vhodne, aby ich mala.
@lubkavargova1 hm... ale zase aj divna skola a skolka ak deti bepoznaju hodiny - nase deti mali v skolke velky blok o case ked mali 5 rokov, v skole viac menej kazdy rocnik v nejakkm inom predmete z ineho uhla pohladu... v 6-7mich rokoch tam ovlada hodiny klasicke kazdy- aj to najpomalejsie dieta:-/ ja inak hodinky nenosim, nepokladam ich za sperk ani za prejav inteligencie🙂 ( neviem preco by mal byt prejav inteligencie nieco co ovlada kazdy🙂) - celkovo na rukach mi vadi vsetko, znesiem len sperky na vecerne udalosti a potom hned dole ( a teda na vecer su hodinky namiesto sperku vrchol nevkusu)
K otazke - moje deti mali hodinky odmala - moc ich ale nenosili, mali len take obdobia kedy sa to prave ucili - vtedy ich aj chceli... hodiny poznaju a aktualne ano maju smart hodinky😉 nevidim natom nic zle - pamatam si ako som si nasla svoje prve digitalky pod stromcekom - to bolo radosti🙂
Naši v škôlke nemali, ale teraz je to nutnosť, keďže chodia na rôzne krúžky.
Jeej ďakujem vám za reakcie, poväčšinou zdieľam vaše názory, aj keď náš rozoznáva čas ale aj tak nevieme či kúpiť nejaké. Aj by sa mu hodili, aj neviem či je na to správny čas. Len ešte otázka, čo sú to tie smart watch ?
Smart watch su hodiny ktore uz vedia komunikovat s mobilom. Maju aj funkcie ako meranie tepu...etc.
Pre dieta v predskolskom podla mna zbytocnost...a aj nevhodne.
Planujem dcerke kupit az do 2. rocnika, akuart som to vcera preberala doma s osadenstvom :D mozno este koncom 1. rocnika.. ale teraz nema, netreba jej.. :D Ale bude to dobre, ked bude vediet kolko je hodin, povieme o kolkej prideme, bude vediet kedy ma kruzok, atd. predtym mala hrackarske.. ale to vydzi velmi malo.. hodiny este uplne 100% neovlada :D
@laurinka34havranov moj dostal na vianoce hodinky naramkove rucickove este ako predskolak, tak ako ja kedysi. Neboli drahe, ziadna znacka - klasicke detske chlapcenske. Velmi bol na ne hrdy a veru hodiny hoci uz do velkej miery ovladal, tak tieto hodinky na ruke mu pomohli to doklepnut. Ked sa ucili hodiny v skole, bol unudeny 😀 Samozrejme, bral ich na ruku iba ak sme niekam sli spolu (nie skolka / skola aby nestratil)
V nasej rodine bola tradicia ze krstny rodic na prve svate prijimanie kupoval dietatu hodinky. Neuveritelne som sa z nich tesila 😀... takze mojej malinkej asi rovnako 🙂 pre spomienky. ❤
@laurinka34havranov smart watch mozu a nemusia komunikovat s mobilom - moja starsia ma mobil aj eatchky ale mladsi len watch zatial - nie su na kartu , vie nimi ale komunikovat cez bluetooth, fotit , je tam cas, nejake basic hry - su rozne v riznom cenovom rozpati - ja ich beriem ako prechodne riesenie k mobilu - moj ma aktualne 6 a dostal ich tento rok - ako som pisala, klasicke hodinky ovlada ( ucil sa ich spolu so starsou...)
v skolke podla mna nie su potrebne, akoze je fajn ak dieta pozna hodiny uz v takomto veku ale nutne to nie je a uz vobec nie mat hodinky, nech si este uziju tu casovu bezstarostnost, ze sa nikam neponahlaju, nevidia, ze uz je tolko a tolko
hej teraz rozmýšľam že možno to nie je zlý nápad kúpiť netery tá je teraz prváčka, máme celkom dobrý vzťah 🙂 koľko to asi stojí ?
Baby teraz len na srandu..ja to nosím ako doplnok 😅 kúpila som si že je to praktické a ja trúba sa stále len na ten telefón pozriem 😂 pritom hodinky na ruke 😂
@dominika1991 normalka, ti poviem, ze nie si v tomto ani prva a ani posledna, ja tiez dlho zvyk furt len na telefon pozerat hodiny a ked mam na ruke, tak som ak truhlik 😀
@marty_4
@dominika1991 ja som uz asi stará škatuľa, u mna presne naopak, hodinky nosím od 1. triedy ZŠ, t.j. vyše 30 rokov a aj keď držím mobil v ruke, pozriem sa na hodinky, koľko je hodín 😅.
Moj ma 7r -druhak a hodinky dostane teraz na vianoce.

nemá, ale doma nosí moje staršie - hoci nepozná hodinky 🙂 Ale zvažujem kúpiť nejaké lacné, na "hranie" ručičkové, nie digitálky.