icon

Majú vaše deti hodinky?

laurinka34havranov
20. dec 2017

Ahojte, majú vše deti hodinky ? mierim to na mamičky a oteckov čo majú deti v predškolskom veku. A hlavne je to potrebné a vhodné podľa vás ?

Strana
z2
alchemilkazltozelena
21. dec 2017

nasa 3,5 r. dostane tieto z Albi na vianoce
chcela hodinky a ine sa mi nepodarilo zohnat...bude ich mat samozrejme len na hranie neplanujem ju naucit ju to

05ada
21. dec 2017
Používateľ 05ada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 05ada.

Nedavno som synovcovi 7 rokov kupovala hodinky. Nie, ze by ich chcel ale v po doohode s rodicmi sme sa dohodli, ze ho budeme motivovat aby mal zaujem naucit sa hodiny a buducnosti aj nosit hodinky. Tak som mu vybrala TRANSFORMER hodinky sice digitalne ale splnilo to ucel. Tesil sa z nich a nosi ich aj na ruke aj na nocnom stoliku, aby teraz vedel kolko je hodin. Na rucickove sa este pyta kolko je hodin ale aspon javi zaujem o cas. Mam este modre k odberu za 15e.

lin123
21. dec 2017

Syn 5.r pýta už od štyroch hodinky. Kúpime mu, keď sa naučí poznať čas, takto sme sa dohodli a veeľmi ho to motivuje.

veronikasa
21. dec 2017

Dcéra veľmi chcela keď mala 4 roky tak dostala na vianoce, ale nikdy ich nenosila, vraj aby si ich nenamocila pri umyvani ruk, teraz je prvacka a objednala som jej take tie do ktorých sa dá vložiť sim a da sa na ne volať, myslím že už ich nosiť bude.

bonovka
21. dec 2017

Mam siestacku,12-rocnu a dajme tomu,ze sa uz ako-tak orientuje v case,ale rucickove hodiny nie a nie sa naucit rozoznavat.jasne,mala mobil,digitalny cas a nebol problem..ten nastal az vtedy,ked jej telefon ukradli a v triede maju zavesene sice velke,ale rucickove hodiny..ona chodi na autobus a je na orientaciu sa v case odkazana minimalne v tom,aby vedela,kedy ma ist na stanicu..predtym v tom mala jasno,pozrela na mobil a ked na nom bolo napisane napr. 14:05,isla..teraz ma z toho bobky,lebo sa ma orientovat podla casu v triede a zrazu je nahrata..takze Jezisko jej donesie rucickove hodinky..darmo doba pokrocila,stale sa najdu situacie a miesta,kde sa jej to zide..na urade,kde pracuje moja mamina,napr.digitalky nenajde..u nas doma mame digitalky na sporaku,ale dost casto nam robia nieco s elektrinou a my zabudneme prestavit cas aj niekolko dni..potom ma k dispozicii len kuchynske rucickove hodiny..preto chcem,aby vedela poznavat cas na rucickovych hodinach.nech sa nemusi stale niekoho pytat,kolko je vlastne hodin a stresovat..na skodu jej to nebude,skor naopak.vek na to uz rozhodne ma. 🙂

zuzanka.zuzu
22. dec 2017

no ty koky... 12 ročná nepozná hodiny 😲 teraz neviem či je spomalená (zdravotne, vývinovo) ona alebo jej rodičia, ktorí ju to doteraz nenaučili...

ak je zdravotne znevýhodnená tak beriem. ale ak je ona zdravá, tak rodičia sú sprostí. bez ospravedlnenia. a môžete ma tu aj ukrižovať, že čo tu niekoho urážam... veď poznať čas podľa mňa spadá k základným znalostiam, niečo ako gramotnosť. keby nevedela čítať či písať tiež by ste neboli zhovievaví - ani rodičia, ale ani spoločnosť... však ju spoločnosť zomelie... omg hanba

ema234
22. dec 2017

@bonovka ja mam 11 rocneho, ale normalne hodiny ovlada, mame zavesene v kuchyni a ked sa ma pytal kolko je hodin tak mu hovorim ved sa pozri v kuchyni a tak sa naucil 🙂

ema234
22. dec 2017

@zuzanka.zuzu prosim ta prestan, nauci sa, no boze tak ma 12 , kazdy vieme nieco ine, spolocnost aka ako ty? ha ha ha. Srat na tu dnesnu spolocnost, sama pretvarka a farizejstvo 🙂

bonovka
22. dec 2017

@zuzanka.zuzu no,mozno som sprosta,ze som ju nenaucila,podobne so mnou aj ostatni rodicia deti v jej triede,ktori v tomto zaostavaju a spoliehaju sa na novodobu techniku.darmo,malo nas je dokonalych fotrovcov na svete,chvalabohu mame taky vzor,ako si Ty,ktory nas motivuje a urcite nauci svoje deti vsetko,od poznania hodin,cez gramatiku,po medziludske vztahy a komunikaciu,v ktorej tiez zjavne prekvitas. ;) nas svet sa veru doteraz netocil okolo rucickovych hodiniek a asi by si bola velmi nemilo prekvapena,kolko starsich deti neodcita cas na klasickych hodinkach..az sa cudujem,ze ich za to este spolocnost neukamenovala.. 🙊

bonovka
22. dec 2017

@ema234 moja si stale myli velku rucicku s malou..malou casto odcitava minuty,velkou hodiny.ono jej to pojde,nepochybujem,len fakt je,ze som na to netlacila,kedze starosti mame uplne ine a digitalky (mobil) poznala,vedela sa orientovat..kuchynske hodiny sme kupili len cca pred mesiacom,tak potrebu poznavania velmi nemala,teraz sa uz aj sama pyta,skusa..ked bude mat hodinky na ruke,bude viac prilezitosti pozriet sa,ucit sa.a inak dakujem za podporu... ;)

zuzanka.zuzu
22. dec 2017

iba výhovorky.... a nezľahčíte to ani tým, že budete akože sarkasticky hodnotiť mňa 😎 ešte raz - hanba rodičom...

vroni
22. dec 2017

@bonovka, mam 11 rocnu, hodinky nenosi a cas ma hlboko a uprimne v pazi. Otazka kolko je hodin je v jej pripade cisto recnicka, ona proste casove udaje k zivotu nepotrebuje 🙄 Takze vlastne neviem, ci tie hodiny naozaj pozna 😖 Hodiniek podostavala aspon zo pat, ani srnky netusia, kde su. Ked uz zo seba nejaky casovy udaj vypusti, kukne pri tom na mobil. A to ja som hodinkomaniak, mam ich snad prirastene na ruku, skladam ich len do vody.
Podla mna, ak dieta hodinky chce, kupila by som mu ich. Ak ho nezaujimaju, je to zbytocna investicia.

ema234
22. dec 2017

@zuzanka.zuzu mas nejake deti, asi nie. A ak ano urcite su idealne 🙂

mtsl
22. dec 2017

@zuzanka.zuzu nikoho neobhajujem len konštatujem že 90% detí nad 10 rokov v dnešnej dobe nepozná hodinky a poznám aj X 20-30 ročných ktorý nedokážu z ručičkových hodiniek odčítať čas - je to hanba ale také je doba.
Tiež si myslím že nemáš deti keď dávaš takéto vyhlásenia. Môj má od 5 rokov hodinky, v čase sa orientuje a v dome máme len ručičkové ale radšej sa pozrie na mobil alebo v telke na "digitálky" ak má povedať koľko je hodín.

bonovka
22. dec 2017

@zuzanka.zuzu ano,tazka hanba,lebo nic podstatnejsie ako toto v zivote dieta nenaucis. 🙂 zivot je otazka priorit a mojou prioritou vo vztahu k dcere doposial veru nebolo naucit ju rucickove hodinky,zvlast,ked sme si vystacili aj bez nich.a vobec si nemyslim,ze som tym spachala nieco hrozostrasne,nebodaj som jej sposobila nejaku zivotnu ujmu ci traumu.dokonca si nemyslim ani to,ze uz nema cas to dobehnut a ze vo svojich 12.rokoch prisla o nieco prudko podstatne tym,ze este nerozoznava cas na rucickovych hodinkach.ma priestor sa to naucit,hlupa nie je a cuduj sa svete,nemyslim si ani,ze ma sprostu mamu. ;) tiez otazka nazoru,co kto hodnoti ako ludsku sprostost.. ;)
Nas svet nestal ani nepadal na rucickovych hodinkach,stale na nich nestoji a nepada,ale mam zaujem ju to naucit-ako som uz pisala vyssie,na skodu jej to nebude.ale zase zeby to bola ta najzakladnejsia a najpodstatnejsia vec v jej doterajsom zivote a ona s mamou oznacovana za sprostu,lebo v 12. rokoch neovlada rozoznavanie rucickovych hodin..?ale no..nebud traged a neber to tak vazne.su aj ovela horsie veci,a to aj vo vychove a starostlivosti o deti. 🙂

@vroni zas moja sa orientovat v case musi,je nutena..ale kopa deciek z jej skoly nema ponatie o case ako takom a riadia sa len podla zvonenia v skole. 🙂 nam prave tie rucickove hodinky nejdu,v digitalnom svete si to prelozi kludne do svojej reci,vie,ze den ma 24 hodin a vie,ze 00:00 je polnoc,02:05 su dve rano aj pat minut a 14:05 dve poobede aj 5 minut..len odcitat cas z rucickovych hodin neovlada,zamiena si, rucicky.nikto ju to nejako extra doteraz neucil,ale myslim,ze ked sa tomu trochu povenujeme,nebude problem. 🙂 vie,ze dalsi mobil nedostane,myslim,ze hlavne tym bude mat zaujem naucit sa orientovat podla nich.ale ako vravim,nemyslim,ze na tomto stoji svet deti v ich veku.aj ked suhlasim s tym,ze naucit ich to treba.
Nas to naucili v skole,teraz ich to tam uz nenaucia.aj mali doniest hodiny v niektorom rocniku,doniesli,venovali sa tomu asi jednu vyucovaciu hodinu a dost..lebo ved mobily,tablety,pocitace,automaty,obchodne centra,stanice,palubovky v autach..vsade mas zobrazeny digitalny cas..tak nas veru nesurilo naucit sa rucickove..kym Vam to nejako nechyba,nepovazujem to za najdolezitejsiu vec.casom sa tak ci tak nauci,bude jej to potrebne. 🙂

laurinka34havranov
autor
22. dec 2017

Nie je to určite hanba, aj keď by to asi mala ovládať ale určite to nie je nejaká známka hlúposti alebo niečoho. Ona sa to naučí sama od seba úplne v pohode. A aj keby sa to nenaučila vôbec, a nebude ju to nijako v živote limitovať tak nevidím nikde problém 🙂 A hovoriť na základe tohoto že je niekto zlý rodič ? úbohé 🙂 @bonovka nenechaj sa vytočiť, určite si skvelá mamička 🙂
A mohol by mi niekto ešte povedať niećo k tým smart watch ? dá sa to aj tu niekde kúpiť ?

bonovka
22. dec 2017

@laurinka34havranov dakujem. Nemam sa preco vytacat,mam jednoducho na to iny nazor ako ona a ozaj sme mali a zial,aj mame dolezitejsie a podstatnejsie veci a problemy,ako rucickove hodinky.nafuknut to takym stylom,ze som ja alebo mala sprosta,ci zaostala vo vyvine,mi pride ako vyjadrenie osoby,ktora nema v zivote co riesit,nepozna skutocne problemy a zivot je pre nu gombicka. 🙂 nech to tak zostane,ja jej ani nezavidim,ani zle neprajem. 🙂

laurinka34havranov
autor
2. jan 2018

tak sme kupovali nakonic po vianociach takéto hodinky https://www.mall.sk/smartwatch/lamax-watchy-det..., neter ich dostane teraz keď sa stretneme tak uvidíme čo na ne povie 🙂 snaď ich ubde nosiť 🙂

erikama8
Odpoveď bola odstránená
marty_4
18. jan 2018

@sisaka je to o zvyku no, ja dufam, ze si viac na to zvyknem aby som sa na ruku pozerala, lebo ked niekde som a hladam v kabelke mobil aby som videla kolko je hodin to je niekedy do slaktrafenia 😀

krstn003
23. apr 2024

my sme synovi kupovali z hodinky www.carneo.sk/archiv-produktov/smart-hodinky-ca..., výborné sú preňho uplne postačujúce

Strana
z2