Mali by rodičia kričať na deti za potrebu pomoci?
Stalo sa mi neraz takáto udalosť...
Chodím do škôlky pre moje dieťa každý deň o 16hod.
Poslednú dobu tam stretávam jedno dievčatko čo chodí s mojím chlapcom do triedy. Deti majú 5 rokov.
A to dievča ma poprosila o pomoc či jej pomôžem uviazať si šnúrky na topánke alebo pomôcť obliecť si bundu alebo vytiahnuť hore zips na bunde že sa jej to zaseklo.
Ona sa oblieka sama a jej mama zatiaľ išla do inej triedy pre menšieho súrodenca.
Samozrejme jej pomôžem, ale šokovalo ma čo mi povedala.
Prosila ma aby som jej mame nehovorila nič že som jej pomohla s obliekaním lebo by na ňu nakricala že je nesamostatna.
Ja moje dieťa nechám nech sa oblieka sám ale keď potrebuje pomôžem mu. Nikdy by som naňho nekricala kvôli tomu.
To už aké majú očakávania niektoré matky na 5 ročné deti.
Kvôli tomu kričať na dieťa lebo potrebuje pomoc. To už je choré..
Čo si o tomto myslíte vy?
@anketkarka Nemám jedináčika, mám tri deti, staršie sú už na ZŠ a tento 5 ročný je najmenší.
Dobre tak sa to pokúsim brať s rezervou aj keď príde mi ľúto toho dievčatka. Viem aké to je keď rodič vyžaduje dokonalosť vyrastala som tak a verte bolo to zlé. Často na nás rodičia kričali aj bitka sa nám ušla.
A keď vidím ako sa niektorý rodičia správajú k deťom no príde mi to ľúto.
Raz tu jedna pani písala, že jej syn v škôlke alebo v škole povedal, že ,,mama je smutná keď ju otec bije" a tá pani písala, že nikdy v živote ju manžel neudrel a majú pekný vzťah. Absolútne nechápala, prečo to jej syn povedal. Takéto reči detí treba brať s rezervou. A btw podľa mňa je naozaj na mieste, aby si päťročné dieťa vedelo samostatne zapnúť bundu
Dat 5 rocnemu topanky so snurkami a ocakamat ze si ich vie zaviazat je prilis, takze verim tomu ze mama toho dievcatka ho tlaci prilis vela do samostatnosti. Aj zips sa niekedy zasekne a aj to najsamostatnejsie dieta potrebuje pomoc. Je mi dievcatka luto ale neriesila by som to s famous.
Niet sa čo čudovať, že pribúda prípadov, keď mladiství svoje problémy riešia na koľajniciach. Keď je na nich vyvíjaný tlak, aby boli dokonalí už od narodenia. Potom už je neskoro plakať a pýtať sa, kde sa stala chyba.
Deti veľa krát povedia hlúposť. Toto môže byť pravda a nemusí. Maminka jej možno povedala, že by sa už mala obliekať sama a ona si to vysvetlila po svojom. Poznám chlapčeka čo povedal, že musí zjesť desiatu lebo maminka bude zurit. Tu maminku poznám a viem, že kvôli tomu by nebola určite nahnevaná 😁to bol len taky priklad
@dannieja to si pamätám 😅

Myslim si,ze dievcatko je asi lenivejsie a rado si necha pomoct. Ber ju s rezervou. Mozno sa nechce obliekat a mamicka uz ma nervy,tak zvysi hlas a hneva sa za to. Mozno to berie ako krivdu,ked sa mama hneva,ze sa neoblieka same. 5 rocne dieta sa uz musi vediet obliect same. Snurky zaviazat to beriem,ze sa este len uci,ale ostatne by mala zvladat. A hlavne sama mas deti,tak vies,co vsetko dokazu natarat,niekedy su to take bludy s fantaziou. Z jedneho stretnutia nemozes robit zavery.