Mám dať dieťa opäť do škôlky, keď je každú chvíľu choré?
chcela by som vás poprosit o názor, alebo ak ste mali niektorá podobnu skusenost, ako to riesit. syn nastupil v septembri do skôlky, do vtedy ako 3 ročny bol chory iba 2x a antibiotikám sme sa uspesne vyhybali. a tu nastava aj môj problém, zo septembra v skôlke 5 dni, potom sopel, následne kasel a skončilo to zápalom priedusiek a streptokokom. po 3 tyždnoch som ho zdravého dala do skôlky opat a vydrzal az 4 dni a ten isty priebeh. doma skoro mesiac. v novembri sa to celé zopakovalo znovu, + teploty, v poradí uz 4 anitibiotika za necelé 3 mes, a sme doma uz mesiac. doma mam ešte 5 mes dcérku ktoru nakazil uz 2x, ale u nej to nemalo az taky priebeh. a tu nastal aj môj problém, či dat dieta naspat do skôlky alebo nie. U nas to funguje tak, ze učitelka vezme bez problémov dieta ktoré kasle, ktoré je evidentne choré a mamička jej ešte podá anitibiotika, a ked sa jej opytam prečo to takto riesi - tak odpoved je ze ona chodí do práce a nemá kde nechat dieta. Doktorka mi dnes povedala, ze z obvodu kam patríme chodia deti choré s virusom a so streptokokmi do skôlky bezne, ze mamičky sa tym ešte v ambulancii aj chvália, tak kde je potom chyba? v učitelke? Mám sa stazovat? Mam ist za riaditelkou? Ako sa budu potom spravat k mojmu dietatu? Riesim dilemu či ho tam vôbec este dat, aspon aby vianoce neboli zase stravené v čakárni a hlavne na pohotovosti, alebo si pohovorit s učitelkou, mali ste niektorá podobny problém? mam chut ist do skôlky narobit prievan, lebo takto uz 3 mes sedím s 2 detmi zavretá doma. dakujem za vás názor alebo radu ak máte podobnu skusenost.
@alena16 pre mna je dieta priorita,takze by som urcite bola s nim-aj keby motyky padali.
napr ja zostavam na predlzenej materske aj ked mi neprejde platena-este nema rozhodnutie-maleho zdravie je mi prvorade-ja alergik,mal komplikovan febrilne krce-bol v bezvodomi,resustitovny,na JIske hipsitalizvany.
Uz ma za sebou 3 pobyty v nemocke,jednu operaciu. 😖
A nema pocit ze si valam doma sunky a ze muz na nas zaraba? a na koho by mal ked nie na svoje deti. ja som prisla aj o pracu a to v 38 rokoch ,pre maleho,takze nieco tom viem.
urcite dieta zo skolky zobrat prec, skusit opätovne na jar, ked bude teplejsie. Zial rodicov, ktori tam chore deticky posielaju, neprevychovas, zbytocne bude to tvoje trpiet, kvoli lahostajnosti inych... Ale, co ak sa choremu dietatku nieco stane v skolke, kde ho jeho rodicia nechaju, lebo inak nemozu? Ziadne peniaze cloveku nevratia dieta..a ohanat sa tym, ze je tazka doba, ucty, a pod.? Len jedno, kto nechce, najde si dovod, kto chce, najde cestu. Ja osobne mam zlu skusenost s blizkymi pribuznymi, neustale k nam (od narodenia maleho)chodili s ich chorou dcerou(vsetci komplet chori), moj maly bol stale chory, az sme nakoniec skoncili v nemocnici s tazkou infekciou, nebyt nasej pohotovej reakcie....radsej ani nepisem.. Od tohto leta, od tej nemocnice, sa s nimi nestykam! Zial ked si ludia nevedia uvedomit, ake riziko prinasaju ich nezodpovedne kroky, tak nemaju co hladat v spolocnosti ludi.. Chore deti nemaju co hladat v kolektive, kde sa moze nieco stat im, alebo inym detom. Podotykam, sopliky, do choroby vylucujucej kolektiv, nepatria.
@kaja73 ved ja s tebou plne suhlasim 🙂 to bola iba taka poznamocka ako sa da vyriesit pobyt v nemocnici 😉 mam to tiez tak ako ty,prednejsi je mi syn...tiez som doma 7-my rok a je to ta najtazsia praca aku som kedy robila.A ked pomyslim ze by moj syn mohol aj ist do skolky ale kvoli tym chorym detom nemoze tak ma aj chvilami slak triafa...
@sante81 no, neviem či poteším či nie ale to je tak všade, my sme si tým prešli (a prechádzame) tiež, myslím že nie je riešenie nechať dieťa doma lebo po nástupe do škôlky (či o pol roka, o rok) si tým aj tak bude prechádzať zase... vraví sa že dieťa si tým musí prejsť a vybudovať imunitu, žiaľ ako to sledujem (a veru že bojovala som s tým tvrdením že to musí ísť inak 😀 ) je to asi tak... starší syn bol tiež zo začiatku viac doma ako v škôlke, už sa to lepší, ale menší schytá všetko čo môže a čo starší "prenesie"
@sante81 tak to potom treba nahlasit na hygiene, nech sa urobi opatrenie., my sme museli podpisovat papier pre Reginalny urad VZ ze dieta za posledny mesiac nemalo infekcne ochorenie a nie je nositelom nejakeho bacila, a aj ked je dlhsie chory podpisuje za to zase. A bere sa to ako trestny cin ci priesupok ked sa uvedu klamlive udaje. U nas zoberu s kaslom, nadchou, pokial nie su sople infekcne /zelene/ a pokial dieta nema teplotu - inak ho do skolky nezoberu. Hygiena moze nariadit karantenu - zavret na tyzden-dva skolku, vsetko vydezinfikovat, a detom nariadit vytery a nasledne preliecenie.
@sante81 to je boj na dlhe trate, ako vidis, stale sa najdu amtky, ktorym je zdravie svojich deti ukradnute, zdravie inych deti maju tym padom uz uplne v pazi... 😠 kym budu chore deti chodit do skolky, tak sa bude v jednom kolobehu.....ja by som chore dieta v zivote do skolky nedala, neito este s ATB, ci horuckami...chuda male ☹ ani mne by sa nepacilo, kebyze je vedla mojho zdraveho chore..... inak u nas v skolke a vo vacsine skolok maju v poriadku skoly o tom, co mozu a co nie...my mame jasne dane, ze chore deti sa do skolky nevezmu (ucitelka ich moze rano otocit...) a zaidne lieky detom nepodavaju (vynimky su vzanejsie choroby ako epilepsia a pod.).....riaditelka ajsne povedala, ze trosku priesvitny soplik sa toleruje älebo zima, chlad a tak...)....ale tot vsjo.....takze bud by som to riesila, alebo si hladala inu skolku 😒
a este k tym chorobam, takmer vsetky deti byvaju po nastupe do MS chore, kym si zvyknu na nepoznane bacily, treba posilnovat imunitu;)...moj bol od septembra do marca...raz za mesaic chory (nie vzdy ATB).....potom zacal pit kozie mliecko a to mu pomohlo, lebo odvtedy klop klop, je zdravy (neratam pardnovu andchu)....takze da sa to zvladnut......podpora imunity, len ma mrzi, ze deti musia trpiet za chyby rodivoc ☹
fidka skus si to precitat od zaciatku a mozno si vsimnes ze tema je o niecom inom ako o opatrovatelke
@fidka79 sorry ale toto ozaj nie je tema o zivotnej situacii aleny 😝
napisala som svoj postoj a ten je proste taky aky je.
V akejkolvek situacii by som volila riesenie v ktorom je zdravie mojho dietata prvorade-konkretne riesenia si necham na konktrene situacie z mojho zivota
.Kazdy mame to svoje, ze ano a nik to za nas nevyriesi.
A v skolke nie je tolko deti bez otca, aby tam bola polovica deti nachcipana-to je totiz realita z nasich skolok.
@fidka79 no zase mudra.. ja chcem aby moje dieta bolo v kolektive kvoli niecomu inemu, nie kvoli tomu aby som sa ho zbavila... chcem aby sa nieco naucila a aby bola s detmi, lebo ich ma velmi rada a ku nam ziadny surodenec nepribudne. Kazdy rata s chorobami, ale ratas s tym ze s kazdou choroboou budes doma mesiac??? Asi nie... Ked chce zena silou mocou pracovat, musi mat na to dovod a tiez plat by teda mal byt taky aby sa jej to oplatilo, resp. uzitok z toho by mal byt vyssi ako starost s tym spojene....a teda by si mala najst opatrovatelku, ked je dieta chore (nehovorim ze na stalo)
Ja som pracovat neprestala, ale teraz je to tazke popri tom ze je mala stale chora, od 2.9.2012 bola v jasliach max 3 tyzdne!!! tak 2-3dni, teraz posledne tyzden... tak neviem...
tu riesime co s dietatom co je stale chore, zatial je tu najviac nazorou ze dieta pojde do jasli az na jar... o opatrovatelke tu bola rec iba v spojeni s alena16, ktora doslova dava chore dieta na atb do kolektivu.
@sorciera24 konecne normalna rec :P
@sante81 ahoj...ja osobne by som malu zobrala zo skolky hlavne na zimu a skusila navstivit imunoalergologa a infektologicku...ja osobne sa bojim toho,ked mala pojde do skolky na rok...sme casto chory,mala bola uz 4x v nemocnici...stale sme mali priedusky,na. kt. mame nasadene lieky, ale zas dvakrat po sebe mala virusovu anginu a tajej presla do usta a vznikli herpesy afty,krvacanie dasien atd...spravila nam infektologicke vsetky mozne odbery a ma znizenu imunitu na virusy a bakterie takze v stredu idem zas alergologovi...a suhlasim s nazormi inych maminiek,je nezodpovedne dat chore dietatko do skolky,pretoze nakazi dalsich desat...a tych dalsich desat nakazi svojich surodencov a tak sa to posuva....vyskusaj tych lekarov alebo nejaku homeopaticku....drzim palceky...
@fidka79 nehnevaj sa este sa musim vyhadrit k teme na nu nema kto pracovat a to tak ze caka druhe babatko, cize sama asi nie je :P a ked ano tak chudence deti... kazdy mame nejaky osud a kazdy nejake trapenie, niekto viac niekto menej... ale su veci, ktorym sa da predist a podla mna zdravie dietata je prvorade, nech sa na to pozriem z akejkolvek strany.. druha vec Ala uz ma 7 rocne dieta, cize to je ine kafe teraz 🙂))
@sante81 Tak pisem k veci. Skus maleho zdravsie stravovat, viac ovocia, zeleniny, vyluc mlieko a bielu muku. A daj mu vybrat nosne mandle. A este skus preventivne koloidne striebro.
@sorciera24 Ano, mala som svoje dieta uplne v pazi. Potrebovala som si predsa zarobit na nove exkluzivne cizmicky, tak predsa nebudem zostavat doma a brat iba podporu v nezamestnanosti. To by som na ne mohla zabudnut... 🙄
@fidka79 neviem ci by si brala moju situaciu,ked som s VS prisla o pracu v takmer 40 rokoch prave pre maleho.
Takze ano kazdy mame to svoje aj ja som sa mohla rozhodnut inak.
Ja som zas riesila toto,ona zas to svoje.
Ak budem doma este dalsie 2 roky tak si pracu v mojom odbore a v mojom veku asi nenajdem-s tym ratam a volba proste padla takato.
vzdy je na vyber a je na nas co volime.
Ale argument ze v skolke je preto tolko chorych deti ze ani jedno z nich nema otca ,mamicky su samozivitelky a preto to proste treba chapat je scestny. Chodi tam plno chorych deti z kompletych rodin a ide cisto o vobu rodica,ktory mal na vyber.

@kaja73 ved matka nemusi byt v nemocnici s dietatom ked nechce ci nema zaujem.... 😝