icon

Mám dať zdravého súrodenca do škôlky?

okm221
2. feb 2025

Dobrý deň, do škôlky mi chodia obaja synovia do tej istej triedy, jeden ale dnes má teplotu a ja sa neviem rozhodnúť ci druhého dat do škôlky ci nie.. Na jednu stranu bude aspon od neho preč aby neochorel ale na druhu stranu ci sa nenakazi tiež. Prosím tie co mate takto spolu detičky, ako by ste to riešili?

domka222
2. feb 2025

Tento týždeň boli spolu v triede. Jedno ochorelo,zostalo doma. Druhé do škôlky chodilo. Nevidela som dôvod nechať zdravé dieťa doma.

okm221
autor
2. feb 2025

@domka222 ďakujem za odpoveď, tiež si hocorim ze asi bude lepšie keď pôjde,,, nakaziť sa môže aj v, škôlke

janinah
2. feb 2025

A co pomoze situacii ak bude zdravy chlapec par hodin mimo domu.ked nasledne bude ovela viac hodin doma? Nedala by som ho .uz moze byt infekcny v inkubacnej dobe.

matkahelka
2. feb 2025

@okm221 urcite by som dala. moja dcera ma v skolke v triede 2 pary dvojciat. v oboch paroch je jeden z paru castejsie chory ako druhy. tie zdrave deti normalne chodia do skolky, je nelogicke, aby zdrave dieta bolo doma, lebo ma choreho surodenca.

alzbeta311
2. feb 2025

Ja by som dala , momentálne riešim tu istú otázku a situáciu, syn sopeľ riadny, dcéra nič
Jeden zostane doma, druhý ide.

lilinka88
2. feb 2025

Tak zober si,že keď budú chodiť už do školy, tak nebude logicky vynechávať vždy aj zdravý súrodenec. Ak nemáš problém s tým ho ráno zaviesť do škôlky a potom vybrať, ja by som dala. Zdravý sa bude doma nudiť a chorý zas bude mať priestor sa liečiť v kľude, spolu podľa mňa budú vymýšľať. Keď sa ti druhý nebude zdať, nie je problém nechať doma aj jeho

mamickalisticka
2. feb 2025

Mám dvojky, keď je jeden chorý a druhý zdravý, dávam ho. Stalo sa nám veľakrát, že jeden bol týždeň doma, druhý v škôlke, potom naopak. Keby nechávam doma aj toho druhého, tak su nonstop spolu doma. Potom sú takí šťastní, keď su spolu po odluke.

dismonika
2. feb 2025

@okm221 normálne daj druhého do školky. Nie je dôvod aby ostával doma. Ten zdravý sa s deťmi v škôlke pohrá, nebude sa doma nudiť a otravovať chorého brata. A ty budeš mať čas iba na chorého syna a budeš sa mu môcť viac venovať. Ja som mala takto 3 deti naraz v škôlke. Zdravé deti chodili do škôlky, choré bolo doma.

okm221
autor
2. feb 2025

@janinah no od 7 - 16 by bol v, škôlke, potom idú deti vždy zo škôlky ešte na dvor a tsm sa hrajú tak do 17:30.. Späť chodia o 20.. Tak zas tak veľa času spolu nebudú, mam možnosť dať zdravého aj ku starkým do tej 19-20.. Takže spolu nemusia byť vôbec..

palicka
2. feb 2025

@okm221 ak by som bola doma s jedným, určite by zostalo aj druhé. Už len pre to pohodlie. Ráno si môže pospať, ja sa nemusím nikam náhliť…

janinah
3. feb 2025

@okm221 a cely vikend boli oddeleni,či? Pozri,mne je to jedno ,napisala som svoj nazor a je mi jasne,ze zdrave dieta do skolky daš...inak by si sa mu musela venovat doma ...